Lynhurtig kokos-chokoladekage til to

Denne chokoladekage med kokos er herlig og kan trylles frem på ingen tid. På under en halv time kan du servere denne lækre kage for en du holder af. Opskriften er lavet til 2 personer og er derfor perfekt til dem, der bor 2 – og ellers kan man sagtens lave dobbeltportion! Kagen er desuden til den sundere side og derfor den perfekte hverdagsforkælelse.

kokos-chokoladekage

kokos-chokoladekage til 2

 

Bedøm denne ret

til 2 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 10 min / i alt 20 min

Ingredienser

kokos-chokoladekage til 2

 • 1 spsk. kokosolie (eller smør)
 • 3 spsk. kakaopulver
 • 3 spsk. kokossukker
 • 1/2 dl mælk
 • 1 æg
 • 3 spsk. kokosfibermel
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • Evt: chokolade og/eller nødder (grofthakket)

Fremgangsmåde

Smelt kokosolie og kakaopulver i en lille kasserolle. Tag gryden af varmen, tilsæt kokossukker, og rør rundt, indtil kokossukkeret er opløst.
Tilsæt mælk og æg, og pisk det hele godt sammen med en gaffel eller et piskeris.
Tilsæt derefter kokosfibermel, bagepulver og salt, og rør rundt, indtil dejen tykner og er helt jævn. Du kan nu røre grofthakket chokolade, nødder, eller hvad du har lyst til, i dejen.
Smør en lille tærteform på med en diameter på 10 cm (eller en form med en tilsvarende størrelse) med kokosolie. Fordel kagedejen i formen og bag kagen i 10 minutter ved 175 grader, indtil en tandstik kan trækkes ren ud af midten af kagen. Du kan også komme kagedejen i en kop og bage kagen ca. 1 minut (tjek løbende) i mikroovnen.

Find flere opskrifter i samme kategori

IMG_0015

Sundere kokos-chokoladekage

Denne opskrift er perfekt til dig og din veninde eller kæreste, når man liiiige får lyst til noget til kaffen. Det er den perfekte hverdagskage, for den kan biksen sammen på under en halv time, og indeholder hverken raffineret sukker eller mel. Denne kokos-chokoladekage er i stedet bagt på kokosmel og kokossukker, der har et lavere glykæmisk index (dvs. hvor meget blodsukkeret stiger, efter at have spist det). Dertil bruges kokosolie og kakao, der også tilføjer ekstra plusser på sundhedskontoen. Slet ikke dårligt, vel? Det største plus er dog smagen. Kagen er en krydsning af en brownie og en klassisk chokoladekage med et hint af kokos, og den smager særligt godt, når den toppes med frisk frugt og en smule letpisket flødeskum eller creme fraiche. Så er der serveret!

TIP: er du også vild med kombinationen af chokolade og kokos? Så prøv også min opskrift på påskeæg med kokos, der sagtens kan spises året rundt (har jeg hørt!)

 

IMG_0037

Kage til to personer

Jeg bager (desværre) ret sjældent i hverdagen, når der ikke er en særlig anledning eller opskrifter, der skal skabes. For det kræver altså et par ualmindelig store søde tænder, hvis to personer skal kæmpe sig igennem en hel bradepande. Det er hverken Simon og jeg indehaver af, og jeg hader at smide mad ud. Men der rammer denne opskrift plet! Den er perfekt til 2 personer, der blot vil have lidt sødt til kaffen uden at fylde for meget eller efterlade en med rester. Og så smager den virkelig skønt!

TIP: prøv også mine andre sundere opskrifter på søde sager såsom muffins med kikærter og chokolade eller sundere chokoladetrøfler med avokado

 

IMG_0020

IMG_0050

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Så er den lige kommet ud af ovnen – den dufter skønt!
  Jeg er ved at være igennem en del af dine opskrifter – og de er bestemt ikke dårlige 🙂 Især hokkaido-suppen er superb. Jeg bliver vist nødt til at stifte bekendtskab med din kogebog også 🙂
  Din blog er kun blevet bedre og bedre – én af mine yndlings!… og jeg har efterhånden læst med i ret lang tid. Keep up the good work! Selvom om jeg nærmest aldrig kommentere, læser jeg med hver dag – og nu var det næsten på tide med lidt ros.

  1. Jeg håber, den smagte 🙂 Dejligt du har succes med mine opskifter. Min kogebog er fyldt med mine favoritter, så jeg håber, du vil prøve den 🙂
   Og mange tak for rosen Søs. Det var super sødt af dig 🙂

 2. Uhhh, jeg har lige bikset denne sammen – for at forsøde eksamenslæsningen – så jeg er spændt på at sætte tænderne i den, når den lige har kølet lidt af :blush:

Skriv en kommentar