Helstegt kylling med græskar og æble
Kylling med græskar og æble er en skøn efterårsudgave af den klassiske helstegte kylling. Her tilberedes hele kyllingen i et fad med nogle af efterårets dejligste råvarer: græskar og æble.
En helstegt kylling kommer ofte på bordet i vores hjem, når vi får gæster, eller jeg har lyst til at lave os en god middag. Det er nemt at tilberede, og ser man bort fra tilberedningstiden i ovnen, kommer maden på bordet i et snuptag.
TIP: Prøv også fyldt kylling med mozzarella og rød pesto eller pasta med græskar og salvie
Kylling i fad med lækkert tilbehør
Kombinationen af græskar og æble er virkelig god. Det søde græskarkød sammen med syrlige æbler, spiller så godt sammen. Især kombineret med det salte og det fede fra kyllingen.
Jeg vil anbefale dig, at du vælger syrlige æbler til opskriften. Madæbler vil være idéelle, men en mere tilgængelig sort fra supermarkederne fungerer også.
Som græskar bruger jeg hokkaido, hvilket er den mest almindelig variant. Du kan dog også vælge at bruge butternut squash græskar som alternativ. Husk blot, at butternut græskar skal skrælles inden brug. Det er ikke nødvendigt med hokkaidogræskar.
TIP: Prøv også udskæringen til kylling saltimbocca eller klassisk cæsarsalat med kylling