Lynhurtig kokos-chokoladekage til to

IMG_0015
I mit barndomshjem var der ofte hjemmebagt kage til eftermiddagskaffen. Vi var 3 søstre, der alle kæmpede om at få lov til at indtage køkkenet, når vi kom hjem fra skole, og så snart vi fik lov fra den øverste magt (læs: min mor), kom der kage på bordet. Et par dage efter var kagen som regel forsvundet på magisk vis, og så var det ellers den næste søsters tur.
Jeg bager sjældent i hverdagen længere, når der ikke er en særlig anledning, for det kræver altså et par ualmindelig store søde tænder, hvis to personer skal kæmpe sig igennem en hel bradepande. Det er hverken Simon og jeg indehaver af, og jeg hader at smide mad ud, så kagebagningen har været gemt til fester og gæster, selvom jeg ofte savner lidt sødt til kaffen, når jeg kommer hjem fra studiet.

IMG_0037
Kagelysten melde sig for mit vedkommende især på denne årstid, der indbyder til hjemmehygge, sterinlys og varme drikke, og derfor er jeg kommet på denne opskrift: en kokos-chokoladekage, med nul risiko for madspild, for den passer perfekt til to. Eller én, hvis du er rigtig kagesulten.
Det er den perfekte hverdagskage, for den kan biksen sammen på under en halv time, og indeholder hverken raffineret sukker eller mel. Chokoladekagen er i stedet bagt på kokosmel og kokossukker, der indeholder masser af mineraler og vitaminer og har et lavere glykæmisk index, samt kokosolie og kakao, der tilføjer ekstra plusser på sundhedskontoen. Slet ikke dårligt, vel? Det største plus er dog smagen – jeg lover jer, at den er et kæmpe hit. Kagen er en krydsning af en brownie og en klassisk chokoladekage med et hint af kokos, og den smager særligt formiddablet, når den toppes med frisk frugt og måske en smule letpisket flødeskum eller creme fraise.

IMG_0020
Ingredienser
1 spsk. kokosolie (eller smør)
3 spsk. kakaopulver
3 spsk. kokossukker
1/2 dl mælk
1 æg
3 spsk. kokosfibermel
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
Valgfrit
Grofthakket chokolade og/eller nødder
Smelt kokosolie og kakaopulver i en lille kasserolle. Tag gryden af varmen, tilsæt kokossukker, og rør rundt, indtil kokossukkeret er opløst. 
Tilsæt mælk og æg, og pisk det hele godt sammen med en gaffel eller et piskeris.
Tilsæt derefter kokosfibermel, bagepulver og salt, og rør rundt, indtil dejen tykner og er helt jævn. Du kan nu røre grofthakket chokolade, nødder, eller hvad du har lyst til, i dejen.
Smør en lille tærteform på med en diameter på 10 cm (eller en form med en tilsvarende størrelse) med kokosolie. Fordel kagedejen i formen og bag kagen i 10 minutter ved 175 grader, indtil en tandstik kan trækkes ren ud af midten af kagen. Du kan også komme kagedejen i en kop og bage kagen ca. 1 minut (tjek løbende) i mikroovnen. 

IMG_0050

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Så er den lige kommet ud af ovnen – den dufter skønt!
  Jeg er ved at være igennem en del af dine opskrifter – og de er bestemt ikke dårlige 🙂 Især hokkaido-suppen er superb. Jeg bliver vist nødt til at stifte bekendtskab med din kogebog også 🙂
  Din blog er kun blevet bedre og bedre – én af mine yndlings!… og jeg har efterhånden læst med i ret lang tid. Keep up the good work! Selvom om jeg nærmest aldrig kommentere, læser jeg med hver dag – og nu var det næsten på tide med lidt ros.

  1. Jeg håber, den smagte 🙂 Dejligt du har succes med mine opskifter. Min kogebog er fyldt med mine favoritter, så jeg håber, du vil prøve den 🙂
   Og mange tak for rosen Søs. Det var super sødt af dig 🙂

 2. Uhhh, jeg har lige bikset denne sammen – for at forsøde eksamenslæsningen – så jeg er spændt på at sætte tænderne i den, når den lige har kølet lidt af :blush:

Skriv en kommentar