Mangosalat med chili

Denne mangosalat med chili er skøn til asiatisk mad!

Særligt hvis menuen står på kyllingesatay med peanutbuttersauce, passer den eminent dertil!

Mangosalaten består af tynde skiver af sød mango, marineret i risvinseddike med fintsnittet rødløg og chili. Super simpelt og virkelig velsmagende.

Mangosalat med chili

Mangosalat med chili

 

Bedøm denne ret

Salat til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 30 min / i alt 35 min

Ingredienser

  • 1 moden mango
  • 1 lille rødløg
  • ½ frisk rød chili
  • 1 håndfuld koriander (kan undlades)
  • 1 dl risvinseddike
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

Skræl mangoen, og skær kødet i tynde skiver.

Pil og hak rødløget fint. Rens og hak chilien meget fint.

Vend mango, rødløg, chili, eddike og salt sammen i en skål. Lad salaten trække i mindst 30 minutter i køleskabet.

Find flere opskrifter i samme kategori

Mangosalat med chili

asiatisk mangosalat

Opskrift på mangosalat med chili

Mangosalat med chili er en virkelig skøn servering – særligt til asiatisk mad. Den har den perfekte balance mellem sødme fra mangoen, syrlighed fra eddiken og et spicy kick fra chili.

Salaten inspireret af den klassiske asiatiske agurkesalat. Her marineres agurk i en lage af eddike og sukker sammen med chili og rødløg.

I denne mangosalat undlader jeg sukker i lagen, da mangoen er sød i sig selv. Det søde mangokød skæres i tynde skiver og marineres riseddike sammen med fintsnittet rødløg og chili. Det giver altså en vidunderlig balance mellem sød, syrligt og stærk. Husk at snitte både rødløg og chili meget fint, så salaten bliver lækker og delikat.

Salaten skal gerne have lov til at trække mindst 30 minutter i køleskabet inden servering. Du kan dog også sagtens lave den dagen forinden.

Asiatisk mangosalat

Mangosalaten er fantastisk til det asiatiske køkken. Særligt til retter med ris og en form for cremet sauce – enten fra en curry eller fra en lækker peanutbuttersauce. Prøv den også til de skønne, krydrede thai fiskefrikadeller eller asiatiske kyllingelår.

TIP: Mangoen til salaten kan du skære i tynde skiver, som jeg gør her. Det synes jeg ser ekstra dekorativt ud, men det smager mindst lige så dejligt, hvis du skærer frugten i små tern.

 

kyllingesalat med peanutbuttersauce og mangosalat

Mangosalat til satayspyd

Jeg er vild med det asiatiske køkken med dets mange krydderier og friske råvarer. Det er denne fantastiske thai salat med oksekød og nudler et fremragende eksempel på, ligesom de lækre rispapairsruller fyldt med farverige grøntsager.

Jeg vil dog først og fremmest anbefale dig at servere denne mango salat til satay. Denne dag serverede min mangosalat til lækre kyllingesatay spyd,  den gode cremede peanutbuttersauce og ris. En fantastisk menu fyldt med velsmag, som sagtens kan serveres som gæstemad.

Jeg vil også anbefale dig at prøve mangosalaten til lakse satay spyd eller chilimarineret satay af svinemørbrad. Eller måske til en lækker wokret med nudler og oksekød?

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar