Drinks

På denne side har jeg samlet alle mine opskrifter på lækre drinks, der alle er nemme og læskende.

Når jeg har gæster, serverer jeg ofte drinks og cocktails inden maden. Det er en festlig start på middagen og en god måde at vække smagsløgene på. Og så er en drink utrolig hyggelig at sippe til i køkkenet, mens jeg laver maden færdig.

For mig skal drinks indeholde en tilpas balance mellem det syrlige og søde. Jeg varierer mine med vodka, gin, rom, snaps eller hvad jeg lige har på barhylden. Jeg er også vild med at bruge musserende vin, da dette giver en frisk og sprudlende drink.

Drinks med gin

Jeg er vild med drinks med gin. Ofte vil jeg gerne variere min gin tonic, så i december nyder jeg ofte julet gin tonic med tranebær og rosmarin. Denne har en krydret og julet smag. Drinken er dog på ingen måde tung og har stadig den karakteristiske friske gin tonic smag. Jeg laver drinken på en tranebærsirup, som gør den tilpas sød. Jeg pynter med friske tranebær, en rosmarinkvist og en skive appelsinskræl. Den er virkelig en fryd for øjet og har en fantastisk lyserød farve.

Hvis jeg har lyst til gin tonic i sommermånederne, laver jeg ofte min gin tonic med jordbær og grape. Denne har også en utrolig fin lyserød farve og bliver pyntet med friske jordbær. Jeg synes også at skovsyre-blade tager sig virkelig flot ud på denne drink. Jeg er vild med grapesaften i denne drink, da det giver en lækker syrlighed, som afbalancerer den søde jordbærsmag virkelig fint. Hvis du ikke har gin, kan du sagtens erstatte gin med vodka eller lys rom.

Drinks med snaps

En anden sommerfavorit er min opskrift på cocktail med solbærsnaps og hindbær. Mange forbinder nok snaps med vilde påske- og julefrokoster, men når man anvender en solbærsnaps, bliver smagen utrolig fyldig og sødmefuld. Jeg bruger musserende vin i drinken, som giver en dejlig perlende smag på tungen.