Kirsebær ispinde

Denne opskrift byder på lækre kirsebær ispinde, der både er sunde, børnevenlige og nemme at lave. De får en skøn, cremet konsistens og ikke den der iskrystal fornemmelse, som mange hjemmelavede is kan byde på.

kirsebær ispinde

kirsebær ispinde

 

Bedøm denne ret

til 6 personer

Ingredienser

  • Den fede del af 1 kokosmælk
  • 100 g udstenede kirsebær
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. mandelessence
  • 1 tsk. vaniljeessence

Fremgangsmåde

Opbevar en dåse med kokosmælk i køleskabet i 24 timer, så du kan skille den fede mælk fra vandet. Gem gerne vandet til smoothies eller lignende.
Blend den fede kokosmælk sammen med de udstenede kirsebær, citronsaft, ahornsirup, mandel- og vaniljeessence. Fordel massen i 6 ispindeforme, og stil dem i fryseren i mindst 6 timer.

Find flere opskrifter i samme kategori

P7220074

 

Lækre kirsebær ispinde

De her kirsebær ispinde er virkelig sådan overraskende gode! Normalt er jeg ikke super vild med hjemmelavet is, da de ofte har en lidt ærgerlig konsistens af iskrystaller. Men disse ispinde er fantastisk cremet og fløjsbløde. Isen har smagsnuancer af kirsebær, kokos, mandel og vanilje… og lidt ekstra sødme fra ahornsirup… det siger jo næsten sig selv: man får en helt fantastisk smag!

 

TIP: Prøv også min opskrift på clafoutis med kirsebær

 

P7220090

 

Hjemmelavet is uden ismaskine

Jeg har altid været lidt skeptisk over for hjemmelavet is, hvis man ikke har en stor ismaskine eller andre fancy tricks, man kan hive op af ærmet. Men denne opskrift har overbevist mig. Dog nok mest fordi jeg faktisk har fundet et lille trick, jeg vil dele med jer her. Normalt er jeg ikke super vild med hjemmelavet is, da de ofte har en lidt ærgerlig konsistens af iskrystaller. Men disse ispinde er fløjlsbløde. Og det er der en særlig grund til. Mandel- og vaniljeessence indeholder nemlig en lille mængde alkohol, hvilket hjælper til at modvirke iskrystaller i isen. Resultatet er SÅ godt.

 

TIP: Prøv også min opskrift på bananis med chokolade eller yoghurtis med hindbær og müsli

 

P7220103

 

En tur ned af barndommens gade

Denne opskrift minder mig en smule om den bamse-is (I ved, den lyserøde og hvide med tyggegumminæsen), som man enten elsker eller hader. Jeg vil dog uden tvivl mene at denne opskrift både er lækre – og selvfølgelig også sundere! Smagen er nok også lidt mere sofistikeret og fremtrædende af kirsebær i modsætning til bamseisen, der mest af alt smager af fløde og sukker (men det kan uden tvivl også noget!)

 

P7220092

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar