Knækbrød af havregrød

Jeg forsøger altid at gøre mit ypperste for at undgå madspild. Derfor er denne opskrift et særligt hit herhjemme, hvor havregrød ofte står på menuen til morgenmad.

Er appetitten lille en dag, eller er vi kommet til at lave portionen for stor, bliver resterne smurt ud på en bageplade og forvandlet til en knasende snack.

sprøde knækbrød af havregrød

Sprøde chips eller knækbrød af havregrød

 

Bedøm denne ret

forberedelse 10 min / tilberedning 40 min / i alt 50 min

Ingredienser

  • 1 portion havregrød
  • krydderier, kerner eller andet til pynt (her chia- og sesamfrø)

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader. Lav enten en portion havregrød eller brug en rest fra morgenmaden. Har grøden sat sig og er blevet så fast, at den ikke kan smøres ud, kan du tilsætte lidt vand og fortynde den ved svag varme på komfuret.

 

Smør grøden ud i et tyndt, jævnt lag på en bageplade. Pynt evt. med krydderier, kerner eller andet drys, og bag derefter kiksene i cirka 40 minutter, eller indtil de er helt tørre og sprøde. Knæk pladen i mindre stykker, og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sprøde knækbrød af havregrød

Knækbrød af havregrød er en super smart måde at bruge rester fra morgenmaden. Det er altid vidunderligt, når de nemmeste opskrifter også viser sig at være nogle af de lækreste. Sådan er det med disse havregrødskiks (eller chips, knækbrød eller hvad, man nu skal kalde dem).

Det eneste, du skal bruge, er en portion havregrød, en ovn og en smule tålmodighed, og vupti – frem kommer sprøde, sunde og mættende havreknæk. En skøn snack, der kan varieres i det uendelige.

Prøv eksempelvis at lave en krydret udgave med spidskommen eller chili, og servér dem som tilbehør til suppe. Du kan også brække dem i større knækbrød, der er perfekte til tapas og fantastiske smurt med hummus. Prøv dem også serveret med denne opskrift på en hvid bønnedip med grana padano – det smager herligt sammen.

Denne dag blev kiksene serveret med en smule tahindressing, agurkestænger og en kop urtethé, og det var et skønt mellemmåltid, da jeg kom sulten hjem sidst på eftermiddagen. Jeg elsker at have knækbrød på lager, da det er den perfekte sundere snack. Så falder man ikke i fælden med at køre en masse sukker indenbords, fordi det lige var, hvad der var i skabene (det kender vi vel alle til?)

TIP: Prøv også mine knækbrød med kerner eller veganske og glutenfrie quinoachips

Knækbrød af havregrød

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Det er dæleme smart! Må snart forsøge mig med havregrød. Siden jeg var lille, har jeg ikke rørt det, da jeg ikke kunne lide det. Men jeg tror tiden er inde, til at give det et forsøg igen. Hvis ikke jeg kan lide det, kan jeg jo altid lave disse lækre kiks 😉

Skriv en kommentar