Italiensk butik i Århus // Il Mercatino

IMG_9097
Aarhus bedste sandwich? Den får man hos Il Mercatino i Mejlgade.
Her finder man hver dag de lækreste sandwich i hjemmebagt focaccia- og ciabattabrød, og man skal ikke vente mange timer efter frokost, før dagens udvalg er udsolgt. Min favorit er deres vitello tonnato-sandwich med tyndskåret kalvekød og tunsauce – kombinationen smager som en vaskeægte bid af den italienske himmel – men jeg har altid svært ved at vælge, for bag disken gemmer der sig, udover et stort udvalg af forskellige sandwicher med diverse italienske delikatesser, også en stor stenovn, der fremtryller sprøde pizzaer.
IMG_9044 IMG_9051
Udover sandwich og pizza kan man hos Il Mercatino finde et stort udvalg af italienske fødevarer: forskellige antipasta, ost, salmi, pasta, kaffe, tirramisu, vin, og jeg kunne blive ved. Butikkens ejere, Paolo og Bruno, er vaskeægte italienere, og man føler virkelig, at man åbner døren ind til et lille stykke af støvlelandet, når man træder ind i den hyggelige, smårodede butik. 
IMG_9060 IMG_9066
Simon og jeg mødtes til en hurtigt frokostdate i sidste uge, for at guffede hver vores yndlings-sandwich og en trøffel i os under kastanjetræet i efterårssolen. Næste gang vi kigger forbi, vil vi prøve en Antipasti Misto, en platte fyldt med italienske specialiteter. Den koster blot 109 kr pr. person, og indeholder blandt andet parmaskinke, bresaola, salami, ost, tørrede tomater, aubergine, oliven og artiskokker samt diverste dip, dyp, tapenader og pestoer. Men altså – jeg er glad og tilfreds, så længe der bare er et par skiver af deres helt formiddable, friske bøffelmozzarella inkluderet, så mine forventninger til kærestetallerken er allerede tårnhøje.
IMG_9071
IMG_9037
Il Mercatino 
Mejlgade 18
8000 Aarhus C
www.ilmercatino.dk

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar