Opskrift på mangosalat med chili
Mangosalat med chili er en virkelig skøn servering – særligt til asiatisk mad. Den har den perfekte balance mellem sødme fra mangoen, syrlighed fra eddiken og et spicy kick fra chili.
Salaten inspireret af den klassiske asiatiske agurkesalat. Her marineres agurk i en lage af eddike og sukker sammen med chili og rødløg.
I denne mangosalat undlader jeg sukker i lagen, da mangoen er sød i sig selv. Det søde mangokød skæres i tynde skiver og marineres riseddike sammen med fintsnittet rødløg og chili. Det giver altså en vidunderlig balance mellem sød, syrligt og stærk. Husk at snitte både rødløg og chili meget fint, så salaten bliver lækker og delikat.
Salaten skal gerne have lov til at trække mindst 30 minutter i køleskabet inden servering. Du kan dog også sagtens lave den dagen forinden.
Asiatisk mangosalat
Mangosalaten er fantastisk til det asiatiske køkken. Særligt til retter med ris og en form for cremet sauce – enten fra en curry eller fra en lækker peanutbuttersauce. Prøv den også til de skønne, krydrede thai fiskefrikadeller eller asiatiske kyllingelår.
TIP: Mangoen til salaten kan du skære i tynde skiver, som jeg gør her. Det synes jeg ser ekstra dekorativt ud, men det smager mindst lige så dejligt, hvis du skærer frugten i små tern.
Mangosalat til satayspyd
Jeg er vild med det asiatiske køkken med dets mange krydderier og friske råvarer. Det er denne fantastiske thai salat med oksekød og nudler et fremragende eksempel på, ligesom de lækre rispapairsruller fyldt med farverige grøntsager.
Jeg vil dog først og fremmest anbefale dig at servere denne mango salat til satay. Denne dag serverede min mangosalat til lækre kyllingesatay spyd, den gode cremede peanutbuttersauce og ris. En fantastisk menu fyldt med velsmag, som sagtens kan serveres som gæstemad.
Jeg vil også anbefale dig at prøve mangosalaten til lakse satay spyd eller chilimarineret satay af svinemørbrad. Eller måske til en lækker wokret med nudler og oksekød?