
Ingredienser
- Jordskokker (så mange du orker!)
- Olivenolie
- Tørret rosmarin
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 175 grader. Rens og skrub jordskokkerne. Skær dem i så tynde skiver som muligt enten ved hjælp af et mandolinjern eller en foodprocessor.
Vend skiverne i rigeligt med olivenolie, og placer dem enkeltvis på en beklædt bageplade. Drys med rosmarin og salt og bag chipsene i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Vend dem, når halvdelen af tiden er gået.
Lad chipsene køle helt af, inden de opbevares i en lufttæt beholder.
Hjemmelavet rodfrugtchips i ovn
Jeg har lavet flere lækre opskrifter på hjemmelavet rodfrugtchips end disse jordskokkechips. I alle mine opskrifter skal rodfrugterne blot vendes i olie, inden de kommer i ovnen.
Prøv også mine andre opskrifter her:
Hvordan opbevarer jeg hjemmelavede chips?
Sørg for at opbevare dine jordskokkechips i en lufttæt beholder, så de holder sig sprøde i længere tid – hvis altså ikke du spiser dem med det samme! Herhjemme er de hurtigt væk.
TIP: prøv også at lave min opskrift på denne veganske cashewdip, der kan serveres til dine hjemmelavede chips!
Er rodfrugtchips sunde?
Det kan være svært at vurdere, hvorvidt rodfrugtchips er sunde, da det afhænger af, præcis hvilken pose man står med i hånden. Et godt trick er dog at læse ingredienslisten, der gerne skulle være kort samt kigge på hvilken olie, der er brugt. Dertil kommer at de fleste købe-chips er friturestegte og derfor knap så sunde. Men man kan sagtens lave sundere chips. I mine opskrifter på hjemmelavede chips bages de i ovnen i stedet – og så bruger jeg olivenolie, der er langt bedre for kroppen end eksempelvis palmeolie.