
Ingredienser
Krydrede kyllingelår
- 8 kyllingelår
- 2 spsk. olivenolie
- 2 dl sesamfrø
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. røget paprika
- 2 tsk. salt
Ristet blomkål
- 1 blomkål
- 1 spsk. olivenolie
- salt
Butterbean-hummus
- 1 dåse butterbeans
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. lys tahin
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 dl vand
- saft af ½ citron
- salt
Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille
- fladbrød eller naanbrød
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. røget paprika
Fremgangsmåde
Ristet blomkål
Tænd ovnen på 180° varmluft. Skær blomkålen i buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, og krydr med salt. Bag dem i ovnen i 25 minutter, til de er gyldne og let sprøde.
Kyllingelår
Dup kyllingelårene tørre, og gnid dem med olie. Bland sesamfrø, spidskommen, paprika og salt i en dyb tallerken. Vend kyllingelårene heri, og tryk sesamfrøene godt ind i kødet. Fordel kyllingelårene på en anden bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20 minutter sammen med blomkålen.
Butterbean-hummus
Afdryp butterbeans. Pil og pres hvidløg. Blend butterbeans, hvidløg, tahin, olie, spidskommen og vand i en blender eller foodprocessor, til det får en cremet konsistens. Smag til med citronsaft og salt.
Til servering
Skyl og tør persille. Lun brødet. Smør hummussen ud på et fad, og fordel de bagte blomkålsbuketter ovenpå. Dryp med olivenolie, og drys med paprika og plukket persille. Servér kyllingelårene med hummus, blomkål og de lunede fladbrød.
Krydrede kyllingelår med sesam
Krydrede kyllingelår smager skønt med en marinade af spidskommen og paprika. Jeg tilføjer også sesamfrø, der bliver dejligt sprøde.
Kyllingelårene tilbereder jeg ovnen, hvilket er super nemt. De bliver perfekt saftige og får dejligt sprødt skind.
PRØV OGSÅ: Min skønne opskrift på asiatiske kyllingelår
Hummus af butterbeans
En klassisk, cremet hummus finder man på vores spisebord mindst et par gange i ugen. Den cremede dip er fyldt med proteiner og fibre, så den er fantastisk til at give ekstra mæthed til vegetariske måltider, og til frokost kan en god skefuld “on the side” forvandle de fleste salater til et fyldestgørende måltid.
Traditionelt er hummus lavet med kikærter, men sommetider bruger vi butterbeans i stedet, da det gør konsistensen endnu mere cremet.
Husk gerne at bruge en lys tahin – og altså ikke den fra Urtekram, men en, der er købt hos en mellemøstlig købmand (eller hos Rema1000, der også har en fin variant). Dét er rigtig tahin, hvis I spørger mig; helt lys, flydende og ikke bitter i smagen.
De lår ser sååå gode ud, elskee generelt kyllinge/hummus kombien (:
-A
jaaa, det er jo så godt 😀
Elsker seriøst dine opskrifter. Lavede lasagnen med quinoa den anden dag, genialt. Den der der indiske ret med med ristet blomkål er også en klar favorit. Tak for lækre overskuelige opskrifter.
Ej en skøn kommentar! Så rart at høre <3
Ummmm, så lækker en ret. Har lige lavet den til familien… Et hit jeg må lave igen snart. Tusind tak.
Det var en meget lækker middag – og meget mættende. Specielt hummussen smagte rigtig godt
Vh marianne