Drys & toppings
Her på siden finder du mine opskrifter på drys og toppings. Jeg holder meget af at drysse toppings på min morgenmad, salater, gryderetter og supper. Det giver lige lidt ekstra crunch og bid. Derudover gør drys og toppings retterne utrolig smukke. Alle mine toppings kan bruges på lige de retter, du selv har har mest lyst til. Det er kun fantasien, som sætter grænser. Jeg kan varmt anbefale at lave en stor portion, så der er toppings til mange dage.
Jeg håber, du får lyst til at prøve mine opskrifter. God appetit!
Filter
SÆSON
MÅLTIDER
KØD & FISK
VERDENSKØKKEN
HØJTID & FEST
DIÆT
Gode toppings til salater
Her på siden har jeg mange gode bud på drys og toppings til salater. Her vil jeg særligt anbefale dig at bruge noget sprødt, gerne ristet, som eksempelvis ristede og/eller saltede nødder. Det smager så dejligt i kombination med noget friskt grønt, noget cremet (eksempelvis avocado eller ost) og sødt som frugt og bær.
Opskrift på dukkah
Prøv min opskrift på dukkah, som er en skøn blanding af nødder og krydderier, der ristes og hakkes fint i en blender eller foodprocessor. Dukkah er utrolig aromatisk og tilfører en virkelig lækker smag. Jeg laver altid en stor portion og opbevarer det i en lufttæt beholder, så jeg kan bruge det lang tid frem. Jeg synes særligt, at dukkah egner sig godt som drys på salater eller suppe. Man kan også panere sit kød i det, hvilket gør det utrolig sprødt og smagfuldt.
Opskrift på syltede rødløg
Min opskrift på syltede rødløg er en klassiker! Det er så skønt og luksus-agtigt at have et glas stående på lager i køleskabet. Syltede rødløg er utrolig nemme at lave og kan holde sig i lang tid på køl. De syltede rødløg kan hakkes og kommes i dips eller salater. Derudover kan de pifte en hver rugbrødsmad op, når maden toppes med de smukke, lyserød løg.
Hjemmelavet croutoner
Min opskrift på hjemmeladede croutoner kan bruges til så mange ting. Prøv at drys dem over en salat eller en suppe. Man kan lave dem med lige det brød, man har lyst til. Det er en virkelig god måde at få brugt lidt tørt brød, som ellers ville være blive smidt ud. Jeg bruger ofte rugbrød eller lyst hvedebrød.
Ristede mandler
Jeg er også vild med min opskrift på honningristede mandler. Disse bruger jeg på min morgenmad eller for sig selv i løbet af dagen som en lækker snack. De er utrolig nemme at lave og består kun af mandler, honning og salt. Du kan også tilsætte krydderier, hvor jeg særligt kan anbefale at prøve kanel eller kardemomme.