Tapas

Jeg elsker at servere tapas, når jeg får gæster på besøg. Det er så hyggeligt at anrette overdådige tapasbrætter med ost, skinke og andre lækre delikatesser. Hvis du mangler lidt inspiration til hjemmelavede tapas, så kan du finde det lige her.

For mig behøver tapas ikke være kompliceret. Selvom den spanske tradition indebærer massevis af forskellige småretter, så kan man sagtens gøre det simpelt. Ved at vælge gode råvarer kan det hurtigt blive lækkert og eksklusivt, uden timevis i køkkenet. Køb eksempelvis lækkert surdejsbrød, ost og skinke – så kan du lave hjemmelavet pesto og aioli til! Det kan tilberedes på forhånd, så du kan være nærværende, når gæster eller familie samles om bordet.

Har du lidt mere tid, vil jeg klart anbefale at lave mit surdejsbrød, der kan passe perfekt til dine toppings.

Hvad er tapas?

Tapas er begrebet for forskellige spanske småretter. De sammensættes ofte til et måltid, men kan også bruges som appetizers eller til mindre serveringer.

Hvor stammer tapas fra?

Tapas er spansk mad, når det er bedst. I Spanien er tapas ikke kun begrænset til en type mad, men er næsten sit eget koncept og kan sammenlignes med det vi kalder social dining. Derfor bruges det faktisk også som verbum (tapear), der blot betyder at gå ud og spise tapas.

Nordisk tapas?

Når vi i Danmark ofte serverer lækre tapasbrætter med ost, oliven og skinke er det ofte en videreudvikling af de spanske tapas, som vi her i Norden har givet et lille twist. Det er ikke ofte, at man i danske hjem ser flere af de klassiske spanske tapas retter som eksempelvis tortilla, patatas bravas osv.