Lavendel & honning cocktail

 photo IMG_9606_zpsdc29dd26.jpg photo IMG_9629_zpsde533df6.jpg
Dette er en rigtig sommercocktail med den skønneste smag af både lavendel og honning. Smagen kommer fra en sirup, der utrolig nem og hurtig at lave, og som både kan bruges i desserter og drinks med og uden alkohol. Prøv fx at bruge lavendel- og honningsiruppen til at søde en sommerlig lemonade.
Netop nu er mange haver fyldt med de duftende lavendelblomster, så mon ikke du kan få lov til at plukke en buket af en venlig sjæl, hvis du ikke selv har en krukke stående? Hvis ikke kan man købe tørrede lavendelknopper i mange te-, kaffe- og delikatesseforretninger, og de kan også saftens bruges.
 photo IMG_9620_zps97ec89e3.jpg
 photo IMG_9631_zpsedc0365b.jpg
Lavendel- og honningsirup
1 dl honning
1/2 dl vand
10 lavendelblomster (eller 2 spsk. tørret lavendel)
Evt. lille (rød + blå) frugtfarve
Kom honning, vand og de lilla lavendelblomster i en lille kasserolle, og bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter, og tilsæt frugtfarve, så du har en mørk, lilla sirup.
Lad evt. siruppen dryppe gennem en sigte, hvis du ikke vil have blomsterne med i dine drinks, og lad siruppen køle af.
 photo IMG_9609_zps89be5b73.jpg photo IMG_9621_zpsd07c4834.jpg
Lavendel & honning cocktail
2 cl lavendel sirup
3 cl gin
1 cl limesaft
6 dl danskvand
Kom først siruppen i bunden af cocktailglasset, og hæld derefter forsigtigt  gin, limesaft og danskvand i glasset i nævnte rækkefølge. Dette giver smuk effekten af at farven changerer fra en mørk til en lysere lilla, hvis du har farvet din sirup med frugtfarve.
Pynt cocktailglasset med et par lavendelstilke, servér og nyd. 

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Du laver simpelthen de smukkeste (og tilmed nemme) opskrifter på sommer-godter! Den her skal bestemt afprøves 🙂 God sommer! Kh

Skriv en kommentar