Sundere kokos-chokoladekage
Denne opskrift er perfekt til dig og din veninde eller kæreste, når man liiiige får lyst til noget til kaffen. Det er den perfekte hverdagskage, for den kan biksen sammen på under en halv time, og indeholder hverken raffineret sukker eller mel. Denne kokos-chokoladekage er i stedet bagt på kokosmel og kokossukker, der har et lavere glykæmisk index (dvs. hvor meget blodsukkeret stiger, efter at have spist det). Dertil bruges kokosolie og kakao, der også tilføjer ekstra plusser på sundhedskontoen. Slet ikke dårligt, vel? Det største plus er dog smagen. Kagen er en krydsning af en brownie og en klassisk chokoladekage med et hint af kokos, og den smager særligt godt, når den toppes med frisk frugt og en smule letpisket flødeskum eller creme fraiche. Så er der serveret!
TIP: er du også vild med kombinationen af chokolade og kokos? Så prøv også min opskrift på påskeæg med kokos, der sagtens kan spises året rundt (har jeg hørt!)
Kage til to personer
Jeg bager (desværre) ret sjældent i hverdagen, når der ikke er en særlig anledning eller opskrifter, der skal skabes. For det kræver altså et par ualmindelig store søde tænder, hvis to personer skal kæmpe sig igennem en hel bradepande. Det er hverken Simon og jeg indehaver af, og jeg hader at smide mad ud. Men der rammer denne opskrift plet! Den er perfekt til 2 personer, der blot vil have lidt sødt til kaffen uden at fylde for meget eller efterlade en med rester. Og så smager den virkelig skønt!
TIP: prøv også mine andre sundere opskrifter på søde sager såsom muffins med kikærter og chokolade eller sundere chokoladetrøfler med avokado