MARTINY PODCAST // S2E26 // SOLOSHOW // MOD & STORE DRØMME


Glædelig søndag alle sammen!
Det er tid til denne uges episode af Martiny Podcast. Og så endda den næstsidste episode i denne sæson. I know! Det er lidt sørgmodigt, men samtidig synes jeg også, det er herligt at kunne runde af efter en fornem sæson med masser af givende interviews, spændende dialoger og stor interesse. Tusind, tusind tak til jer, fordi I har lyttet med og deltaget aktivt i kommentarfeltet.
I dagens episode taler jeg om mod. Jeg fortæller, hvad der hjælper mig, når jeg mangler mod til at turde springe ud i noget nyt, sætte grænser, sige min mening og gå efter mine drømme. En af mine styrker er, at jeg er god til at være modig, men det er ikke noget, jeg er født med – tværtimod er det er noget, jeg øver mig i hver eneste dag, og som jeg konstant bliver bedre til. Som Maria også nævnte i sidste uges podcastinterview, er mod en muskel, der skal trænes, og derfor er mit ønske med dagens episode, at den vil inspirere og motivere jer til at turde mere.
{ Dit bidrag til sæsonafslutningen }
I næste uges episode kommer jeg til at lave en lille afrunding på sæsonen, og der vil jeg gerne bede om jeres hjælp. Hvis der er en episode, der særligt har inspireret dig, eller hvis der er en pointe, som har hjulpet dig i din hverdag, vil jeg meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet. Så tager jeg nogle af jeres inputs med i sæsonafslutningen, så vi sammen kan slutte anden sæson af podcastet i fællesskab 🙂
LYT MED HER ELLER PÅ EN SMARTPHONE I DIN PODCAST APP

{ I denne uge kan I høre om… }
… hvorfor det er vigtigt at drømme stort
… hvorfor vi skal øve os i at være modige
… redskaber, vi kan bruge, når vi skal være modig

… hvordan vi kan skabe narrativer, der gør os modige
… at se rationelt på vores omstændigheder
… hvorfor vi skal være kærlige overfor os selv – også når vi er bange

18 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Jeg blev virkelig inspireret af din soloepisode “Mod til at skrive med blyant” – som du siger, så er det rigtig tit, vi gerne vil dele destinationen men ikke rejsen. Og det er netop rejsen, hvor vi lærer en masse – også selvom den er fyldt med udfordringer og sårbarhed. Episoden inspirerede mig til at øve mig i at dele rejsen – især når den er svær, udfordrende eller føles ubehagelig 🙂

  1. Hvor er det fedt at høre, søde Ida. Det er også noget, jeg øver mig i for tiden 🙂
   Klem til dig

 2. Tak for endnu et skønt afsnit?Elsker den Elizabeth Gilbert metafor om frygt fra “Big Magic”. Du er en sej kvinde, Emma????More power to ya! Du er super dygtig????

  1. Hvor er du sød, Natasha 🙂 Og du har ret! Det er da fra Big Magic metaforen stammer 🙂 Fantastisk bog!

 3. Kære Emma.
  Jeg har haft det lidt blandet med denne podcast-sæson… Jeg startede ud med at være super begejstret og synes det var så spændende, da du begyndte at gå ind i de mere psykologiske emner, eller hvad vi skal kalde dem. Og de mennesker, du har interviewet, har også været utrolig spændende – især din yogalærer. Men da episoden om Law of Attraction kom, blev jeg ret ked af det. Jeg er sikker på, at du ikke ville støde nogen, og du sagde også selv, at du ikke kunne lide at tale om skyld ift. Law of Attraction. Men jeg følte mig alligevel noget stødt. Et par dage forinden var min mor, som har været alkoholiker gennem hele mit liv, begyndt at drikke igen efter en længere god periode. Det var rigtig hårdt for mig, og da jeg så lyttede til podcastet, fik jeg det bare som om, at det måtte være min egen skyld. Fordi jeg ikke har troet 100% på, at hun var ædru. Fordi jeg ikke har tilgivet hende helt endnu. Men det er ikke min skyld. Det værste, man kan sige til et barn af en alkoholiker, er, at det er hans/hendes skyld. Vi har været så tynget af skyld og skam hele vores barndom. Min mor er syg, besat af en dæmon, og der er altså intet, jeg kan gøre for at hun holder sig ædru. Det har jeg lært gang på gang. Så…. Det her skal ikke forstås som et surt udbrud mod dig, men mere mod Law of Attraction i dens fulde udrulning.
  Jeg er dog glad for, at jeg alligevel lyttede til det seneste podcast, for jeg kunne rigtig meget bruge det, du sagde om mod/at være bange. Jeg har netop aflyst en sommerferie med min mor, fordi jeg ikke kan udsætte mig selv for hendes løgne, og selvom jeg føler mig modig over at have gjort det, gør det mig også virkelig bange. Hader hun mig? Hvad hvis jeg tog fejl, og hun slet ikke drikker alligevel? Hvad hvis det var den forkerte beslutning? Det hjalp mig, da jeg hørte dig sige i podcastet, at følelsen af at være bange kommer, fordi vi vil beskytte os selv. Så tak for det <3
  Jeg håber, du nogenlunde forstår min kommentar 😉 Jeg synes i øvrigt, at det var spændende at få et indblik i, hvad du tænker om at blogge for tiden. Kh.

  1. Hej Caroline 🙂
   Tak for din gode og konstruktive kommentar. Jeg nævner den i podcastepisoden på søndag, så jeg håber, du vil lytte med.
   Rigtig god sommer til dig.
   KH

   1. Hej Emma. Jeg lyttede med, og det var sjovt at blive nævnt, hi hi 🙂 Dejligt at min kommentar kan bruges som eksempel på
    en god og konstruktiv debat.
    God ferie!

 4. Jeg har nydt denne sæson, jeg synes du har taget fat i nogle fantastisk gode emner. Tak for det, Emma!
  En pointe jeg har taget med mig, var efter episoden med Maria, hvor hun snakkede om det med integritet og det at være bange for at have en markant identitet. Det gik pludselig op for mig, at det er noget jeg er utrolig bange for. Jeg undgår at skabe for meget opmærksomhed til mig selv, jeg holder mig helst i baggrunden, hvis jeg ikke kender menneskerne godt, og jeg kan generelt ikke lide at folk ved noget særlig meget om mig (altså kun personer der ikke er mine nære venner). Derfor tilpasser jeg mig ofte de omgivelser jeg befinder mig i, hvilket ikke altid passer til det jeg i virkeligheden finder værdi i. Jeg ved ikke hvorfor jeg har/har haft det sådan, for jeg synes jo egentlig selv at jeg er ret nice (Hvis man må sige det). Og når jeg tænker over det, er det jo dybt åndsvagt at jeg ikke bare råber op og siger min mening, hvis jeg synes det er relevant i situationen. Efter den Maria episoden, kom jeg til at tænke på dine andre episoder, og hvordan dine episoder om LOW har motiveret mig til virkelig at drømme og forestille mig hvad jeg vil opnå. Det gik så op for mig at hvis jeg ikke arbejder med min egen fremtoning og tør at være mig selv, så tager det lang tid at komme nogle vegne. Så det vil jeg altså gøre. BUM! Jeg vil (prøve) ikke længere at være bange for folks tanker om mig og bare stå ved mine værdier og holdninger hele vejen igennem. Det er jo sådan nogle mennesker jeg selv nyder at tilbringe tid med.
  Dine podcast har altså overordnet bidraget til en masse tanker om så meget og det vil jeg bare sige kæmpe tak for. Puha, jeg håber denne kommentar giver mening. Jeg er ikke sikker på at det jeg kom frem til efter Marias podcast overhovedet er det der er meningen i forhold til hendes arbejde, men det satte altså nogle tanker i gang ved mig, som bare førte mig til denne konklusion.
  Jeg glæder mig til næste episode. God sommer til dig, jeg håber du nyder den.

  1. Hej Christine
   Det er mig, der takker! Din kommentar giver helt sikkert mening, og det gør mig så glad at læse, at du har fået så meget ud af episoderne.
   rigtig god sommer til dig også <3
   Klem!

 5. Tusinde tak for endnu en skøn sæson! Jeg er en pige på kun 17 år og befinder mig lige nu i Sydamerika på udveksling. Jeg har været fast lytter lige fra start og kan slet ikke for nok. Det er umuligt for mig at vælge ét afsnit, da jeg generelt er blevet meget inspireret. Jeg kan finde noget fra hver eneste episode, som jeg har kunne bruge i mit eget liv. I løbet af dette år har jeg reflekteret rigtig meget over, hvad jeg egentlig har af drømme og mål – jeg er endnu ikke kommet til noget specifikt, men da jeg stadig har tre år på skolebænken, skal det nok komme. Du har givet mig nogen gode redskaber til at komme igennem de svære situationer, som opstår, når man er skubbet helt ud af sin komfortzone – så mange tak for det. Især dét, at ens tanker skaber ens følelser, og at ens følelser skaber ens handlinger, er noget, som jeg har tænkt meget over. Fortsæt det gode arbejde og ha’ en god ferie, når du kommer så langt! Jeg ser frem til endnu en sæson i fremtiden.

  1. Hej Maria 🙂
   Herligt med en lytter, der befinder sig i Sydamerika! Så skægt 🙂 Håber, du har et helt fantastisk ophold.
   Jeg kan fuldstændig huske, hvor forvirret 17-årig Emma var, så jeg ville have ønsket, nogle ville have fortalt mig de ting, jeg deler i podcastet 🙂
   Klem.

 6. Hej Emma!
  Alle dine podcast-episoder har været vildt inspirerende og fået mig til at reflektere. Selv emner, som jeg umiddelbart fandt “skøre” (eksempelvis Law of Attraction), har sat mine tanker i perspektiv.
  Episode 13 med Ellen Elsnab kom som sendt fra himlen. På daværende tidspunkt var jeg i en situation, hvor jeg havde rigtigt svært ved at finde hoved og hale i mange ting – blandt andet i forhold til min uddannelse, hvor jeg skulle tage nogle faglige valg. Da jeg hørte Ellens historie, og at hun har læst Medievidenskab (det gør jeg også selv), fik jeg en masse åbenbaringer. Episoden hjalp mig til at træffe et valg, som jeg nu har en rigtig god mavefornemmelse ved 🙂
  Jeg er meget perfektionistisk som person, og jeg får meget (!) hurtigt dårlig samvittighed, hvis jeg ikke laver noget produktivt. I den forbindelse har det været ekstremt lærerigt at høre om dit gå på-mod. Ved at høre dine podcast er jeg blevet bevidst om, at det er okay, at man ikke kan klare det hele. Det er okay at sige fra. Det er okay at være ked af det, og det er vigtigt, man lytter til sig selv. Jeg har fundet ud af, at de fleste ting nok skal gå, og at det er vigtigt at italesætte sine følelser i stedet for at anse en (emotionel) situation som et tabu. Jeg glæder mig helt vildt til en ny Martiny Podcast-sæson! Du er så sej, Emma 🙂
  Knus

  1. Hej søde Anne 🙂
   Hvor er jeg glad for, at podcastet har inspireret dig. Håber, at de valg du har truffet, bringer det med sig, du håber på.
   Varmt kram her fra og rigtig god sommer <3

 7. Kære Emma,
  jeg ved, at det måske er lidt sent at dele tanker nu, men jeg synes alligevel, at jeg vil dele. For hold nu op, hvor har denne sæson givet så meget at tænke over. Jeg har glædet mig til hver og en af episoderne og er ikke blevet skuffet!
  Jeg synes, at du har fundet virkelige inspirerende folk at interviewe. I samspil har du og de forskellige personer virkelig formået at få vendt interessant emner og gjort det relevant.
  Min veninde og jeg har fået for vane efter næsten hver episode lige at vende emnet – og det har givet god grobund for mange herlige snakke. Vi har snakket om drømme, karriere og livsstil – og meget mere end det. Så herligt at dine podcasts har sat tanker og snakke i gang.
  Jeg har holdt særligt meget af dine soloepisoder, hvor du har dykket ned i hokus-pokus-universet. Jeg er blevet så inspireret af the Law of Attraction, og har læst mig gennem The Secret og nu lånt mig til flere bøger om emnet.
  Tusind tak for at dele, Emma. Du er yderst dygtig og gør det så godt!
  Kh. Betina

  1. Hej kære Betina 🙂
   Hvor er det bare helt fantastisk at læse. Jeg elsker, at podcastet kan være katalysatoren for gode og interessante venindesnakke.
   Mange tak til dig, fordi du følger med.
   KH

 8. Kære Emma
  Tusind tak for endnu en inspirerende sæson. Der har været så mange spændende emner, som har sat en masse tanker igang hos mig. Men jeg har haft èn for mig meget speciel oplevelse forbindelse med din podcast. For 1,5 år siden var jeg ved at starte op som selvstændig designer, men så skete der en masse personligt/familemæssigt som gjorde, at jeg måtte sætte mine planer på stand by for en tid. Nu er jeg så lige så stille ved at komme tilbage på sporet, og går og tænker meget over hvordan jeg kan virkeliggøre mine drømme. Nå, men det der skete var, at jeg hørte dit afsnit om “Law of Attraction”, og samme aften lå der en mail til mig fra nogen som gerne ville samarbejde med mig!!! Det var nogen som jeg for 1,5 år siden havde tænkt på at kontakte, og nu havde de fundet frem til mig, selvom jeg ikke har særlig synlig. Det var helt fantastisk og også lidt syret/uvirkeligt! Og det var jo ikke sådan at jeg havde gået og visualiseret lige akkurat dette efter at jeg havde hørt din episode, jeg var bare kommet frem til, at jeg måtte gå igang med at være mere konkret i forhold til hvad jeg ville opnå… Jeg ved ikke om man kan kalde det “Law of Attraction” jeg tænker mere sådan på det, at selvom man går nogle omveje, hvis man tror på det man er god til, og følger det man brænder for, så kommer til en, før eller siden <3
  Glæder mig til næste sæson:-)
  Knus Karina

  1. Hej Karina
   Sikke en skøn historie! Hvis du spørger mig, er det klart LOA, der er på spil 😉 Tak for at du deler.
   KH, E

 9. Det har været en meget spændende sæson, og jeg har nydt hver og én af dine inspirerende podcast. At lytte til så mange interessante perspektiver på drømme, mod og selvstændighed har givet mig en masse at tænke over. Og har i høj grad været med til at give mig modet til, at jeg for et par måneder siden sagde mit job op. Dels for at forfølge en ny karrierevej og dels for at søge væk fra en situation, hvor jeg ikke var glad. Så jeg tror, at det, jeg især tager med mig fra denne sæson, er tanken om, at man skylder sig selv (og sine nærmeste) at overveje, hvad det gode liv er for mig. Hvad jeg vil stræbe efter, hvilke værdier, jeg vil prioritere, og hvor jeg ikke vil gå på kompromis. Og at det hele så nok skal lykkedes, hvis man arbejder for det og tror på det. 1.000 tak til dig og til alle dine kloge og superdedikerede deltagere??

Skriv en kommentar