MARTINY PODCAST S2E14 // SOLOSHOW // AT TURDE MÆRKE EFTER

I dag vil jeg først og fremmest sige tak. Tak til de af jer, der mødte op i går og gjorde min bogreception helt forrygende. Tak til jer, der allerede har købt Fabelagtige fristelser. Og tak fordi, I er så søde til at kigge forbi bloggen og mine sociale medier og smide pæne ord min vej. I gør min verden så meget sjovere 🙂

Dagens podcast starter også med lidt af en takketale. Jeg nyder virkelig at producere de ugentlige episoder til jer, og denne sæsons balance mellem interviews og soloshows virker til at fungere for både mig og jer. For lige så fedt, det er at kunne få mulighed for at tale med nogle seje og inspirerende mennesker, lige så rart er det at tænde mikrofonen og tale med jer om noget, der giver mening for mig.

Dagens episode er et soloshow, og jeg må indrømme, at det er blevet en smule rodet. Episoden blev nemlig stort set optaget i one take, hvilket jeg normalt ikke mestrer, men jeg var simpelthen så meget i flow og i det skønneste humør, efter en lang gåtur i forårsvejret med Mia, at jeg bare trykkede optag og talte derudaf. Forhåbentlig når budskaberne frem alligevel – og måske endda på en endnu mere autentisk måde?

I episoden samler jeg op på sidste uges episode med Ellen, hvor vi talte om stress. Jeg fortæller om to forskellige perioder i mit liv, hvor jeg selv har mærket stressen prikke mig på skulderen. Og dernæst dykker jeg ned i hvorfor, og deler hvordan jeg selv kan have tendens til at bruge travlhed som en måde at “bedøve” mine følelser på. Selvom det måske ikke er noget, du personligt kan nikke genkendende til, tror jeg alligevel, du vil finde podcastet relevant. Vi kan nemlig bedøve sine følelser på mange måder – overmotionering, over- eller underspisning, travlhed, dårlige parforhold, alkohol (… the list goes on) – simpelthen fordi, vi er bange for at mærke efter.

Dét og lidt til, glæder jeg mig til at tale med jer om denne søndag. Jeg håber, I vil have lyst til at give jeres besyv med i kommentarfeltet.

 LYT MED HER ELLER PÅ EN SMARTPHONE I DIN PODCAST APP

{ I denne episode kan du høre om… }
… min nye kogebog, og hvad min weekend går med
… gode samtaler med jer og mine nære veninder
… at være i flow
… hvornår stress har åndet mig i nakken
… hvorfor vi bedøver vores følelser,
… hvad det har at gøre med overbelastning og stress
… angsten for at mærke efter, hvordan vi virkelig har det
… ego og intuition, og hvordan vi kan forholde os til de to “stemmer”.
… hvordan vi kan øve os i at turde mærke efter
… hvad følelser er, og hvad vi kan bruge dem til

… at lytte til sin intuition

18 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma. Jeg bliver nysgerrig omkring det du siger med at vi ikke ER vores følelser. Mener nogle, at vi er vores følelser? Er det ligesom en konflikt i selvudviklingsverdenen? 🙂
  Jeg synes det var et meget rørende podcast, og jeg kan helt sikkert genkende det med at bruge fysisk aktivitet til at dække over de svære følelser. Jeg trænede selv enormt meget, da jeg mistede min stedfar, som var ligesom en far for mig. Det er 4 år siden nu, og jeg er heldigvis igennem det <3

  1. Hej Caroline 🙂
   Sammenhængen mellem tanker, følelser og omstændigheder tænker jeg at dykke mere ned i i et af de følgende podcast. Det er liiidt komplekst at forklare i en kommentar. Håber, det er OK 🙂
   Dejligt du synes om podcastet. Jeg tror mange bruger motion som coping mekanisme, når der er noget, der gør ondt, men det vigtigste er, at man bliver bevidst om det.
   Jeg er ked af, at du har mistet. Kram til dig, og godt at høre, at du er ude på den anden side af den værste sorg <3

   1. Det lyder spændende, glæder mig til at høre det 🙂 Kan godt forestille mig, at det er lidt komplekst at svare på på få linjer.
    Tak for det virtuelle kram 😉

 2. Sikke en spændende podcast Emma. Synes ikke den var for rodet, for mig gav den ihvertfald god mening. Det er sjovt, det du siger til sidst, med at måske lytter man faktisk med til den her podcast, når egentlig man burde finde ro i stedet, for det var præcis tilfældet for mig.
  Over årene synes jeg, at det er blevet sværere og sværere for mig, at finde fred i roen – mest når jeg er hjemme i hverdagen. Det er som om, at jeg er meget bedre til at acceptere, hvis ikke ligefrem aktivt søgen roen, når jeg eks. tager på ferie. Måske fordi jeg tager på ferie for at få/finde ro, hvor det ikke er tilfældet er hjemme.
  Når jeg er hjemme og egentlig burde finde ro, så føler jeg altid, at egoet kommer snigende, og siger en masse dumme ting til mig eks. at jeg burde arbejde, burde gøre rent, burde være aktiv på den ene eller anden måde. Jeg får enormt hurtigt dårlig samvittighed, og så begynder jeg ofte at lave alt muligt for netop at slå egoet ihjel. Eks. lytte til din podcast (den havde jeg nu tænkt, jeg ville lytte til alligevel, men you get the point), se på alle mulige ligegyldige ting på min telefon eller se afsnit fra en serie etc. Bare holde mig beskæftiget med et eller andet, som i bund og grund slår stilheden ihjel.
  Forleden var jeg i sommerhus for første gang i rigtig lang tid, og her følte jeg virkelig, at jeg kunne værdsætte stilheden – og egoet kom faktisk ikke snigende, som det ellers altid gør, når jeg er her hjemme.
  Tror det handler meget om, at jeg virkelig forbinder “hjem” med produktivitet, det virker ganske enkelt unaturligt for mig, ikke at lave noget, eller bare være til, når jeg er hjemme, hvorimod det er stik modsat, når jeg tager væk fra “hjem”. Giver det mening?
  En stor del af tiden føler jeg, at jeg lever efter min intuition, og jeg er rigtig god til at få snakket om mit ego, når det dukker op. Her bruger jeg særligt de mennesker, der er tæt på mig, til at tale om det, da jeg ved, en del andre i min omgangskreds også finder det svært ikke at lave noget. Det er så meget i vores samfund, at vi hele tiden skal være produktive, så derfor bliver det næsten unaturligt/farligt, hvis man prøver at være i ro, netop fordi egoet så dukker op. Samfundet i dag er nærmest indrettet som om, at vi skal have dårlig samvittighed over selv det mindste (flere af de ting du selv nævner).
  På en måde synes jeg, at den her podcast meget godt hænger sammen med den podcast du lavede om at være i balance. For mig hænger balance og det at mærke sin følelser ihvertfald meget sammen.
  For det meste er jeg god til at slå mit ego ihjel, fordi at jeg er i relativ god balance med mig selv og mit liv. Jeg tænker også, at mærke sine følelser handler om, at hvile i sig selv og de valg man træffer. At man kender sig selv, og hvad der er godt for en selv. Eks. havde jeg for mange år tilbage en spiseforstyrrelse, og selv om det selvfølgelig var rigtig forfærdeligt på daværende tidspunkt, så gjorde det faktisk, at jeg senere hen i livet ikke fik/har komplekser om mad/motion, da jeg virkelig lærte af den oplevelse. Så når jeg ser/hører om folk der bare konstant træner og spise overdrevet sundt i dag, så påvirker det mig ikke, fordi jeg er i min intuition fremfor ego. Dermed får jeg heller ikke dårlig samvittighed eller dets lignende, eller bliver påvirket af mit ego hvad kost/motion angår, fordi jeg hviler i mit valg, og ved hvad sundhed er for mig.
  Lang smørre men nyder simpelthen dine livsfilosofiske podcast så meget 🙂
  Og stort tillykke med din flotte bog. Den må jeg tjekke ud en dag!
  Kh,
  Anne

  1. Hej kære Anne
   Tak for din skønne kommentar!
   Jeg er selv blevet bevidst om, hvordan jeg udfylder alle dagens små huller med podcastlytteri. Når jeg cykler, når jeg laver mad, når jeg lægger make-up. Og selvom det selvfølgelig er helt fint, gør det også, at min hjerne nok trænger til lidt flere “pusterum”, hvor den kan fordøje dagen.
   Det, du skriver omkring at tage i sommerhus, kan jeg virkelig relatere til. Jeg går ofte en tur, tager på café eller et eller andet ude af hjemmet, når jeg skal have tænkt noget igennem. Det handler nok, som du også skriver, om at bryde ud af hverdagens rytme, så man ikke bare “gør som man plejer”. For det er jo så nemt lige at svinge støvsugeren i stedet for at sætte sig ned og meditere 😉
   Og hvor er det bare skønt at høre, at du er så god til at lytte til din intuition. Faktisk tror jeg, at svære perioder af livet netop kan være med til at give os de perspektiver, som gør at vi lever livet mere “bevidst”, i stedet for blot at følge egoet brølen. Sådan har det i hvert fald været for mig.
   Kæmpe kram til dig, og med et ønske om at du får en fantastisk uge.
   Emma

 3. Hej Emma,
  Jeg synes altid, du er så velreflekteret og inspirerende at lytte til. Det er et emne, jeg selv har brugt (og stadig bruger) meget tid på at tænke over, og du kommer med mange meget fine pointer, jeg helt klart vil tage med mig i mine fremtidige reflektioner 🙂
  Hav en dejlig søndag!
  Kh. Frederikke

  1. Hej Frederikke
   Tak for din kommentar 🙂 Dejligt at høre, at du kunne bruge mine ord.
   God uge!
   Emma

 4. Meget, meget spændende og tankevækkende episode!
  Jeg kan helt sikkert genkende meget af det, du taler om. Jeg sidder lige nu med et speciale, som jeg har lidt svært ved at få ordentligt hul på. Jeg føler ikke, at jeg er i flow, for nu at bruge dit udtryk. Sikkert fordi der er så mange store, omvæltende følelser knyttet til den her opgave – er det nu det rigtige, hvad skal der ske bagefter, er jeg god nok osv. Det er så opslidende i længden og jeg kunne så godt tænke mig at blive bedre til at mærke efter og lytte til mig selv. Jeg har gjort alt for mange ting på autopilot igennem de seneste år, og har lidt glemt mig selv.
  Bliv endelig ved med at dele dine egne tanker og erfaringer på dette område. Det er meget inspirerende!

  1. Hej Sarah!
   TAK! Hvor er det skønt at høre, at mine tanker og erfaringer kan inspirere.
   Jeg kan fuldstændig forstå dig omkring med dit speciale. Det handler jo ikke bare om selve opgaven, men alt hvad sådan et speciale symboliserer og betyder for os. Det er godt, at du er blevet bevidst om det – for så er det jo nemlig først, at det er til at få gjort noget ved, så du kan få et godt forløb.
   Rigtig god uge til dig 🙂

 5. Hej Emma,
  Tusind tak for din skønne podcast – glæder mig hver eneste søndag til at lytte med!
  Igen i dag var det et emne jeg virkelig kunne relatere til og selv arbejder (nørder) en del.
  Igennem min egen udvikling, som jo hele tiden sker, primært igennem de sidste par år. Har jeg specielt haft udfordringer i og omkring min omverden. Først og fremmest at min omverden ikke helt forstår de ting jeg nørder, og har behov for at dykke ned i og blive klogere på. Samt min nye måde at leve og tænke på. Det er som om de bliver stående samme sted og der derfor kommer en disharmoni – hvis det giver mening?
  Til tider kan det godt føles lidt ensomt, at de slet ikke forstår hvor jeg kommer fra. Samtidig med at jeg får sværere og sværere ved at forstå dem. Har du mon selv været samme sted og måske har et par råd eller to ?
  Kærligst
  Nelle

  1. Hej søde Nelle
   Uh, vildt spændende kommentar! Må jeg vente med at svare til en af de kommende episoder? Synes det kunne være vildt relevant at dykke ned i, da flere helt garantereret har samme oplevelse.
   Knus

   1. Ja da, det må du i hvert fald.
    Og har du brug for flere spørgsmål i den retning, siger du bare til. Der er flere hvor de kommer fra (haha).
    Rigtig god aften.
    Kram!

 6. Du er bare så dygtig! Endnu et fremragende podcast fra din hånd, og som oven i købet hænger rigtig godt sammen med sidste uges episode – det er spændende at høre din lidt mere personlige holdning til emnet 🙂 Og du skal altså ikke være så bange for at tage hul på de måske lidt mere alternative vinkler, det tror jeg, vi er mange, som kun synes ville være spændende. Jeg er i hvert fald helt med på the law of attraction, the power of now osv. 🙂
  Du har ret i, at det er enormt angstprovokerende at mærke efter, når man ikke har det godt. Måske både fordi man ikke vil sættes i bås som fx “hende den deprimerede”, men også fordi at det kræver, at man er klar til at gøre noget ved det, når man først erkender, at der er noget galt. Men man kan jo sige, at erkendelsen af det er første skridt på vejen 🙂
  Er spændt på næste uges podcast 🙂
  Ha’ en dejlig onsdag!

  1. Hej Julie 🙂
   Hvor er jeg glad for, at du kan lide podcastet! Det er dejligt at høre, at du er frisk på mere hokus-pokus 😉 Af en eller anden gang føles det lidt farligt at tage hul på, men jeg må lige tage mig sammen 😉
   Rigtig god dag til dig <3

 7. Kære Emma.
  Jeg har netop lige lyttet på din nyeste podcast-episode, og jeg synes overhovedet ikke, at den er rodet. Dine solo-podcasts er faktisk mine favoritter, og som du selv nævner, så kan jeg godt lide, at de er sådan lidt rå. Man kan mærke, at det kommer fra hjertet.
  Jeg ville elske at høre mere af denne slags, jeg er også selv lidt freaky haha, men jeg har ikke rigtig nogen at dyrke det med, derfor lytter jeg virkelig engageret med på både dine og Mias podcasts.
  De bedste hilsner Line

  1. Hej Line 🙂
   Hvor er jeg glad for, at du kan mærke, at det kommer fra hjertet. For det gør det virkelig 🙂
   Det er skønt at kunne finde interessefællesskaber online – du kan tro, jeg også nyder at have nogle at dele mine interesser med.
   God weekend 🙂

Skriv en kommentar