Madvafler med bagte rodfrugter
Vafler har været vores helt store redning til aftensmaden på det seneste. Særligt når køleskabsskuffen har budt på grøntsager, der sang på sidste vers. Og det er altså ikke vafler af den søde slags, jeg taler om, men en salt udgave, der er præcis lige så sprød og lækker, som vafler kan, skal og bør være. Madvafler med bagte rodfrugter er den perfekte aftenmad, når man lige skal have tømt køleskabet.
Vaflerne topper vi med hvad, vi kan trylle frem fra gemmerne. De mest sørgelige grøntsager bliver ristet i ovnen, halvtomme poser med nødder og kerne bliver ristet og hakket. Og hvis vi er heldige, gemmer der sig en rest feta eller hummus på øverste hylde. Pludselig er der en festmiddag på bordet, og det føles slet ikke som restemad, selvom det egentlig er det.
Toppings til madvafler
Man kan virkelig være kreativ med toppings til denne opskrift på madvafler. Jeg elsker at bruge bage rodfrugter i ovnen, da vi næsten altid har nogle liggende i grøntsagsskuffen. De bliver skåret i skiver, vendt i lidt olivenolie, og så ryger de ellers direkte i ovnen. Jeg elsker at tilberede rodfrugter på denne måde, for de får en helt anden smag og det lækreste bid, når de er sprøde yderst og saftige indeni. Men dertil vil jeg anbefale at servere med en slags dip såsom hummus, tzatziki eller denne lækre hvide bønndip med grana padano. Og sidst men ikke mindst er det oplagt lige at scanne køleskabet for andre lækre toppings. Har du mon rucola, feta, syltede rødløg eller avokado? Heldigvis passer det meste til disse madvafler med bagte rodfrugter!
TIP: prøv også at lave mit overdådige hummusfad til vaflerne, hvis du får gæster på besøg (eller bare gerne vil lave et festmåltid på en tirsdag)