Syltetøj og smørbart
På et godt morgenbord hører altid lækkert syltetøj og smørbart tilbehør. Jeg elsker at lave syltetøj, marmelade eller andet tilbehør til mit brød selv, da det både smager bedre og ofte er et sundere alternativ end varianterne i dagligvarebutikkerne. Alle mine opskrifter kan holde sig mange dage i køleskabet, hvis man skolder syltetøjsglasset inden brug.
På denne side har jeg samlet alle mine opskrifter på syltetøj og smørbart tilbehør. Jeg håber, du får lyst til at lave opskrifterne!
Filter
SÆSON
MÅLTIDER
KØD & FISK
VERDENSKØKKEN
HØJTID & FEST
DIÆT
Nem opskrift på klassisk rabarberkompot
I de tidlige sommermåneder, når rabarber er i sæson, laver jeg ofte rabarberkompot. Min opskrift på rabarberkompot er virkelig nem at lave. Den kan bruges på så mange forskellige måder. Man kan servere den til aftensmadsmåltidet til kød eller kylling. Jeg bruger den også ofte på min yoghurt om morgenen eller på et godt stykke brød. Man kan også bruge den i en kage, hvor jeg ofte laver en rabarbercrumble. En nem sommerdessert er rabarberkompot med vaniljeis, som smager så dejligt.
Sund rabarberkompot med honning
Hvis man ønsker en rabarberkompot uden sukker, vil jeg anbefale dig at prøve min opskrift på rabarberkompot i ovn. Denne kompot laver jeg i ovnen, hvorved rabarberne holder strukturen. Jeg tilsætter honning for at tilføje sødme, der giver en mere rund smag, end hvis du bruger sukker. Du kan bruge den på samme måde som min klassiske rabarberkompot.
Opskrift på hjemmelavet nutella
Hvis du er vild med nutella, må du prøve min opskrift på hjemmelavet nutella. Denne er meget mere sund og næringsrig end købevarianten. Den består af ristede hasselnødder, som blendes til en nøddesmør, der efterfølgende blandes med smeltet chokolade.
Opskrift på cremet mandelsmør
Min opskrift på hjemmelavet mandelsmør er utrolig nem at lave. Jeg bruger mandelsmør til næsten alt. Oftest bruger jeg den på brød eller som topping på min morgenmad. Jeg anvender den også i mange af mine kager, hvor mandelsmør bidrager med en dejlig saftighed til bagværket.