Satayspyd med laks
Lakse-satayspyd er den lækreste udgave af satay, som du måske har prøvet på asiatiske resturanter. Traditionelt laves satay ofte med kylling, og du kan finde min opskrift på kyllingesatay lige her.
En af de retter, jeg forbinder med min barndom, er satayspyd. Godt nok er jeg opvokset i en pæredansk familie på en villavej i provinsen. Men en af de bedst brugte kogebøger hos mine forældre handlede om det thailandske køkken, og her var den mest plettede side i bogen opskriften på satay med peanutbutterdip.
Dengang lavede vi oftest spydene med kylling, og jeg tror, jeg ville have udnævnt kyllingesatay som min livret, hvis du havde spurgt mig som 9-årig 😉
Siden har jeg brugt opskriften på satay mange, mange gange, og jeg er også begyndt at brug marinaden til andet end kylling. Det smager også skønt til tofu eller fisk – særligt laks er helt vidunderligt som satayspyd.
TIP: Server laksesatay med denne skønne mangosalat med chili
Lakse-satayspyd med peanutbuttersauce
Jeg kan virkelig anbefale dig at servere lakse-satayspyd med en peanutbuttersaucee. Ja faktisk vil jeg nærmest sige, at den cremede og letspicy dip er obligatorisk til satayspyd.
Her kan du kan finde min opskrift på peanutbuttersauce. Den er utrolig hurtigt at lave, og er også god at bruge som dip til grøntsagsstænger eller i rispapirsruller.
Flere opskrifter på frisk og farverig asiatisk mad
Hvis du er på udkig efter flere opskrifter på dejlig, frisk og farverig asiatisk mad, kan jeg varmt anbefale dig følgende opskrifter: