Langtidsstegt skank
Når skank langtidssteges, får man det møreste, mest smagfulde kød. Sværen bliver knasende sprød, og kødet nærmest bare falder af benene.
Jeg giver min skank 3 timer i ovnen ved 150 grader – de sidste 15 minutter ved en højere temperatur, så sværen bobler op. Det gør, at fedtet var den ret fede uskæring nærmest smelter væk, hvilket giver det mest møre kød, fyldt med velsmag.
Skank med øl og rodfrugter
Min skank steger jeg i ovnen med øl i et fad med rodfrugter. Det giver en fantastisk sauce i bunden af fadet og perfekt sprøde rodfrugter. Du kan også vælge at bruge hvidvin eller cider i stedet for øl, men en god krydret øl synes jeg, giver den bedste smag.
Opskrifter med grisekød
Opskriften har jeg udviklet som en del af kampagnen Glad for Gris. Kampagnen har til formål at inspirere til, hvor let det kan være at tilberede grisekød, der smager af mere. Det er denne opskrift et fremragende eksempel på, og hvis du har lyst til at finde mere inspiration, vil jeg anbefale dig at udforske deres opskriftsunivers på gladforgris.dk.