Madvafler med bagte rodfrugter, hummus og dukkah

Denne opskrift på madvafler med bagte rodfrugter er skøn, sund hverdagsmad. Vaflerne er en skøn base, der giver mulighed for at være kreativ med diverse toppings – men man kan sagtens bare lige bruge, hvad der gemmer sig i køleskabet derhjemme. Jeg elsker at toppe med hummus, rucola, feta og syltede rødløg – og bagte rodfrugter selvfølgelig!

madvafler med bagte rodfrugter

 

Bedøm denne ret

til 2 personer

Ingredienser

Vafler

  • 3 dl finvalsede havregryn
  • 1,5 dl mælk
  • 1,5 dl yoghurt
  • 2 æg, str. M/L
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • Olivenolie eller kokosolie til stegning

Bagte rodfrugter

  • Jordskokker eller andre rodfrugter, ca 600 g

Fremgangsmåde

Skær rodfrugterne i skiver, vend i oliveolie og salt, og bag i ovnen i 30 minutter ved 175 grader.

Blend havregrynene til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt alle de resterende ingredienser til maskinen, og kør, til dejen er helt glat.
Opvarm vaffeljernet, og smør det med en smule kokosolie, inden du steger vafler af cirka 3 spsk. dej.

Servér vaflerne med bagte rodfrugter, hummus og hvad du ellers har derhjemme. Jeg kan særligt anbefale dukkah, rucola, feta og syltede rødløg.

Bagte rodfrugter

Find flere opskrifter i samme kategori

madvafler og bagte rodfrugter

Madvafler med bagte rodfrugter

Vafler har været vores helt store redning til aftensmaden på det seneste. Særligt når køleskabsskuffen har budt på grøntsager, der sang på sidste vers. Og det er altså ikke vafler af den søde slags, jeg taler om, men en salt udgave, der er præcis lige så sprød og lækker, som vafler kan, skal og bør være. Madvafler med bagte rodfrugter er den perfekte aftenmad, når man lige skal have tømt køleskabet.

Vaflerne topper vi med hvad, vi kan trylle frem fra gemmerne. De mest sørgelige grøntsager bliver ristet i ovnen, halvtomme poser med nødder og kerne bliver ristet og hakket. Og hvis vi er heldige, gemmer der sig en rest feta eller hummus på øverste hylde. Pludselig er der en festmiddag på bordet, og det føles slet ikke som restemad, selvom det egentlig er det.

 

madvafler

 

madvafler og bagte rodfrugter

 

toppings til madvafler

Toppings til madvafler

Man kan virkelig være kreativ med toppings til denne opskrift på madvafler. Jeg elsker at bruge bage rodfrugter i ovnen, da vi næsten altid har nogle liggende i grøntsagsskuffen. De bliver skåret i skiver, vendt i lidt olivenolie, og så ryger de ellers direkte i ovnen. Jeg elsker at tilberede rodfrugter på denne måde, for de får en helt anden smag og det lækreste bid, når de er sprøde yderst og saftige indeni. Men dertil vil jeg anbefale at servere med en slags dip såsom hummus, tzatziki eller denne lækre hvide bønndip med grana padano. Og sidst men ikke mindst er det oplagt lige at scanne køleskabet for andre lækre toppings. Har du mon rucola, feta, syltede rødløg eller avokado? Heldigvis passer det meste til disse madvafler med bagte rodfrugter!

 

TIP: prøv også at lave mit overdådige hummusfad til vaflerne, hvis du får gæster på besøg (eller bare gerne vil lave et festmåltid på en tirsdag)

 

bagte rodfrugter

 

madvafler og bagte rodfrugter

 

middagsbord med madvafler og bagte rodfrugter

 

madvafler med bagte rodfrugter og toppings

 

fyldt madvaffel

 

toppings til madvafler

1 kommentar
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma. Jeg vil bare lige spørge, hvilket vaffeljern du bruger? Jeg er selv på udkig efter et nyt.. Er der et, du kan anbefale? 🙂
    Kh Mette

Skriv en kommentar