
Ingredienser
- 500 g kyllingebrystfilet
- 2 spsk. smør
- 1 løg
- 1 lille æble
- 2 fed hvidløg
- 1 tommel ingefær
- 1-2 spsk. karry
- 2 spsk. hvedemel
- ½ l kyllingeboullion
- 1 dl sødmælk*
- 1 dl piskefløde*
- * mælk og fløde kan erstattes af 1 dåse kokosmælk
TILBEHØR
- 4 d ris, fx fuldkorns basmatiris
- 1 æble
- 1 håndfuld rosiner
- 1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
TILBEHØR
Kog ris efter pakkens anvisning.
KYLLING I KARRY
Skær kyllingekød i grove tern.
Pil og hak løget fint. Skyl æblet, fjern kernehuset, og riv det groft. Riv ingefær og hvidløg fint.
Smelt smør i en stor gryden. Steg først karrypulveret et par minutter – det giver en god smag, når karry ristes lidt. Tilsæt dernæst løg, æble, hvidløg og ingefær, og lad det stege med, indtil løgene bliver bløde.
Tilsæt kyllingetern til gryden. Vend rundt og brun dem på alle sider. Tilsæt mel, og vend rundt, så det fordeler sig i gryden. Hæld dernæst bouillon, mælk og fløde i gryden.
Lad saucen koge op, og lad den simre i 10 minutter, inden retten smages til. Imens retten koger kan du forberede dine toppings: Æbleskiver, rosiner, persille, peanuts, eller hvad du har lyst til.
Servér med ris og toppings.
Kylling i karry opskrift
Min opskrift på kylling i karry er lavet ud fra min bedste opskrift på boller i karry. Her er kødbollerne blot udskiftet med kyllingebrystfilet, hvilket gør retten endnu hurtigere. Du skal ikke først røre fars og koge boller – her skal kyllingekødet blot skæres i tern og brunes direkte i gryden.
Opskriften på kylling i karry udskiller sig desuden lidt fra den danske klassiker, da jeg tilsætter ingefær og hvidløg til karrysaucen. Det giver en mere krydret, eksotisk smag, men retten bliver stadig ikke stærk, så den kan sagtens serveres for børn.
TIP: Prøv også mine andre opskrifter på mormor-mad såsom mørbradgryde, den gode broccolitærte, hjemmelavede tarteletter og svensk pølseret.
Ingredienser til kylling i karry
Du kan nemt skrue på ingredienserne til retten, så den kommer til at passe perfekt til din smag.
Kylling
Til opskriften bruger jeg økologiske kyllingebryst. Du kan dog nemt lave andre versioner af retten ved at bruge andre typer kød. Prøv eksempelvis at lave retten med kalkun, torsk eller rejer. Eller lav en vegetarisk version med tofu og/eller kikærter.
Karry
Karrysaucen kan laves både helt mild eller mere stærk, alt efter hvilken karry, du bruger. Jeg foretrækker en mediumstærk karry, men prøv dig frem og find din favorit. Der kan være stor forskel på smagen. Du kan også justere op og ned på mængden, alt efter hvor kraftig en karrysmag, du ønsker.
Æble
Jeg holder personligt meget af at tilsætte revet æble til min karrysauce. Det giver en sød-syrlig smag, som virkelig passer perfekt til den krydrede, cremede sauce. Æble kan sagtens undlades, men prøv det endelig, hvis du endnu ikke har givet det et forsøg.
Fløde eller kokosmælk
Jeg laver typisk karrysaucen med en blanding af mælk og fløde. Du kan dog vælge at bruge kokosmælk i stedet. Brug her 1 dåse kokosmælk i stedet for mælk og fløde i opskriften.
TIP: Prøv også min opskrift på kyllingegryde med hvidvinssauce eller fyldt kylling med mozzarella og rød pesto