En mellemøstlig menu er perfekt at servere, hvis man får mange gæster.
I dette blogpost har jeg samlet alle de opskrifter, I skal bruge, for at lave den lækreste mellemøstlig inspirerede menu.
Jeg serverede eksempelvis den mellemøstlige menu til vores indflytterfest , og det var et kæmpe succes. Både hos vores vegetar-veninder og foretrækker-sovs-og-kartofler-venner vækkede maden stor begejstring, så jeg tør godt love, at den mellemøstlige menu et sikkert hit.
Mellemøstlig menu – nem buffet til mange gæster
Nedenfor finder I alt, I skal bruge for kunne bikse en buffet sammen med den mellemøstlige menu sammen. Mængdeangivelserne passer til cirka 25 personer.
Det meste kan forberedes i god tid, og så tipper jeg også om et par shortcuts her og der, så I kan klare det hele uden stress.
(find specifikationer og mængdeangivelser længere nede i blogindlægget)
Mellemøstlige menu
Salat med bagte gulerødder og feta
Bagte auberginer med tahin og granatæble
Bagt blomkål med tahin og granatæble
Arabiske fladbrød eller pitabrød
Soltørrede tomater
Feta
Oliven
Falafler og fladbrød – perfekt til mellemøstlig tapas
Falafler er et must til en mellemøstlig tapas buffet. Jeg vil anbefale dig at beregne 3-5 falafler pr. person alt efter størrelsen,
Du kan enten vælge at lave falafel selv eller du kan hente dem fra din lokale falafelbiks. Jeg foretrækker at lave dem selv efter denne opskrift på (verdens bedste) falafler.
Falaflerne kan du tilberede om formiddagen eller dagen før. Lun dem blot i ovnen igen inden servering, så de bliver gyldne og sprøde.
Arabiske fladbrød kan du også sagtens købe, hvis du vil spare tid i køkkenet. Vi køber dem hos mellemøstlige købmænd/kiosker, og så luner vi dem blot kort inden servering, så de bliver dejlig bløde.
Dips til mellemøstlig mad
Som dip og dyppelse lavede jeg hummus, haydari og tahindressing.
Hummus laves med kikærter fra dåse efter denne opskrift. Jeg lavede opskriften x 6 og bruge altså 6 dåser kikærter.
Haydari lavede jeg efter denne opskrift. Det er en helt fantastisk dip af bagte peberfrugter. Jeg bruge en hel PUCK fetaost a 500 g, og gangede altså mængderne med 2,5, så jeg brugte 5 peberfrugter.
Tahindressing er også et must, og her følger jeg denne opskrift. Tahindressing bruges både til auberginesalaten og som en skål til menuen. Jeg lavede dressing af 3 dl tahin, hvormed der blev nok til både salat og en ekstra skål til buffeten.
Tidsplan: Alle dips kan let laves dagen forinden og opbevares i køleskabet indtil servering.
Delikatesser til mellemøstlig buffet
Som ekstra godter til bordet købte jeg et par glas oliven, soltørrede tomater og fetaost, som folk selv kunne tilføje til deres wraps eller små tapas-tallerkener.
Her kunne man også have valgt at tilføje dukkah, grillet halloumiost eller syltede rødløg.
Tidsplan: Anret alle delikatesserne i fade og skåle tidligere på dagen og opbevar dem i køleskabet, så de blot skal findes frem til servering.
Salater og tilbehør til mellemøstlig menu
De tre salater jeg valgte at lave var:
Couscoussalt med abrikoser, hvor jeg gangede portionen med 2 og brugte 8 dl couscous.
Salat med bagte gulerødder, feta og saltmandler, hvor jeg også lavede dobbeltportion af 2 kg gulerødder.
Auberginesalat med granatæblekerner & tahindressing, hvor jeg brugte 6 auberginer, som jeg skar ud i skiver i stedet for at halvere dem.
Tidsplan: Alle salaterne kan tilberedes om formiddagen og serveres kolde. De smager dog også dejligt lune.
Jeg håber, at I har kunne bruge dette indlæg som inspiration. Haps de opskrifter, som I synes passer til netop jeres smag og selskab, og brug mine mængder som vejviser for, hvor store portioner, der er passende. Og husk endelig, at spørgsmål er velkomne i kommentarfeltet ?