
Ingredienser
- 4 laksebøffer
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. smør og/eller olivenolie til stegning
Quinoasalat
- 4 dl sort quinoa
- 1 fed hvidløg
- skal og saft af 1 usprøjtet citron
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. honning
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt radiser
- ½ bundt mynte
- 1 rødløg
- ½ vandmelon
- 150 g feta
Fremgangsmåde
Quinoasalat
Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Pil og pres hvidløg, og bland det med citronsaft, fintrevet citronskal, olivenolie, honning, salt og peber i en skål. Rens radiserne, og snit dem i tynde skiver. Vend dem i dressingen i skålen. Lad dem trække, mens du tilbereder resten af måltidet.
Laksebøffer
Kværn salt og peber over laksebøfferne, og steg dem i smør og/eller olie på en (grill)pande eller havegrill, indtil de er gennemstegte og flot gyldne.
Quinoasalat fortsat
Hak mynten fint. Pil og hak rødløget fint. Skær vandmelonen i tern, eller lav små kugler. Vend mynte, rødløg og vandmelon i den kogte quinoa. Tilsæt radiseskiver, dressing og smuldret feta, og anret salaten på et fad. Servér med laks.
Laks og quinoasalat
Laks med quinoasalat er et utrolig dejligt måltid, der er perfekt til både hverdag og fest. Det tager ikke længe at bikse sammen, men alligevel er det lækkert og smukt nok til at servere for gæster.
Jeg holder især af at servere laks med quinoasalat om sommeren. Det er et let men alligevel mættende måltid, der passer perfekt til lune sommerdage. Og så er både smagen af vandmelon og feta samt grillet laks bare et evigt sommer-hit i min bog!
Grillet eller pandestegt laks
Til opskriften på laks med quinoasalat kan du tilberede din laks på flere måder. Jeg foretrækker at grille den, hvis jeg har mulighed for det, men ellers smager den også dejligt stegt på en (grill)pande.
Når jeg steger laks på en pande, vælger jeg ofte først at brune fisken på panden, inden jeg kommer panden i ovnen i 5 minutter og lader fisken stege færdig. Det gør, at fisken bliver sprød i overfladen, saftigt og perfekt gennemstegt, uden at hele hjemmet dufter af fisk.
Quinoasalat med vandmelon og feta
Hvis du sommetider laver den klassiske salat med vandmelon og feta, er jeg sikker på, at du også vil blive vild med denne. Salaten mætter mere, og så er de sorte quinoafrø utrolig smukke sammen med den røde farve. Jeg er blevet ret glad for at bruge sort quinoa i mine salater, da de har en smule mere smag og knas i forhold til den klassiske lyse udgave, men har du hvid eller rød quinoa på lager, bruger du bare det.
TIP: Prøv også min opskrift på en sommerlig quinoasalat med jordbær eller den nemmeste quinoasalat, der passer til det meste
Opskrifter med laks
Jeg har masser af vidunderlige opskrifter med laks på min blog. Fyldt med velsmag og masser af farverige grøntsager. Prøv nogle af mine bedste opskrifter med laks her:
Meget lækker ret:-)