Martiny Podcast S4E2 – Intentioner & et ord for 2019

Mine intentioner for 2019

Tre gange – og så er det en tradition! Det vil sige, at jeg nu kan kalde det en tradition, at jeg deler mine intentioner for det nye år i Martiny Podcast. Jeg gjorde det i januar 2017 og igen for et år siden i 2018, og nu er det tid til, at jeg vil tage et kig på 2019 og dele, hvad jeg håber, de næste 12 måneder kommer til at byde på.

Personlige og professionelle mål

I dagens episode evaluerer jeg kort på mit 2018, og så sætter jeg mine intentioner for det nye år ved at vælge et årligt ord. Derudover deler jeg, hvad jeg ønsker at lære, og hvad mine mere specifikke mål er, både privat og professionelt.

Podcaststudiet rykker til Berlin

Denne uge har jeg rykket mit lille podcaststudie (der består af min mikrofon og computer og heldigvis er ret mobilt) til Berlin. Nærmere bestemt Simons køkken, som alle hans roomies har sat hvert dages præg på med underlige oplukkere, skæve møbler, askebæger, og få gamle køkkenmaskiner, som ingen ved om virker. Der er mildest talt lidt en kontrakt til, hvor jeg plejer at at optage podcastet hjemme i Århus, men samtidig de helt perfekt uperfekte omgivelser til at lave dette års ‘nytårsepisode’.

Jeg håber, I vil nyde at lytte med, og jeg glæder mig til at høre fra jer i kommentarfeltet ♥

LYT MED HER ELLER I DIN PODCAST APP

I denne episode kan du høre om… 

… hvad jeg laver i Berlin
… hvad jeg lærte i 2018
… hvorfor jeg gerne vil have flere hobbys
… hvad jeg gerne vil lære i 2019
… hvorfor jeg vælger et årligt ord
… hvordan jeg (ikke) brugte mit ord for 2018
… om balancen mellem yin og yang
… hvordan vi sommetider glemmer, hvad der er godt for os
… mit ord for 2019, og hvordan jeg vil bruge det i forskellige område af mit liv
… mine mål for mine forretninger

Indsend spørgsmål

Du har mulighed for at indsende mig spørgsmål til kommende Q&A-episoder på Instagram eller til min mail hello@emmamartiny.dk. Følg med på Instagram, hvor jeg laver spørgerunder i min Story eller send din undren min vej som en privat besked.

Anmeld podcastet

Anmeldelser (og især af den femstjernede af slagsen) betyder utrolig meget i iTunes algoritme, og derfor er det en enorm hjælp, hvis du har lyst til at skrive en lille anmeldelse af podcastet. Har du glæde af at lytte med, og vil du anbefale podcastet til andre, så Hop ind lige her, tryk på view in iTunes, og så kan du nemt sende en anmeldelse afsted. Tak ♥

17 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Ej hvor sjovt, mit ord for 2019 er også ‘nourish’! Jeg er gravid og skal føde her i foråret, så nourish gir’ så god mening for mig både i forhold til at nære min baby med mad, kærlighed og nærvær, nære og pleje mig selv her de sidste måneder og i tiden efter fødslen, nære mit forhold til min kæreste, og så glæder jeg mig SÅ meget til at gå på barsel fra mit lønmodtager-job, så jeg forhåbentlig også får tid til at nære min kærestes og min fælles virksomhed på en ny måde.
  I 2019 vil jeg gerne lære endnu mere om yoga, og bl.a. tage en kort yoga-uddannelse på et yoga-retreat uden for danmarks grænser.
  Jeg er så taknemmelig for muligheden for barsel, og vil bruge året på – ud over at nyde og nære min baby og vores familie – at mærke efter hvordan min arbejdsliv skal se ud fra 2020.
  Jeg er vild med dit podcast og håber du får et dejligt 2019. Kh Louise

  1. Skægt! Samme ord – med en liidt anden vinkel 😛 Men du har ret – det passer jo perfekt til det år, du går ind til.
   Jeg håber, du får det skønneste barsel år, og ønsker dig og familien alt det bedste.
   KH

 2. Tak for et inspirerende og hyggeligt afsnit! Jeg vil gerne høre mere om dit forhold til penge. Selv har jeg fulgt lidt med i initiativet Female Invest. Måske det kunne være noget til podcast? Mit ord og fokus for i år er balance – jeg vil gerne have mere balance i forhold til mad, fritid og mine forhold til mennesker omkring mig.
  God søndag til dig!

 3. Takk for et nytt interessant og inspirerende avsnitt av din podcast! Jeg vet ikke om du har mange norske lyttere, men her er i hvert fall en! Jeg holder på å lytte meg gjennom 2018-sesongen nå, og Martiny Podcast har blitt en stor favoritt for meg <3

  Jeg har selv valgt "Development" som mitt ord for året, og jeg kjenner meg godt igjen i ditt mål om å få flere hobbyer. Jeg har oppdaget at jeg trenger å prøve noen (mange!) nye ting, og se hva jeg liker og vil fortsette med. Jeg er jo egentlig interessert i mange ting, men jeg har ikke så mange hobbyer eller interesser som jeg dyrker jevnlig. Det vil jeg gjøre noe med! Selv om jeg har en jobb, en flott kjæreste, familie og venner (hurra) så føler jeg at jeg trenger jeg å utforske hvem jeg er "alene". Føles litt underlig å være nesten 30 og ikke vite det – men slik er det altså. Så i 2019 – Development!

  1. Hej Stine 🙂 Ej hvor herligt, at nogen fra Norge lytter med. Dét gør mig glad!
   Jeg tror, vi er mange, der kan have godt af at udforske vores egne interesser fra tid til anden. Hverdagen bliver så hurtigt fyldt med alt det, vi skal og bør, så vi glemmer at spørge os selv, hvad vi egentlig har lyst til.
   KH

 4. Ihhh, jeg elsker virkelig din podcast Emma. Mega god start på året med alle dine spændende og relevante tanker/refleksioner. Jeg kan gendkende meget af det du siger, også selvom jeg ikke selv driver virksomhed. Mit ord for 2018 var fokus, hvilket lykkes meget godt egentlig, men måske lidt for godt. Glemte lidt det større perspektiv og alt gik for meget op i arbejde, selvom jeg gerne ville blive bedre til at holde arbejde og fritid adskilt. Føler dog, ligesom dig, at 2018 har været et utrolig stort læringsår på godt og ondt, og det tager jeg med ind i 2019. Ordet for 2019 er adventure, flytter til Australien her om få uger, så det bliver en stor transformation på alle mulige måder. Min adventure er også eventyr med min mand, ny tilværelse som Master studerende osv. Forhåbentlig også et personligt adventure hvor jeg kommer på en personlig livsrejse son menneske. Held og lykke med alle dine virksomheder, kommende nye hobbyer etc. Emma 🙂

  1. Tak Anne! Det bliver så spændende med jeres liv i Australien 🙂 Glæder mig til at følge lidt med på sidelinjen på Facebook, og ønsker jer alt det bedste.
   KH

 5. Hej Emma
  Jeg har lige lyttet til episoden, og det vil være rigtig spændende, hvis du bringer investering og økonomi op i din podcast. Du kunne måske interviewe pigerne bag Female Invest, som er et fællesskab for kvinder, der sparrer med hinanden og inspirerer hinanden til investering ?

 6. Hej Emma

  Du kan også vælge at lade være med at dele, hvordan det kommer til at gå med keramik og strikning – at have det som en del af målet. Én ting er, at det ikke skal gøres til en forretning, men noget andet er, at det jo bare er for dig, så det behøver slet ikke blive delt. Det behøver ikke blive vist frem. Det er nok en stor udfordring for mange, som er så aktive på de sociale medier, som du er – helt at lade være med at dele de der hverdagsting, som bare skal give glæde for dig – for “findes de så?” Det var blot en tanke – jeg tror, at det vil være sundt for mange at lade være med at dele de ting, de foretager sig hjemme på sofaen 🙂

  KH

 7. Kære Emma
  Jeg har glædet mig til denne nye sæson og du lægger godt ud 🙂

  Held og lykke med dine virksomheder, glæder mig til at høre mere i løbet af året. Og så er det mega fedt med dine nye interesser. Selv er jeg ved at anskaffe mig et keyborard fordi jeg har en drøm om at lære at spille klaver. Mit ord for 2019 er flowfull. Både fordi jeg er ved at starte min egen lille business med det navn og fordi jeg gerne vil skabe en hverdag med endnu mere flow 🙂

  Jeg vil vildt gerne høre mere om dine tanker og erfaringer indenfor ayurveda, økonomi og influent marketing.

  Glæder mig til de næste mange gode lørdage.

  Kh
  Line

  1. Hej Line 🙂
   Dejligt at du har lyst til at lægge øre til <3
   Hvad mon din virksomhed er for en størrelse? Flowfull - det lyder virkelig herligt!

   KH

 8. Dejlig podcast-episode endnu engang <3
  Jeg tror, du ville have meget glæde af at få et kæledyr i dit liv – de gør så meget godt for en. Gåture med hunden er så nærende for sjælen og de er sådan en god hobby, hvor man sår hjernen fra <3

  1. Hej Ann 🙂 Åh, jeg gad så godt have en hund, men det må jeg desværre ikke i vores forening :-/

 9. Tak, for er dejligt afsnit, Emma! Hvor er det dejligt du er tilbage med dit podcast! Jeg glæder mig at at høre, hvad det byder på i år. Jeg holder virkelig af at lytte til de podcast hvor du sætter intentioner for året og sætter et ord, for det får mig nemlig til selv at reflektere over, hvad jeg selv vil opnå.

  2018 var første år, jeg valgte et ord for mit år. Jeg valgte ordet balance, da 2017 havde været et år med ALT for meget stress og ubalance mellem studie, arbejde og fritid. Jeg må indrømme jeg ved årets start ikke havde forestillet mig, det ville gøre den store forskel, men det gjorde at jeg blev meget mere bevidst om at priotiere min tid. Jeg synes virkelig det hjalp mig til, at få mere balance på 2018.

  2019 derimod bliver et år hvor jeg har brug for at tune ind, og mit ord er derfor fokus. Jeg har min afsluttende kliniske praktik eksamen i næste uge og efterfølgende en bacheloropgave der skal skrives, før jeg forhåbenligt til sommer kan kalde mig fysioterapeut! Herefter skal jeg til at finde mig at job, og de skulle eftersigende ikke ligefrem hænge på træerne. Jeg bliver ofte revet med og kan til tider glemme, hvad der egentlig er vigtig for mig lige nu, fordi jeg gerne vil så meget. Derfor håber jeg at intentionen om at bevare fokus kan gøre mig mere bevidst om mine handlinger.

Skriv en kommentar