
Ingredienser
- 500 g kyllingekød
SATAYMARINADE
- 3 cm frisk ingefær
- 3 fed hvidløg
- 4 spsk. kokosmælk
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. karry
Fremgangsmåde
MARINADE
Riv ingefær og hvidløg, og rør det sammen med de resterende ingredienser til en marinade.
Skær kyllingekødet i stimler, og vend det i marinaden. Lad kødet marinere på køl i mindst 30 minutter – dog helt natten over.
TILBEREDNING
Tænd ovnen på 250°. Sæt det marinerede kyllingekødet på spyd, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg spyddene i ovnen i 10 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte.
Du kan også vælge at stege spydene på grillen.

Opskrift på spyd med kyllingesatay
Kyllingesatay er uden en af mine yndlings måder at få kylling på. Det har været en hofret i min familie de sidste mange år, og spydene bringer stadig lykke hos alle, særligt når de serveres fra grillen og får selskab af en frisk salat såsom denne mangosalat med chili og en cremet peanutbutter dip.
Satayspyd var en af mine absolutte livretter som barn. Selvom jeg kommer fra en pæredansk familie, handlede en af de mest brugte kogebøger hos mine forældre handlede om det thailandske køkken. Den mest plettede side i bogen opskriften på satay, og jeg ønskede næsten altid at få retten serveret på min fødselsdag.
TIP: Prøv også min fantastisk lækre opskrift på asiatiske kyllingelår eller kyllingespyd med halloumi
Sataymarinade
Sataymarinade bruges oftest til kyllinge, men du kan snildt bruge både fisk, svin eller oksekød i stedet. Prøv eksempelvis min gode opskrift på lakse satay spyd.
Uanset hvilken variant, du vælger, må du dog huske at servere spyddene med peanutbutterdip – den er virkelig obligatorisk!
Kyllingesatay med peanutbuttersauce
Jeg serverer altid kyllingesatay med en peanutbuttersauce. Det er en cremet, fyldig og let spicy sauce, der laves af blandt andet kokosmælk, rød karrypasta og peanutbutter. Saucen er super nem at røre sammen og den smager også skønt som en dip til grøntsagsstænger. Find min opskrift på peanutbuttersauce her.
Opskrifter på frisk og farverig asiatisk mad
Jeg elsker, hvordan det asiatiske kylling er sprængfyldt med farve og smag. Lækre krydderier og masser af frugt og grønt. Prøv eksemepelvis nogle af mine favoritopskrifter inspireret af det asiatiske køkken her:
Sushi-skål med laks og grønne ris
Rispapirsruller med asiatisk dadel-dip
Panang curry med kyllingekødboller
Kyllingen er marineret og klar til tilberedning i morgen.
God fornøjelse, Anita 🙂
KH
Hej Emma
Jeg har i flere af dine lækre opskrifter, både asiatisk kylling Og kyllinge satay erstattet kyllingekød med kaninkød, for at finde lidt flere varierede opskrifter med kaninkød, og det kan varmt anbefales, kaninkødet smager fantastisk, med de ingredienser fra de to opskrifter??
Ps ! tak for nogle lækre og lette opskrifter som giver mig lyst til, at lave mad???
Hilsen Carsten
Kan man bruge noget andet i stedet for fiskesauce, hvis man nu ikke tåler fisk?
Du kan bruge sojasauce eller lidt salt 🙂
Nem at gå til, sammen med peanutbutter sauce, dejlig smag, jeg var tilbage på Bali, tak for en rigtig god smagsoplevelse.
Dejligt at opskriften smagte dig! 🙂