Kylling med græskar og æble

Kylling med græskar og æble er en vidunderlig efterårsservering. Her tilberedes en helstegt kylling i et fad med græskar og æbler. Kyllingen bliver saftig, og skindet sprødt, og det gode tilbehør i bunden af fadet, får smag af kyllingefonden.

Retten er utrolig nem at tilberede, og den passer sig selv i ovnen. Det gør den til dejlig nem gæstemad eller overskuelig hverdagsluksus.

kylling med græskar

Kylling med græskar og æble

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 / tilberedning 50 / i alt 1 t

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar
  • 2-3 æbler
  • skal af 0,5 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 1 hel kylling

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skyl græskaret, halvér det og fjern kernerne, inden græskarkødet skæres i grove stykker. Fordel dem i et ovnfast fad.

Fjern kernehusene fra æblerne, og skær dem i grove skiver. Bland dem med græskar i fadet. Riv citronskal og hvidløg over, og drys med finthakket timian. Dryp med 2 spsk. olivenolie, krydr godt med salt, og vend rundt.

Fordel kyllingen over (skær evt. gumpen af). Dryp olivenolie over, og krydr godt med salt og peber.

Sæt fadet i ovnen i 45-50 minutter, til kyllingen er gennemstegt og skindet sprødt.

Find flere opskrifter i samme kategori

Helstegt kylling med græskar og æble

Kylling med græskar og æble er en skøn efterårsudgave af den klassiske helstegte kylling. Her tilberedes hele kyllingen i et fad med nogle af efterårets dejligste råvarer: græskar og æble.

En helstegt kylling kommer ofte på bordet i vores hjem, når vi får gæster, eller jeg har lyst til at lave os en god middag. Det er nemt at tilberede, og ser man bort fra tilberedningstiden i ovnen, kommer maden på bordet i et snuptag.

 

TIP: Prøv også fyldt kylling med mozzarella og rød pesto eller asiatiske kyllingelår

 

kylling med græskar og æble

 

Kylling med bagt græskar og æble

Kombinationen af græskar og æble er virkelig god. Det søde græskarkød sammen med syrlige æbler, spiller så godt sammen. Især kombineret med det salte og det fede fra kyllingen.

Jeg vil anbefale dig, at du vælger syrlige æbler til opskriften. Madæbler vil være idéelle, men en mere tilgængelig sort fra supermarkederne fungerer også.

Som græskar bruger jeg hokkaido, hvilket er den mest almindelig variant. Du kan dog også vælge at bruge butternut squash græskar som alternativ. Husk blot, at butternut græskar skal skrælles inden brug. Det er ikke nødvendigt med hokkaidogræskar.

 

TIP: Prøv også udskæringen til kylling saltimbocca eller klassisk cæsarsalat med kylling

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar