Mandelsmør

Mandelsmør er en rigtig luksusvare at have i sit køkken. Det kan bruges på så mange måder og passer både i bagværk, som dip til frugt, på et stykke ristet brød eller som topping på grød, vafler eller pandekager. Selvom smørret ofte overses af dets velkendte fætter peanutbutter, så er det uden tvivl mandelmør, der er min personlige favorit. Og heldigvis er det nemt at lave og langt billigere end det, man kan finde i helsekoster og (nogle få) supermarkeder!

mandelsmør

Hjemmelavet mandelsmør

 

Bedøm denne ret

1 glas

Ingredienser

  • mandler (så mange du orker)
  • salt
  • evt. kanel, vanilje eller andre krydderier

Fremgangsmåde

Rist mandlerne gyldne på en tør pande eller i ovnen. Jeg plejer at fordele mandlerne på en bageplade og give dem ca. 7 minutter ved 200 grader.
Kom mandlerne i foodprocessoren sammen med salt og eventuelle krydderier. Lad maskinen køre indtil mandlerne først bliver til mel og dernæst begynder at blive flydende. Du skal lade foodprocessoren køre rimelig længe, så skrab siderne ned fra tid til anden og giv maskinen en lille pause, hvis den lyder til at kæmpe for meget. Jo længere du lader foodprocessoren hakke mandlerne, jo mere flydende bliver mandelsmørret.

Find flere opskrifter i samme kategori

Nem opskrift på mandelsmør

Mandelsmør er så småt begyndt at blive udbredt i supermarkeder (i hvert fald de eksklusive af slagsen), men prisen kan virkelig være dyr. Så spar lidt penge ved at lave din egen hjemmelavede nøddesmør med denne mandelsmør opskrift. Det eneste du skal bruge er en foodprocessor og hvis du har en god en, så kan du på få minutter trylle dine ristede mandler til den lækreste cremede smørelse! Ellers skal du blot værne dig med tålmodighed. Alt godt kommer jo til dem, der venter!

 

Mandelsmør

Hjemmelavet nøddesmør

Jeg er stor forbruger af mandelsmør! Og jeg vil til en hver tid vælge det over peanutbutter, hvis jeg kun måtte vælge én. Det skal jeg heldigvis ikke, men det siger lidt om, hvor lækkert smørret er – for jeg holder nemlig også ret så meget af en skefuld peanutbutter. Jeg laver næsten altid nøddesmøren selv, da man i længden kan spare en del penge på det. Derudover elsker jeg at eksperimentere lidt og blande forskellige nødder i nøddesmørret. Her kan jeg særligt anbefale at blande mandlerne med pekannødder, cashewnødder eller peanuts.

 

Mandelsmør

Hvad kan man bruge mandelsmør til?

Jeg elsker personligt at putte en skefuld ovenpå min smoothiebowl, havregrød, chiagrød, yoghurt eller lignende. Men man kan virkelig være kreativ med det. Prøv for eksempel at bage med det, ligesom jeg gør i mine opskrifter på nøddesmør-småkager og bananbrød. Mandelsmør går desuden fantastisk sammen med chokolade, en kombination jeg bl.a. bruger i mine opskrifter på fyldte chokolader og hjemmelavet toblerone. Derudover er det også skønt som dyppelse til frugt – æble er min personlige favorit!

Flere opskrifter med nødder:

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg lavede mandelsmør i går efter din opskrift, mums! Min elskede Bamix blev godt nok ret varm, men den klarede det med lidt pauser 😉
    Tak for en god blog 🙂

Skriv en kommentar