Lavendel & honning cocktail

Denne lavendel og honning cocktail er intet mindre end skønt! Den laves med en lækker hjemmelavet sirup, der smager sødt og sommerligt. Siruppen er super nem og hurtig at lave og kan desuden bruges kreativt til at søde en lækker lemonade eller måske hældes på et par pandekager?

Cocktailen får sødme fra siruppen, der komplimenteres skønt af gin, limesaft og danskvand. Drinken er altså overraskende nem at lave, men virker ekstra særlig – og gennemført – at servere for sine gæster på en dejlig sommerdag.

lavendel honning cocktail

Lavendel og honning cocktail

 

Bedøm denne ret

Ingredienser

Lavendel- og honning sirup

  • 1 dl honning 10 lavendelblomster
  • 1/2 dl vand
  • 10 lavendelblomster (eller 2 spsk. tørret lavendel)
  • Evt. lilla (rød + blå) frugtfarve

Lavendel og honning cocktail

  • 2 cl lavendel sirup
  • 3 cl gin
  • 1 cl limesaft
  • 6 dl danskvand

Fremgangsmåde

Sirup

Kom honning, vand og de lilla lavendelblomster i en lille kasserolle, og bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter, og tilsæt frugtfarve, så du har en mørk, lilla sirup.
Lad evt. siruppen dryppe gennem en sigte, hvis du ikke vil have blomsterne med i dine drinks, og lad siruppen køle af.

Cocktail

Kom først siruppen i bunden af cocktailglasset, og hæld derefter forsigtigt  gin, limesaft og danskvand i glasset i nævnte rækkefølge. Dette giver smuk effekten af at farven changerer fra en mørk til en lysere lilla, hvis du har farvet din sirup med frugtfarve.
Pynt cocktailglasset med et par lavendelstilke, servér og nyd.

Find flere opskrifter i samme kategori

 photo IMG_9606_zpsdc29dd26.jpg

Sommerlig cocktail med lavendel og honning

Har du nogensinde smagt en lavendel og honning cocktail? Det havde jeg ikke selv – men nøj en overraskelse, der gemmer sig i sådan en sag. Det er en rigtig sommercocktail med den skønneste og unikke smag af lavendel og honning. Smagen kommer fra en sirup, der utrolig nem og hurtig at lave, og som både kan bruges i desserter og drinks med og uden alkohol. Prøv fx at bruge lavendel- og honningsiruppen til at søde en sommerlig lemonade.

 

TIP: prøv også mine andre sommerlige drinks som en gin & tonic med jordbær og grape eller måske et sjovt, anderledes (men smagfuldt) indslag som mine mojito jello shots?

 

 photo IMG_9629_zpsde533df6.jpg

 photo IMG_9620_zps97ec89e3.jpg
 photo IMG_9631_zpsedc0365b.jpg

 

Lavendel- og honningsirup

I opskriften laver jeg en skøn lavendel-honning sirup, der smager sødt og blomstret. Du kender nok den klassiske duft af lavendel, og den kan tydeligt fornemmes i siruppen uden at smagen bliver overdøvende eller voldsom. Derfor kan du være kreativ med, hvordan du kan bruge siruppen ud over til denne lækre cocktail. Prøv eksempelvis at hælde den over pandekager eller hæld lidt i din te. Og mon ikke det smager godt at hælde lidt i din havregrød? Der er massevis af muligheder! Så lav gerne dobbeltportion, hvis du ønsker at have ekstra tilovers – og udelad evt. frugtfarven.

 

 photo IMG_9609_zps89be5b73.jpg

Frisk eller tørret lavendel?

I sommertiden er der mange, som har haver fyldt med de duftende lavendelblomster. Så mon ikke du kan få lov til at plukke en buket af en venlig sjæl, hvis du ikke selv har en krukke stående? Hvis ikke kan man heldigvis også købe tørrede lavendelknopper i mange te-, kaffe- og delikatesseforretninger, og de kan også sagtens bruges.

 

 photo IMG_9621_zpsd07c4834.jpg

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Du laver simpelthen de smukkeste (og tilmed nemme) opskrifter på sommer-godter! Den her skal bestemt afprøves 🙂 God sommer! Kh

Skriv en kommentar