Juliette

P6130132
Hvis I vil forkæle jer selv med en lækker brunch eller frokost her i weekenden, kan jeg i dén grad anbefale Juliette på Jægergårdsgade i Århus. Jeg besøgte stedet sammen med min søster for nogle uger siden, og jeg har haft lyst til at vende tilbage lige siden, dels på grund af den gode stemning, deres hyggelige lokaler og den fine placering på min yndlingsgade og dels på grund af deres fornemme menúkort.
P6130126Juliette er en fransk restaurant, der serverer enkel, comfort food-agtig brasseriemad. Der er både en fast a la carte menu morgen, middag og aften, og derudover kan man fra kl 17 vælge ugens tavlemenu, 2 retter for 200 kr, 3 retter for 280 kr og 4 retter for 350 kr.
På varme sommerdage har man mulighed for at sidde i restaurantens gårdhave eller på et af de få gadeborde foran restauranten. Stemningen på Juliette er afslappet, og betjeningen er yderst venlig – De fleste tjenere taler endda med noget, der minder om en fransk accent, hvilket jeg ikke kunne lade være med at finde lidt charmerende.
P6130140Denne dag besøgte vi stedet til frokost, og jeg kunne netop nå at hapse deres brunch, der serveres indtil kl 14. Serveringen bestod af alt, hvad man kan forvente af sådan en størrelse: yoghurt med chokoladegranola, blødkogt æg, skinke og pølse, ost, lakserilette, løgtærte, lunt fransk- og rugbrød samt kage og en lille croissant. Alt i alt meget fornemt, men jeg må indrømme, at jeg blev en smule jaloux på min søster, da hun fik placeret en Croque Madame foran sig. Jeg synes ofte, den franske klassiker bestående af to skiver ostegratineret brød med bechamel, skinke og et spejlæg på toppen ender med at være lidt af en skuffelse, der mest af alt minder om en rigtig rasteplads-toast, men denne var i en helt anden liga: Lunt, nybagt brød, gruyèreost, cheaddar, hjemmelavet bechamel og kvali-skinke. Nam!

P6130138
Jeg glæder mig til snart at vende tilbage til Juliette. Dén der croque madame, glemmer jeg altså ikke sådan lige, og deres teriyaki bruger står også ret højt på min to-eat liste. Hvis I er i brunch-humør, må jeg hellere også nævne, at deres tallerken blev kåret til byens bedste i 2014. Og dét forstår jeg altså godt.

Juliette 
www.juliette.dk
Jægergårdsgade 54, 8000 Aarhus C

6 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar