MARTINY PODCAST S2E10 // SOLOSHOW // EN KARRIER MED KLARE MÅL ELLER FLOW?


Et emne, der næsten altid kommer op, når jeg har længere samtaler med veninder, der er et sted i 20’erne, er karriere. Og det er der ikke noget at sige til – for følger vi skabelonen for en 37-timers arbejdsuge, kommer vores job til spille en en dominerende hovedrolle i vores liv. Vi taler om måden, vi har/er i gang med at indrette arbejdsliv på. Om vi nu har valgt den rette uddannelse og er på rette vej? Hvordan mon vi kan skifte vej, hvis vi fortyder? Om vi er for ambitiøse – eller bør sætte nogle tydeligere mål?
Til blogindlægget for et tidligere podcastinterview, fik jeg et spørgsmål fra Cathrine. Hendes undren beskriver meget fint nogle af de tanker, der kan dukke op, når vi først skal finde vores indgang til arbejdsmarkedet:

“Hej Emma 🙂 Efter at have lyttet til podcasten i går aftes kom jeg til at tænke lidt på, hvordan du egentlig selv forholder dig til fremtiden rent ‘karrieremæssigt’. Forsøger du selv at være helt rolig og bare ‘go with the flow’ og se, hvor mulighederne tager dig hen? Eller har du lagt en form for karriereplan, hvor du har formuleret nogle specifikke mål, som du godt kunne tænke dig at opnå? Det er selv et dilemma, jeg ofte befinder mig i. Noget i mig bliver tiltrukket af bare at give slip, følge min mavefornemmelse og ikke planlægge noget som helst. Men en anden del af mig har svært ved helt at slippe ideen om nogle målsætninger, fordi de også kan være medvirkende til at skabe et fokus og en retning for mig. Forstår du mit dilemma? Og er det noget, du selv har forholdt dig til? I så fald er jeg nysgerrig på dine tanker om det.”

I denne uges soloshow forsøger jeg at finde et svar på Cathrines spørgsmål. Svar, jeg ikke rigtig har – men jeg håber alligevel, at I vil finde episoden inspirerende, og at den vil sætte nogle tanker igang hos jer.
Det fedeste ved at lave podcast er responsen fra jer, så husk endelig at dele lige præcis det, du føler for, i kommentarfeltet. Jeg vil meget gerne høre jeres personlige oplevelser, og hvis I har lyst til at give jeres eget svar på Cathrine spørgsmål, ville det være så herligt 🙂
Ellers vil jeg bare ønske jer en herlig søndag. Vi skrives ved nedenfor <3
LYT MED HER ELLER PÅ EN SMARTPHONE I DIN PODCAST APP

{ I denne episode kan du høre om… }
… Cathrines spørgsmål
… at finde noget, man brænder for
… man bør sætte mål og følge en plan,
… eller om man bare skal “gå with the flow”
… mine søstre og vores forskelligheder, hvad gælder uddannelsesvalg
… hvordan man finder ud af, hvilken uddannelse, der er den rette
… at følge sin mavefornemmelse og tro på, at det nok skal gå
… forskellen på mål og drømme
… at finde glæden i hverdagen og vejen til sine mål
… ikke at veje sin egen og andres lykke i præstationer
… at fokusere på rejsen fremfor målet

7 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej,
  Elsker dine podcasts, så glæder mig til at høre den.
  PS. Hvor har du købt den smukke bluse med roser på?

 2. Dette er helt klart et af dine bedste afsnit. Jeg har allerede hørt den 3 gange.
  elsker dem hvor vi høre om dig og din rejse til der hvor du er i dag.
  bliver glad i låget og det giver en tro på at hvis man bare kæmper nok så vil det også lykkes.

  1. Hej Malene 🙂 Det er jeg bare så glad for at høre. Kæmpe kram til dig, og lykke til med dine drømme.

Skriv en kommentar