Koldhævet kringle
Kringle laves af en gærdej med en generøs mængde smør. Du kan enten vælge at lave dejen med lun mælk og lade den hæve i 1 time, inden kringlen hæves. Du kan også vælge at koldhæve dejen ved at bruge kold mælk og lade den stå i køleskabet i natten over.
Begge variationer giver samme gode resultat, så det afhænger helt af, hvornår kringlen skal serveres, og hvad, der passer dig bedst. Da jeg denne dag serverede kringlen om morgenen, valgte jeg at koldhæve dejen. Derved kunne jeg nemt samle kringlen og lade den efterhæve uden stress, inden gæsterne ankom.
Kringlen smager fantastisk, når den serveres lun og nybagt. På grund af det lækre fyld, bliver den dog ikke tør selv efter et par dage, så du kan snildt bage kringlen dagen før.
TIP: Prøv også min opskrift på chokoladeboller eller stjernebrød eller kanelsnurrer
Flettet kringle med marcipan remonce
Jeg fylder min kringle med remonce rørt sammen med marcipan, der drysses med hakkede mandler og rosiner. Der tilsættes også lidt kardemomme og kanel, hvilket jeg synes giver en skøn smag.
Dejen foldes over fyldet, så det danner et fint flettet mønster på kringlen. Det er super nemt at flette kringlen, og bare roligt – det behøver slet ikke at gøres så sirligt og pænt. Så snart kringlen kommer i ovnen og hæver op, skal den nok blive fin. Og så smager den stensikkert utrolig lækkert uanset!
Flere idéer til søde indslag til fødselsdagsmorgenmaden
Et sødt indslag er næsten et must til fødselsdagsfejringer. Dette er nogle af mine favoritter, der passer perfekt til morgenmad eller brunch: