Lækre kirsebær ispinde
De her kirsebær ispinde er virkelig sådan overraskende gode! Normalt er jeg ikke super vild med hjemmelavet is, da de ofte har en lidt ærgerlig konsistens af iskrystaller. Men disse ispinde er fantastisk cremet og fløjsbløde. Isen har smagsnuancer af kirsebær, kokos, mandel og vanilje… og lidt ekstra sødme fra ahornsirup… det siger jo næsten sig selv: man får en helt fantastisk smag!
TIP: Prøv også min opskrift på clafoutis med kirsebær
Hjemmelavet is uden ismaskine
Jeg har altid været lidt skeptisk over for hjemmelavet is, hvis man ikke har en stor ismaskine eller andre fancy tricks, man kan hive op af ærmet. Men denne opskrift har overbevist mig. Dog nok mest fordi jeg faktisk har fundet et lille trick, jeg vil dele med jer her. Normalt er jeg ikke super vild med hjemmelavet is, da de ofte har en lidt ærgerlig konsistens af iskrystaller. Men disse ispinde er fløjlsbløde. Og det er der en særlig grund til. Mandel- og vaniljeessence indeholder nemlig en lille mængde alkohol, hvilket hjælper til at modvirke iskrystaller i isen. Resultatet er SÅ godt.
TIP: Prøv også min opskrift på bananis med chokolade eller yoghurtis med hindbær og müsli
En tur ned af barndommens gade
Denne opskrift minder mig en smule om den bamse-is (I ved, den lyserøde og hvide med tyggegumminæsen), som man enten elsker eller hader. Jeg vil dog uden tvivl mene at denne opskrift både er lækre – og selvfølgelig også sundere! Smagen er nok også lidt mere sofistikeret og fremtrædende af kirsebær i modsætning til bamseisen, der mest af alt smager af fløde og sukker (men det kan uden tvivl også noget!)