kokosolie som skønhedsprodukt

Kokosolie bliver ofte beskrevet som en af de sundeste olier, og det er ikke uden grund. Olien er fantastisk for dit immunsystem og dit hjerte og har antibaktielle egenskaber. I salatdressinger og kolde retter foretrækker jeg olivenolie,  men når jeg tilbeder varme retter, bruger jeg ofte kokosolie, da det ikke danner transfedtsyre ved høje temperature imodsætningen til de fleste andre olier.
Det er vigtigt at huske, at smøre sin krop indefra, men man kan også bruge kokosolien som skønhedsprodukt og pleje hud og hår mere ‘akut’. Kokos er som ingrediens meget populær i kosmetik industrien, hvor den bruges i alt fra dyre rynke-cremer til hårprodukter, sæbe, foundations og læbestifter. Du kan dog sagtens drage nytte af oliens gode egenskaber med en helt almindelig krukke kokosolie, og den kan bruges på et utal af måder.
 photo ScreenCaptures36-001_zps5f15ca26.jpg
1)  Make-up fjerner
Hvis du altid kæmper med at få din øjenmakeup af, så prøv at bruge kokosolie i stedet for din almindelig rens. Det fjerner selv vandfast makeup og plejer din hud, så du nærmest ikke behøver at tilføje lotion efter.
2) Lipscrub
Tilføj lidt sukker til en teske kokosolie og brug det som en skrub til dine læber. Det exfolierer,  og giver samtidig en masse fugt for bløde, kysseklare læber.
3) Exfolierende bodycreme
Bland kokosolien med kaffegrums og skrub hele din krop ind i blandingen i badet. Skyld derefter alt kaffegrumset (sammen med de gamle hudceller) af. Du behøver ikke at bruge en lotion efter dit bad, for olien giver masser af fugt.
4) Hår olie
Brug en lille smule olie, fordel det på håndfladerne og kør dine hænder gennem håret. Det giver masser af shine og modvirker kruset hår.
5) Barbercreme
Normal barberskum kan udtørre huden en smule, men ved at bruge  kokosolien som barbercreme giver du din hud masser af fugt og pleje. 
6) Bodylotion
Brug olien som en kropsolie eller lotion og tilsæt eventuelt lidt essentielle olier for en skøn duft. Du kan  piske kokosolien, så den bliver let og luftig – lidt ligesom en tung flødeskum. Det gør den nemmere at smøre ud, men husk at opbevare det køligt (under 24 grader), så det ikke smelter.
7) Lip balm
Opbevar en lille bøtte med kokosolie i din taske og hav altid en helt naturlig lipbalm ved hånden.
8) beskyttelse mod klor
Hvis dit hår har tendens til at ændre farve eller blive meget skadet, når du hopper i poolen på din ferie, kan du sætte dit hår op og smøre en smule kokosolie på din fletning eller knold. Det beskytter håret med kloren og virker samtidig nærmest som en hårkur.
(ups, jeg ved ikke lige hvorfor, jeg ikke ville have et 9. punkt med?)
10) Ansigtsmasker
Brug kokosolie, når du laver en hjemmelavet ansigtsmaske. Alt efter din hudtype, kan du blande det med andre ingredienser som honning, avokado og banan. Du kan også tilføje et tyndlag kokosolie på fugtig hud og lade det virke i 20 minutter inden du renser det af. Det er fantastisk til tør hud.
11) hårmaske
Giv dit hår en masse fugt ved at lave en hårkur med kokosolie. Du kan også tilføje en halv most avokado, æggeblommer og honning. Lad blandingen sidde i dit hår i 15 minutter til en halv time, inden du skylder det ud
ENGLISH RECAP: Did you know, that coconut oil (besides being really healthy!) works wonders as a make-up remover, lip scrub, exfoliater, hair oil, shaving oil, body oil, lip balm, face and hair mask?

9 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Sikke nogle dejlige tips, Emma! Har længe overvejet om jeg skal anskaffe mig sådan en bøtte kokosolie, netop fordi det har så mange gode egenskaber, og så er der samtidig mange penge at spare, da den jo som du selv skriver kan erstatte mange andre ting. Jeg har dog ikke købt det endnu, da det ikke er lykkedes mig at finde et lugt-fri udgave :-/ Derudover er jeg også stor fan af mandelolie!

 2. Super godt indlæg.
  En verdens kendt Victoria Secret model, Miranda eller noget tror jeg hun hedder? Spiser jo 3 spk. kokosolie hver dag, hvilket det det, der gør hendes hud så flot siger hun selv.
  Jeg har godt set, at folk siger, at man skal putte den over salater?
  Jeg kan bare ikke helt se hvordan? Det er jo i hvid fast form, i hvert fald den jeg køber. Måske kan må få det i flydende – olie form?
  Kh 🙂

 3. Sikke et skønt indlæg Emma! Jeg var slet ikke klar over alle disse ting omkring kokos, men jeg skal i hvert fald i gang med at afprøve flere af dem! Tak for det 🙂

 4. Det er lidt af et mirakelmiddel! Jeg har faktisk ikke selv prøvet kokosolie, men det er jeg da helt sikkert nødt til at købe nu. Olie ftw!

Skriv en kommentar