Gryderetter
Når vejret er køligt og vinden rusker udenfor, er det skønt at lune sig på lækre gryderetter. Det gode ved denne slags retter er, at maden ofte passer sig selv, når det blot får lov at simre stille og roligt. De er derfor også utrolig nemme at lave – perfekt i hverdagen, når aftensmaden skal være let og overskuelig. På denne side finder du mine bedste opskrifter på gryderetter. Der er opskrifter på nemme gryderetter med kylling, oksekød, svinekød eller vegetar. Så der burde være nogle lækre muligheder, der passer til præcis din smag.
Jeg håber, du får lyst til at skrive et par eller flere af mine opskrifter på madplanen hjemme hos dig. God fornøjelse!
Filter
SÆSON
MÅLTIDER
KØD & FISK
VERDENSKØKKEN
HØJTID & FEST
DIÆT
Gryderet med svinekød
Prøv min opskrift på den klassiske mørbradgryde, hvor jeg bruger svinemørbrad, der bliver utrolig mør og lækker. Denne ret serverer jeg ofte med en cremet rodfrugtmos og en grøn salat. Det er ægte mormor-mad, som er ren nostalgi. Jeg tilføjer lidt ekstra grøntsager til retten uden at gå på kompromis med den klassiske smag. Den er altid et hit hos hele familien.
Jeg er også vild med min opskrift på enebærgryde. Dette er også en gammel klassiker, som både voksne og børn elsker. Jeg laver den oftest med svinekød, men for variation kan man sagtens erstatte svinekød med oksekød eller kylling.
Gryderet med oksekød
En anden favorit opskrift er chili con carne med oksekød. Her bruger jeg oksebov, der simrer i flere timer, så kødet til sidst falder fra hinanden. Det give utrolig mørt og velsmagende oksekød. Man kan også sagtens lave den med hakket oksekød, hvis man foretrækker dette. Jeg serverer ofte ris til min chili con carne. Retten har en dejlig varme og er utrolig nem at lave, da den passer sig selv på komfuret, så det er fantastisk gæstemad.
Gryderet med kylling
Jeg også vild med at bruge kylling i mine gryderetter. Prøv eksempelvis min nemme opskrift på indisk curry med kylling og spinat, som er utrolig cremet og krydret. Kylling smager virkelig godt i gryderetter, da det altid bliver dejligt mørt. Jeg serverer oftest ris til denne type retter. Prøv også at lave mine naan brød, der kan dyppes i de lækre saucer.
Vegetar gryderet
Hvis jeg ønsker en gryderet uden kød, er en af mine vegetar favoritter marrokansk grøntsagsgryde, der er herlig, hvis der skal lidt ekstra grøntsager og vitaminer indenbords om vinteren. Den marrokanske gryderet indeholder krydderier som paprika, kanel og korrender, der alle giver en dejlig varmende smag.