Aftabuisering af døden med Birgitte Due

Aftabuisering af døden med Birgitte Due

Mange af os drømmer om at skabe et arbejdsliv, der giver mening. Et arbejdsliv, hvor vi er passionerede og føler, at vi kan gøre en forskel.

I dagens podcastepisode skal I møde en kvinde, der har formået at gøre netop dét. Jeg blev introduceret for Birgitte af datteren Ida, der er fast læser her på bloggen. Hun sendte mig en mail for nogle måneder siden, hvor hun skrev, at hun kendte en person, jeg bare måtte interviewe: Hendes mor!

Birgitte Due Jensen Koch er stifter og ejer af Institut for Eksistens, der arbejder for at bryde dødstabuet i Danmark og sikre en værdig død. Hun ønsker at gøre døden til en integreret og naturlig del af menneskers liv, og hendes arbejde inkluderer både den døende, de pårørende, plejepersonalet – og ja, i virkeligheden alle, for ingen af kan undgå at skifte bekendskab til døren før eller siden.

Interviewet i dag er altså lidt anderledes, men jeg lover, at det ikke er så “tungt”, som nogle af jer måske kunne frygte. Derimod er det et utrolig vigtigt og interessant emne, som vi i podcastet berører både i en større kontekst og på et mere personligt plan.
LYT MED HER ELLER PÅ EN SMARTPHONE I DIN PODCAST APP

{ I denne episode kan du høre om… }
… Birgittes rejse mod at stifte Institut for Eksistens
… hvorfor vores forhold til døden har ændret sig
… hvorfor vi bør få et mere naturligt forhold til døden
… hvornår Birgittes ønske om at gøre en forskel opstod 
… at skabe et meningsfuldt arbejdsliv på flere planer
… hvad vi kan gøre, for at sikre vores nærmeste en mere værdig død
… hvordan man bedst håndterer andres sorg

5 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar