Laks og quinoasalat med vandmelon

Denne opskrift på laks med quinoasalat er det herligste måltid! Her serveres saftig laks og en fyldig, frisk quinoasalat med vandmelon, radiser og feta. godt, siger jeg jer!

Laksen kan enten grilles, hvis vejret og omstændighederne er til det, og ellers smager den også fremragende, når den blot steges på en pande.

Laks med quinoasalat

Laks med quinoasalat med vandmelon

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 1 t

Ingredienser

 • 4 laksebøffer
 • salt og friskkværnet peber
 • 1 spsk. smør og/eller olivenolie til stegning

Quinoasalat

 • 4 dl sort quinoa
 • 1 fed hvidløg
 • skal og saft af 1 usprøjtet citron
 • 3 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. honning
 • salt og friskkværnet peber
 • 1 bundt radiser
 • ½ bundt mynte
 • 1 rødløg
 • ½ vandmelon
 • 150 g feta

Fremgangsmåde

Quinoasalat

Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Pil og pres hvidløg, og bland det med citronsaft, fintrevet citronskal, olivenolie, honning, salt og peber i en skål. Rens radiserne, og snit dem i tynde skiver. Vend dem i dressingen i skålen. Lad dem trække, mens du tilbereder resten af måltidet.

Laksebøffer

Kværn salt og peber over laksebøfferne, og steg dem i smør og/eller olie på en (grill)pande eller havegrill, indtil de er gennemstegte og flot gyldne.

Quinoasalat fortsat

Hak mynten fint. Pil og hak rødløget fint. Skær vandmelonen i tern, eller lav små kugler. Vend mynte, rødløg og vandmelon i den kogte quinoa. Tilsæt radiseskiver, dressing og smuldret feta, og anret salaten på et fad. Servér med laks.

Find flere opskrifter i samme kategori

laks med quinoasalat med vandmelon, radiser, feta og mynte

Laks og quinoasalat

Laks med quinoasalat er et utrolig dejligt måltid, der er perfekt til både hverdag og fest. Det tager ikke længe at bikse sammen, men alligevel er det lækkert og smukt nok til at servere for gæster.

Jeg holder især af at servere laks med quinoasalat om sommeren. Det er et let men alligevel mættende måltid, der passer perfekt til lune sommerdage. Og så er både smagen af vandmelon og feta samt grillet laks bare et evigt sommer-hit i min bog!

Grillet eller pandestegt laks

Til opskriften på laks med quinoasalat kan du tilberede din laks på flere måder. Jeg foretrækker at grille den, hvis jeg har mulighed for det, men ellers smager den også dejligt stegt på en (grill)pande.

Når jeg steger laks på en pande, vælger jeg ofte først at brune fisken på panden, inden jeg kommer panden i ovnen i 5 minutter og lader fisken stege færdig. Det gør, at fisken bliver sprød i overfladen, saftigt og perfekt gennemstegt, uden at hele hjemmet dufter af fisk.

quinoasalat med vandmelon og feta

Quinoasalat med vandmelon og feta

Hvis du sommetider laver den klassiske salat med vandmelon og feta, er jeg sikker på, at du også vil blive vild med denne. Salaten mætter mere, og så er de sorte quinoafrø utrolig smukke sammen med den røde farve. Jeg er blevet ret glad for at bruge sort quinoa i mine salater, da de har en smule mere smag og knas i forhold til den klassiske lyse udgave, men har du hvid eller rød quinoa på lager, bruger du bare det.

 

TIP: Prøv også min opskrift på en sommerlig quinoasalat med jordbær eller den nemmeste quinoasalat, der passer til det meste

 

Opskrifter med laks

Jeg har masser af vidunderlige opskrifter med laks på min blog. Fyldt med velsmag og masser af farverige grøntsager. Prøv nogle af mine bedste opskrifter med laks her:

Shop the post

- reklamelinks

1 kommentar
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar