Boller
Der er intet som lækre nybagte boller. For mig er gode boller luftige og har en dejlig sprød overflade. Jeg elsker at eksperimentere med ingredienserne og bruger ofte forskellige melsorter. Jeg kan godt lide at tilsætte fuldkorn, som gør, at bollerne bliver mere grove og derved mætter lidt ekstra. Derudover nyder jeg at bage glutenfri boller, da de ligger dejligt rart i maven.
På denne side har jeg samlet alle mine opskrifter på nemme, luftige og hurtige boller. Jeg håber, at opskrifterne vil give dig lyst til at gå i køkkenet! God fornøjelse!
Filter
SÆSON
MÅLTIDER
KØD & FISK
VERDENSKØKKEN
HØJTID & FEST
DIÆT
Koldhævede boller
Man kan lade sin bolledej hæve i køleskabet natten over, så man får lækre koldhævede boller dagen efter. Dette er en nem måde at lave langtidshævede boller. Den lange hævetid giver bollerne dejlige lufthuller og skorpen bliver virkelig lækker.
Sunde grove boller
Hvis man ønsker grovboller, kan man tilsætte fuldkornsmel. Det er dog vigtigt at huske, ikke at tilsætte for meget fuldkorn, da bollerne herved bliver tunge. Hvor meget fuldkornsmel, man kan tilsætte, afhænger meget af, hvilken type boller, man laver. En god tommelfingerregel er, at man kan tilsætte op mod 1/3 fuldkornsmel.
Nemme boller uden gær
Min opskrift på surdejsboller er perfekt, hvis du ønsker at bage uden gær. Surdejen får bollerne til at hæve og giver dem en dejlig syrlig smag. I bolledejen, skal man bruge en god aktiv surdej. Du finder min guide til opstart af surdej her.
Hurtige glutenfri boller
En anden favorit er min opskrift på glutenfri proteinboller. De bliver utrolig luftige og smager fantastisk. Bollerne er glutenfri og indeholder skyr og æg, som giver dem et dejligt højt proteinindhold. Dette gør, at bollerne mætter længere tid. Det mest fantastiske ved bollerne er, at de er utrolig nemme og hurtige at lave. De bages uden gær og skal bare røres sammen, så de kan komme i ovnen helt uden hævning!
Luftige gulerodsbrud
Hvis jeg ønsker en god snack til madpakken, laver jeg ofte mine gulerodsbrud, som er perfekte at have med på farten. De bliver utrolig luftige og er tilmed hurtige og nemme at lave. Jeg tilsætter fuldkornsmel og solsikkekerner, som gør dem dejligt grove og sunde. Man kan lave koldhævede gulerodsbrud ved at lade dejen hæve i køleskabet natten over. På denne måde får man lækre langtidshævede gulerodsbrud.