Curry

På en kold og grå dag slår en god curry aldrig fejl. Du kender sikkert flere af de klassiske karryretter som eksempelvis kylling i karry eller green curry, men der findes utrolig mange variationer af den krydrede ret. Karry er særligt kendt fra det asiatiske køkken, da krydderiet stammer fra Indien, men findes også i andre verdenskøkkener. Måske du skulle prøve en ny opskrift som eksempelvis en lækker afrikansk karry?
Currys er desuden en god ret til at få sneget lidt ekstra grønt ind. Smagen af de lune krydderier trumfer ofte smagen af grøntsager og er en oplagt ret til et kødfrit måltid. En vegetarisk version som min indisk cashew curry er derfor også den perfekte ret, hvis du er på udkig efter inspiration til sund, vegetarisk hverdagsmad. Er du til kylling i din karryretter kan jeg også varmt anbefale min panang curry. Den serveres med lækre kyllingekødboller og er uden tvivl en af  mine favoritter!
Jeg håber at du får lyst til at gå på opdagelse i mit opskriftindeks og måske prøve en af mine mange opskrifter!

Hvilke krydderier består karry af?

Mange ved ikke at karry er et blandingskrydderi og indeholder derfor en række forskellige krydderier. Listen er lang og kan sagtens variere, men oftest finder du disse krydderier i din karryblanding: gurkemeje, spidskommen, koriander, sennepsfrø, kanel, peber, kardemomme, bukkehornsfrø, nelliker, muskatnød og hvidløg.