Mellemøstlig menu

En mellemøstlig menu er perfekt at servere, hvis man får mange gæster.

I dette blogpost har jeg samlet alle de opskrifter, I skal bruge, for at lave den lækreste mellemøstlig inspirerede menu.

Jeg serverede eksempelvis den mellemøstlige menu til vores indflytterfest , og det var et kæmpe succes. Både hos vores vegetar-veninder og foretrækker-sovs-og-kartofler-venner vækkede maden stor begejstring, så jeg tør godt love, at den mellemøstlige menu et sikkert hit.

 

Mellemøstlig menu – nem buffet til mange gæster

Nedenfor finder I alt, I skal bruge for kunne bikse en buffet sammen med den mellemøstlige menu sammen. Mængdeangivelserne passer til cirka 25 personer.

Det meste kan forberedes i god tid, og så tipper jeg også om et par shortcuts her og der, så I kan klare det hele uden stress.

(find specifikationer og mængdeangivelser længere nede i blogindlægget)

 


Mellemøstlige menu

Falafler

Hummus

Haydari

Tahindressing

Couscoussalat med abrikoser

Salat med bagte gulerødder og feta

Bagte auberginer med tahin og granatæble

Bagt blomkål med tahin og granatæble

Arabiske fladbrød eller pitabrød

Soltørrede tomater

Feta

Oliven


 

Falafler og fladbrød – perfekt til mellemøstlig tapas

Falafler er et must til en mellemøstlig tapas buffet. Jeg vil anbefale dig at beregne 3-5 falafler pr. person alt efter størrelsen,

Du kan enten vælge at lave falafel selv eller du kan hente dem fra din lokale falafelbiks.  Jeg foretrækker at lave dem selv efter denne opskrift på (verdens bedste) falafler.

Falaflerne kan du tilberede om formiddagen eller dagen før. Lun dem blot i ovnen igen inden servering, så de bliver gyldne og sprøde.

Arabiske fladbrød kan du også sagtens købe, hvis du vil spare tid i køkkenet. Vi køber dem hos mellemøstlige købmænd/kiosker, og så luner vi dem blot kort inden servering, så de bliver dejlig bløde.

 

Hummus mellemøstlig buffet

Haydari

Dips til mellemøstlig mad

Som dip og dyppelse lavede jeg hummus, haydari og tahindressing.

Hummus laves med kikærter fra dåse efter denne opskrift. Jeg lavede opskriften x 6 og bruge altså 6 dåser kikærter.

Haydari lavede jeg efter denne opskrift. Det er en helt fantastisk dip af bagte peberfrugter.  Jeg bruge en hel PUCK fetaost a 500 g, og gangede altså mængderne med 2,5, så jeg brugte 5 peberfrugter.

Tahindressing er også et must, og her følger jeg denne opskrift. Tahindressing bruges både til auberginesalaten og som en skål til menuen. Jeg lavede dressing af 3 dl tahin, hvormed der blev nok til både salat og en ekstra skål til buffeten.

 

Tidsplan: Alle dips kan let laves dagen forinden og opbevares i køleskabet indtil servering.

 

 

Delikatesser til mellemøstlig buffet

Som ekstra godter til bordet købte jeg et par glas oliven, soltørrede tomater og fetaost, som folk selv kunne tilføje til deres wraps eller små tapas-tallerkener.

Her kunne man også have valgt at tilføje dukkah, grillet halloumiost eller syltede rødløg.

 

Tidsplan: Anret alle delikatesserne i fade og skåle tidligere på dagen og opbevar dem i køleskabet, så de blot skal findes frem til servering.

 

Salater og tilbehør til mellemøstlig menu

De tre salater jeg valgte at lave var:
Couscoussalt med abrikoser, hvor jeg gangede portionen med 2 og brugte 8 dl couscous.

Salat med bagte gulerødder, feta og saltmandler, hvor jeg også lavede dobbeltportion af 2 kg gulerødder.

Auberginesalat med granatæblekerner & tahindressing, hvor jeg brugte 6 auberginer, som jeg skar ud i skiver i stedet for at halvere dem.

 

Tidsplan: Alle salaterne kan tilberedes om formiddagen og serveres kolde. De smager dog også dejligt lune.

 

 

Jeg håber, at I har kunne bruge dette indlæg som inspiration. Haps de opskrifter, som I synes passer til netop jeres smag og selskab, og brug mine mængder som vejviser for, hvor store portioner, der er passende. Og husk endelig, at spørgsmål er velkomne i kommentarfeltet ?

 

Shop the post

- reklamelinks

20 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Tak Emma!
  Jeg har planer om at holde ‘falafelfest’ til mit studentergilde til sommer, så dette indlæg kommer som sendt fra himlen <3

 2. Ser lækkert ud! Vil bruge det til noget pige frokost, hvor mange falafler og brød regner du med pr mand ? 🙂

  1. Hej Karen 🙂
   Jeg vil sige 1 brød pr. person + 3-5 falafler, alt efter deres størrelse.

  1. Hej Camilla 🙂 Kig i de andre kommentarer. Der er ofte flere, der stiller samme spørgsmål 🙂

 3. Har lige inviteret nogle veninder til en spil og drinks aften, og der tror jeg vi skal starte med denne menu… Hvad vil du anbefale af drikkevarer til, er det øl eller vin der går bedst? Kender slet ikke Dukah, bruger man det som et drys over maden?

  1. Hej du 🙂 Både vin og øl vil smage herligt. Dukkah kan bruges som drys, men du kan også dyppe brød i olie og derefter dukkah.

 4. Kære Emma,
  Vildt lækker blogpost med nogle inspirerende, flotte billeder ?? Jeg vil begive mig ud i sådan en omgang og vil høre dig, om det er rigtigt forstået, at “salaterne” (bagt aubergine, couscous og ristede gulerødder) samt falaflerne bør laves på dagen og de alle (kan) serveres kolde? I forlængelse heraf vil jeg høre, om man kan lave dine kebabspyd dagen forinden?
  På forhånd tak ?

  1. Hej Trine 🙂 Mange tak!
   Det er helt rigtig forstået. Kebabspydene smager bedst lune, men du kan sagtesn røre farsen sammen dagen forinden.

 5. Lige den inspiration jeg manglede til min 60 års fødselsdag. Vil lave en buffet på selve dagen. Tænker jeg måske skal have lidt kød. Vil høre hvad du foreslår. Tænker Lam vil passe fint ?

 6. Hej Emma

  Jeg skal lave denne buffet til 10 pers. på fredag. Tror du der er nok, hvis jeg laver én portion af couscoussalaten og én af gulerodssalaten? Eller vil du anbefale, at jeg ganger med 2, nu når opskrifterne hver især er til 4 pers.?

  God weekend!

  1. Hej Anna
   Jeg ville nok lave dobbeltportion for en sikkerheds skyld, men du kommer måske til at have lidt rester dagen efter 🙂

Skriv en kommentar