Malmø guide

I sidste uge tog Simon og jeg en smuttur til Malmø. Ingen af os havde besøgt byen før, og med kun 40 minutters ekstra togtid fra København, ankom vi altså til en helt ny storby, vi kunne gå på opdagelse i.

Guide til malmø

Her får du en Malmø guide, der er perfekt til en forlænget weekenden i byen.

Malmø har både kant og charme, og jeg føler lidt, at byen er som den svenske udgave af Århus. Både på grund af størrelsen og atmosfæren samt kombinationen af den nye bydel på havnen og det hyggelige gamle område i centrum. Det er virkelig  den perfekte destination til et lille weekend get-a-way, og vi vender helt sikkert retur en anden gang, når det er tid til en lille kærestetur.

Vi var inviteret af Malmö Turism, der havde stået for vores hotel, og det viste sig at være noget nær det sejeste sted, jeg har overnattet på en rejse.  hipt og indrettet nærmest som et lille “tiny house” i det nye kvarter nede på havnen. Nedenfor kan I læse mere om hotellet og hvad vi oplevede og spiste (vigtigt!), men først vil jeg dele en lille videodagbog fra vores tur, så I kan få en fornemmelse af, hvad byen har at byde på.

 

TIP: Find også rejseguides til Skotland, Skåne eller Stockholm

 

 

Overnatning i Malmø

Ohboy Hotell
Sjældent har jeg boet så sejt et sted! Det var ikke bare et hotelværelse men nærmest en lille lejlighed i to niveauer med køkken og stue øverste og toilet og soveværelse på nedereste etage. Indretningen var super hip med nordisk og lokalt design, og hvis jeg kunne, havde jeg taget al den pæne keramik, bøger og nips-ting med mig hjem. Stedet er placeret på Västra Hamnen, kun 15 minutters gang fra Central Stationen, og hver lejlighed har endda en cykel, så man lyn-hurtigt kan ræse ud og hente morgenbrød.
Adresse: Lilla Varvsgatan 24, 211 19 Malmö, Sverige


Lilla Kafferosteriet

 

Kaffe i Malmø

Slottsträdgårdens Kafé
Denne café er placeret i den smukke slotshave og er som en oase midt i byen. Så fint og drøn-hyggeligt udendørsareal med masser af borde, blomster og parasoller. Vi drak en god kop kaffe og delte en (halvtør) kanelsnegl. I det hele taget er det et sted, jeg vil anbefale til en kaffepause og måske et stykke kage, men jeg ville nok tage frokosten et andet sted.
Adresse: Malmöhusvägen 8, 211 18 Malmö, Sverige

Lilla Kafferosteriet
Et must, når man besøger Malmö. Dette sted er en café med eget kafferisteri, og de rister også kaffe til mange andre af byens spisesteder. Selvom man skulle tro, at det bare var et “lilla” sted, er caféen gange stor i flere etager og med en virkelig fin gårdhave.
Adresse: Baltzarsgatan 24, 211 36 Malmö, Sverige

Cafe No.6
Her kom vi tilfældigvis forbi, og det må have været skæbnen, for vi begge kaffetørstige, og det viste sig, at de kunne brygge en fremragende cappuccino. Et helt nede-på-jorden sted, hvor lokale tog kaffen med og hang ud i den lille have på anden side af vejen.
Adresse: Mäster Henriksgatan 6, 211 58 Malmö, Sverige
Bonus-tip: Lige om hjørnet ligger der også en hip og noget større café ved navn Söderberg & Sara

 

Slottsträdgårdens Kafé
Lilla Kafferosteriet
Jord

Shopping i Malmø

Jord
En hyggelig og smart café med en lille tilhørende designbutik. Her vil jeg helt sikkert kigge forbi til fika med kaffe og kage næste gang, jeg besøger byen.
Adresse: Falsterbogatan 1, 211 58 Malmö, Sverige

AB Småland
Den lækreste designbutik, der sælger et smukt (og stort!) udvalg af ting til bolig, have, køkken og garderobe. Der er også en tilhørende café, der så ud til at lave nogle gode salater.
Adresse: Södra Förstadsgatan 25-27, 211 43 Malmö, Sverige

Reco Organic Market
Et økologisk supermarked, hvor man kan købe helsemad, kosttilskud, nødder og diverse tørvarer til fornuftige priser. Her må du forbi, hvis du ligesom jeg kan få timevis til at gå i en helsekostbutik.
Adresse: Östergatan 22, 211 25 Malmö, Sverige

Malmö Saluhall
En madhal med forskellige boder, som minder lidt om torvehallerne i København – dog en kende mindre. Vi købte forskellige delikatesser med hjem, og nød en virkelig god kardemommesnurre fra bageren.
Adresse: Gibraltargatan 6, 211 18 Malmö, Sverige

 

AB Småland
Köld
Lyran

Restauranter og caféer i Malmø

Noir
Her spiste vi en fremragende frokost bestående af to friske salater. Stedet er super Insta-venligt, men alligevel helt nede på jorden med en afslappet stemning. Maden er simpel og god, og så tilbyder de gratis filterkaffe efter måltidet. Der er ikke mange borde i caféen, men skinner solen, er der rig mulighed for at sidde udenfor.
Adresse: Engelbrektsgatan 6, 211 33 Malmö, Sverige

Lyran
Mange anbefalede os denne restaurant – og jeg forstår godt hvorfor!  De serverer faste menuer med omkring 7 serveringer, og man kan vælge, om den skal være vegetarisk eller med fisk og/eller kød. På menukortet står der de forskellige råvarer, som retterne bliver tilberedt af, og så er spiseoplevelsen eller fyldt med (positive!) overraskelser.
Adresse: Simrishamnsgatan 36A, Malmö, Skåne län, Sverige, 214 35

Köld
Frisklavet is med spændende varianter såsom gedeost og blåbær eller jordbær og balsamico. Mange af isene er veganske og lavet på cashew- eller kokosbase. Köld har en lille butik i et storcenter, men isen kan også købes i de fleste større supermarkeder i Malmø.
Adresse: Claesgatan 8, Malmö, Skåne län, Sverige
TIP: De har is fra Köld (to veganske varianter) i caféen hos Arket i København

 

TIP: Find også rejseguides til Berlin , Bornholm eller Paris

 

Noir
Lyran
Malmö Saluhall

Seværdigheder i Malmø

Västra Hamnen
Den nye bydel på havnen er spændende at udforske, hvis man interesserer sig for arkitektur. Området er stadig under udvikling med byggerod hist og her, men der er allerede flere hyggelige caféer og masser af liv. Gå en tur ved havnepromenaden og forbi Turning Torso.

Turning Torso
Malmøs skyskraber er designet af Santiago Calatrava og stod færdig i 2005. Den er Skandinaviens højeste bygning, og Europas næsthøjeste beboelsesejendom, og kan således ses fra det meste af byen.
Adresse: Lilla Varvsgatan 14, 211 15 Malmö, Sverige

Slottsparken
Det perfekte sted til en gåtur. Den smukke slotspark er fyldt med små lommer, blomster og fine kanaler. Kig også forbi caféen og nyd en kop kaffe i den hyggelige gårdhave.

Möllevångstorget
Dette torv ligger i et mere multikulturelt område med måde hippe butikker og masser af kebabshops. På torvet er der et populært frugt og grønt marked fra 07.00-15.00 mandag til lørdag.

Malmö Chokladfabrik
Her kan man få en rundtur og se, hvordan man lave ægte, økologisk chokolade. Vi kunne ikke nå den fulde tur, men snusede i stedet lidt rundt i den tilhørende shop.

Folkets park
En park, der er nærmest modsat Slottsparken. Her er ikke fyldt med blomster men med mennesker, liv og glade dage. Hvis man har børn med på turen, vil de helt sikkert elske parken, der har nogle fine legepladser.

Ribergsborg strand
En vældig fin strand i gå- (eller løbe- eller cykel-) afstand fra byen. Vi løb en tur ud langs stranden om morgenen, og vi var ikke de eneste, der havde fået dén idé. Hvis vi havde haft flere dage i byen, ville vi helst sikkert have brugt en eftermiddag her og taget en dukkert.

Ribersborgs Kallbadhus
Her løb vi forbi på vores morgentur, da flere af jer anbefalede os at besøge badeanstalten. Vi så kun stedet ude fra (hvor det er pænt og mintgrønt!), men en anden gang vil jeg gerne indenfor – og en tur i sauna!

Folkets park
Möllevångstorget
4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg har boet i Sverige og elsker nærmest alt svensk, Malmö inkluderet. Hvis I på et tidspunkt vil besøge Sverige igen, kan jeg også anbefale Göteborg på det varmeste, der er virkelig skønt.
    God onsdag 🙂

    1. Jeg var i Göteborg for et par år siden, og det var virkelig også en dejlig by 🙂 Dér vil jeg gerne tilbage til.

  2. Nøhj, hvor ser det bare ud til, at have været, en vildt skøn tur! Denne sommer går kæresteturen til Berlin, men jeg kunne godt se mig og min kæreste, tage til Malmø, næste gang vi trænger til, at komme lidt væk 😉

Skriv en kommentar