Matcha

Matcha er den skønneste drik af helt fintmalede grønne teblade. En nærende drik, som smager dejligt og giver et nænsomt energi-spark.

MARTINYs økologiske matcha er ceremonial grade, hvilket er den højeste kvalitet. Dette ses på den smukke, grønne farve og kan smages, da matchaen på ingen måde er bitter. Det er kort fortalt den bedste, lækreste og mest eksklusive matcha, vi hos MARTINYs nogensinde har smag, og vi er så glade for kunne dele den med jer.

Matcha indeholder koffein, men væsentligt mindre end kaffe. I MARTINYS matcha er koffeinindholdet 14 mg per 100 ml. Til sammenligning indeholder kaffe omkring 50 mg per 100 ml. Det betyder, at mange oplever en let opkvikkende effekt uden det vilde crash efterfølgende. Derudover indeholder matcha mange mineraler, antioxidanter og forskellige vitaminer, som grøn te er kendt for.

Nedenfor finder du vores bedste opskrifter på den grønne tedrik. Vi vil anbefale dig at starte med en simpel matcha latte, gerne tilføjet en smule honning eller ahornsirup. Dernæst kan du prøve en latte americano eller en super matcha med flere sunde ingredienser.

matcha-latte

Matcha opskrifter

 

Bedøm denne ret

1 kop matcha
tilberedning 2 min / i alt 2 min

Ingredienser

Simpel matcha latte

 • 1 lille tsk. matcha
 • 1 dl 80 grader varmt vand
 • 2 dl mælk, fx havremælk
 • Evt. 0,5 tsk. honning eller ahornsirup

Matcha americano

 • 1 lille tsk. matcha
 • 2 dl 80 grader varmt vand

Super matcha latte i blender

 • 1 lille tsk. matcha
 • 1 spsk. kokossmør
 • 1 scoop kollagenpulver
 • 0,5 tsk. vaniljepulver
 • 2,5 dl 80 grader varmt vand
 • 1 dl havremælk

Fremgangsmåde

Simpel matcha latte

Kom matcha i din yndlingskop sammen med 1 spsk. vand. Pisk det sammen med dit bambuspiskeris, til det er en helt glat masse uden klumper.
Tilsæt gradvist mere vand, imens du pisker, til du har en flot grøn drik.
Skum mælk i en mælkeskummer og fordel det over toppen.

Matcha americano

Kom matcha i din yndlingskop sammen med 1 spsk. vand. Pisk det sammen med dit bambuspiskeris, til det er en helt glat masse uden klumper.
Tilsæt gradvist mere vand, og pisk, pisk, pisk, til du har en smuk grøn drik med små bobler i overfladen.

Super matcha latte i blender

Kom alle ingredienserne, undtagen havremælk, i en blender og kør i cirka 1 minut, til du får en cremet, grøn latte. Hæld latten i en stor kop. Skum havremælk i en mælkeskummer og fordel det over toppen. Sæt dig godt til rette og nyd!

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvad er matcha?

Matcha er et pulver af helt fintmalede grønne teblade. Det findes i mange forskellige kvaliteter, hvor nogle er beregnet til madlavning, mens finere kvaliteter bruges til japanske teceremonier. Det er vigtigt, at du vælger en ‘ceremonial’ kvalitet til drikken, da smagen ellers kan være meget bitter.

matcha

 

MARTINYs Ceremonial Grade Matcha

MARTINYs økologiske matcha er den fineste kvalitet af japansk grøn te. Det er ceremonial grade, hvilket vil sige, at det er den kvalitet, man traditionelt har brugt til teceremonier.

Pulveret har en smuk, klar, neongrøn farve, og smagen er ikke bitter. Dette er et tegn på den høje kvalitet.

 

TIP: Prøv også opskriften på en iced matcha latte eller matcha chokolade

 

Hvorfor drikke matcha?

De fleste sætter pris på god kop kaffe, men vi ved også, at det ikke er godt for kroppen at have et stort koffeinforbrug. Mange har endda oplevelsen af at være afhængig af kaffen for at vågne helt om morgenen, og hælder en ny kop op, hver gang energiniveauet tager et dyk.

Når vi på den måde behandler vores træthed med kaffe, øges udskillelsen af stresshormonet adrenalin, som bevirker at niveauet af langtidsstresshormonet kortisol øges. Kroppen tror simpelthen, at der er fare på færde, så der sendes signal til leveren om, at den skal frigive al den lagrede energi, så vores muskler vil være i stand til at flygte eller kæmpe. Når blodsukkeret efterfølgende daler igen, vil vi føle os endnu mere trætte end før – og på den måde have brug for mere kaffe!

Hvis man ønsker at skære ned på koffeinforbrug, men stadig har brug for ritualet med at nyde en lun, energigivende drik, kan matcha være et godt alternativ. Matcha har en let opkvikkende effekt uden det vilde crash efterfølgende.

Hvor meget koffein er der i matcha?

Det varierer lidt alt efter hvilken matcha, man vælger. MARTINYs matcha indeholder 35 mg pr 1 gram (en teske), hvilket er det vi anbefaler til en kop på 250 ml. Følger man de anvisninger er koffeinindholdet 14 mg per 100 ml. Til sammenligning indeholder kaffe omkring 50 mg per 100 ml.

 

 

Matcha bambuspisk

Til at lave matcha, bruges en bambuspisk. Dette er et tradtionelt japansk redskab af bambus, der sikrer, at matchaen piskes ud, og får den rette konsistens. Det er ikke muligt at røre matchaen ud med fx en ske, og det er også vanskeligt med en almindelig køkkenpisk. Derfor vil jeg anbefale dig at anskaffe dig en bambuspisk.

 

bambuspisk til matcha

 

Prøv MARTINYs Matcha

MARTINYs økologisk matcha 30 g 

MARTINYs økologisk matcha 100 g 

 

 

Shop the post

- reklamelinks

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Fantastisk! Jeg har prøvet mange forskellige matcha’er i Danmark og endnu ikke fundet den rette, så jeg skal helt klart prøve din – om ikke andet, er der et nyt ønske til julen. Sættet er også super fint, men det er lidt ærgerligt at der ikke er en piskerissholder, så piskeriset kan holde formen.

 2. Hej Emma,
  Hvor lækkert med din helt egen matcha, det må klart prøves!

  Jeg har lige et spørgsmål ude af kontekst – hvor har du mon købt den store japanske plakat med bølgen I har hængende?

  Vh Trine

  1. Hej Trine 🙂 Tak!
   Plakaten er af den japanske maler Hokusai. Han, som har lavet den der bølge, du stensikkert kender 🙂

 3. Hej Emma !
  Tusinde tak for den fine matcha guide, den er virkelig god som newbie. Du nævner de adaptogene urter og at de ovennævnte understøtter en god hormonbalance. Kunne du måske have lyst til at uddybe det i et indlæg for sig? Det er ret interessant !

  De bedste sne hilsener herfra ! 🙂

 4. Hej Emma 🙂
  Et nysgerrig spørgmsål, har du en opskrift på ice matcha ? Glæder mig til at prøve din variant næste gang jeg skal købe .. 🙂

  1. Hej Cecilie
   Jeg gør sådan her:
   Laver et matcha”shot” af 0,5 tsk. matcha og 3 spsk. 80 grader varm vand, der piskes sammen. Fylder glasset med isterninger. Hæld kold plantemælk over 🙂

 5. Hejsa.
  Vil blot fortælle, at jeg igår, hos Hverdag, købte din matcha med tilhørende bambus pisker.
  Har prøvet den her til morgen, og må konstatere, at det er den bedste grønne the, jeg endnu har smagt 🙂
  Dbh Mette

Skriv en kommentar