Grødboller
Grødboller er helt geniale, fordi de holder sig fugtige i lang tid efter, man har bagt dem. Samtidig bliver de rigtig lækre sprøde udenpå. Til bollerne kan du bruge alle grødrester. Det vil typisk være havregrød, men du kan også bruge f.eks. risengrød eller lige det, du har liggende.
Når dejen røres sammen, er den meget våd, men det er helt korrekt. Dejen sættes på bagepladen på to skeer, så du slipper helt for at have fingere i dejen, både om aftenen og om morgenen.
Meltyper og kerner
Du kan variere bollerne på mange måder. I denne opskrift er der brugt hørfrø, men du kan også tilsætte f.eks. græskarkerner eller sesamfrø, som giver en dejlig nødde-agtig smag.
Til bollerne er det vigtigt, at vælge en meltype som har et højt proteinindhold. Det giver bollerne en lækker struktur. Her er brugt Tipo00-hvedemel, men du kan også brug manitobamel. Udover Tipo00, er der også brugt ølandshvedemel, til at give bollerne god smag. Også her kan du vælge at erstatte ølandshveden med f.eks. speltmel.