Brød og bagværk
Jeg elsker at bage! Hvad enten det er lækkert rugbrød med surdej, madbrød til aftensmaden eller et sødt stykke bagværk til kaffen. Den lækre duft af hjemmebag, der spreder sig i køkkenet er for mig blevet en nostalgisk duft, jeg forbinder med hygge. Men selve processen med at bage, kan virkelig også være hyggelig. Prøv eksempelvis mit stjernebrød med kanelremonce, som er det perfekte weekendprojekt, når der ventes gæster til eftermiddagskaffen.
På denne side har jeg samlet alle mine opskrifter på lækkert brød og bagværk. Der er alt fra koldhævet, glutenfri og langtidshævet brød. Jeg håber, du vil blive inspireret!
Filter
SÆSON
MÅLTIDER
KØD & FISK
VERDENSKØKKEN
HØJTID & FEST
DIÆT
Brød og bagværk med surdej
Jeg elsker at bage med surdej, da det giver en god smag til brødet, gør det mere saftigt og øger holdbarheden. Du kan finde min guide til surdej lige her, hvor jeg guider til at opstarte en surdej.
Når du har en surdej, der er klar-parat til bagning, kan jeg anbefale min opskrift på surdejsbrød og gode surdejsboller.
Madbrød
Hvis du vil bage et lækkert madbrød til aftensmaden, kan jeg varmt anbefale mine nemme naanbrød. Disse er utrolig hurtige at lave og smager fantastisk til indisk dahl. Jeg bruger kikærtemel i mine naan brød, da dette giver mere mæthed på grund af det høje proteinindhold. Derudover tilfører kikærtemelet også en lækker mellemøstlig smag.
Derudover elsker jeg også at bage pitabrød, der er luftige, saftige og som kan fyldes med alverdens lækkerier. Alt fra en mellemøstlig udgave med falafel og hummus til en “dansk” klassiker med tun, cremefraichedressing og dåsemajs.
En anden favorit er madbrødet “foccacia“, der er et italiensk brød, der bages med olivenolie og ofte forskellige krydderier. Du kan også prøve denne smukke version, hvor jeg topper foccaciabrød med oliven, feta og rødløg.
Luftige gulerodsbrud
Til madpakken er mine gulerodsbrud en evig favorit. Disse er lette og luftige på den helt rigtige måde. Jeg putter også lidt fuldkorn og solsikkekerner i dejen, så de bliver mere grove og mætter bedre. Du kan hæve dejen i køleskabet natten over, så du får en lækker koldhævet dej, der giver saftige og luftige gulerodsbrud.
Kardemommesnurrer
Hvis du skal have lidt til den søde tand, skal du prøve at lave mine kardemommesnurrer. Disse er en fryd for øjet og ganen. Jeg former dem ved at sno dejen omkring sig selv – for mange kan dette godt være svært de første par gange, men man skal bare lige fange den, så kan der bages kardemommesnurrer i massevis.
Sunde glutenfri grovboller
Prøv også min opskrift på glutenfri fiberrige kerneboller, som er perfekte at bage en søndag morgen. Hvis jeg rører dejen sammen aftenen inden, er den klar til at blive smidt i ovnen om morgenen. Nemmere bliver det vist ikke med nybagte boller, der både nærer og mætter. Bollerne indeholder massere af fibre og kerner, som gør dem dejligt grove og sunde. Mange synes at grove boller er meget tunge, men disse er utroligt lette of saftige, hvilket blandt andet skyldes en ret væskemængde i dejen. Prøv dem, jeg er sikker på, at du vil elske dem.