Madvafler med hummus, dukkah og bagte rodfrugter

P6210106
Vafler har været vores helt store redning til aftensmaden på det seneste, når køleskabsskuffen har budt på grøntsager, der sang på sidste vers. Og det er altså ikke vafler af den søde slags, jeg taler om, men en salt udgave, der er præcis lige så sprød og lækker, som vafler kan, skal og bør være.

Vaflerne topper vi med hvad, vi kan trylle frem fra gemmerne. De mest sørgelige grøntsager bliver ristet i ovnen, halvtomme poser med nødder og kerne bliver ristet og hakket, og hvis vi er heldige, gemmer der sig en rest feta eller hummus på øverste hylde. Pludselig er der en festmiddag på bordet, og det føles slet ikke som restemad, selvom det egentlig er det.

P6210095P6210118P6210060
Denne dag var det en pose pastinakker, der skreg på at blive tømt. Jeg havde fundet dem på bud i den lokale netto, hvor de lå og så noget så triste ud, så jeg skyndte mig at hapse dem hjem. Her blev de skåret i skiver, vendt i lidt olivenolie, og så røg de ellers i ovnen sammen med en kvart pose gulerødder. Jeg elsker at tilberede rodfrugter på denne måde, for de får en helt anden smag og det lækreste bid, når de sprøde yderst og saftige indeni.
P6210088P6210123P6210081

P6210113P6210130P6210098
Og nu til opskriften! Som det ofte er med restemad, er det lidt svært at gengive præcist, hvad vi brugte, men jeg håber, I kan bruge det til inspiration ?
{ Vafler med ristede rodfrugter, hummus & feta // Ingredienser til 2 personer } 
Vafler
3 dl finvalsede havregryn
1,5 dl mælk
1,5 dl yoghurt
2 æg, str. M/L
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
Olivenolie eller kokosolie til stegning

Blend havregrynene til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt alle de resterende ingredienser til maskinen, og kør, til dejen er helt glat.
Opvarm vaffeljernet, og smør det med en smule kokosolie, inden du steger vafler af cirka 3 spsk. dej. Servér gerne vaflerne med frisk frugt, yoghurt eller andre toppings.
Topping
Blandede rodfrugter, skær i skiver, vend i oliveolie og salt, og bag i ovnen i 30 minutter ved 175 grader.
Rester af forskellige nødder og kerner lavet til dukkah
Hummus
Feta
Rucola

1 kommentar
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma. Jeg vil bare lige spørge, hvilket vaffeljern du bruger? Jeg er selv på udkig efter et nyt.. Er der et, du kan anbefale? 🙂
    Kh Mette

Skriv en kommentar