Mellemøstlig ristet romanesco med sprøde kikærter

P4260346
Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at jeg godt kan lide at købe ind. Jeg elsker at liste igennem hele butikken, lede efter gode tilbud, opdage hvad der der er i sæson, og få inspiration til de næste dages måletider. Det er hverdagshygge for mig, og ligeså meget, som jeg holder af at modtage en kasse øko-grønt ved døren, lige så lidt kunne jeg forestille mig engang at bestille alle mine varer på nettet.
P4260290
Særligt elsker jeg at kigge forbi butikker med en stor grøntafdeling eller et marked med lokale, friske råvarer. I ved, at jeg er lidt af en grøntsagsnørd, og jeg kender kun få mennesker, der forstår min begejstring, hvordan jeg hopper op og ned af glæde, når grønne favoritter endelig kommer i sæson. Sådan så jeg sådan cirka ud, da jeg spottede et (økologisk! say what!?) romanesco hoved i Rema. De er i sæson fra Juni til November, men kan ofte være lidt svære at få fat på, så jeg følte mig ret heldig.
P4260275
Romanesco ligner mest af alt noget fra det ydre rum, men i virkeligheden er det smukke, grønne kålhoved i familie med blomkål. Romanesco smager som en blanding af af denne og broccoli, så kan du ikke få fingerne i den eksotiske fætter, kan du erstatte det med en af disse. I denne opskrift fik kålen selskab af soltørrede tomater, oliven, persille og krydrede kikærter, der er ristet sprøde i ovnen, så de får et crouton-lignende knas. 

P4260329
Ingredienser
{Sprøde kikærter}
240 gram kogte kikærter (1 dåse eller ca. 125 gram tørrede)
1 spsk. olivenolie
1 spsk. paprika (gerne røget)
1 tsk hvidløgspulver (eller 2 fed friske, revne)
1 tsk. salt
{Ristet romanesco}
1 romanesco
1 spsk. olivenolie
1 tsk. spidskommen
1/2 tsk. salt
{Endvidere}
50 gram soltørrede tomater i olie, drænede
100 gram sorte oliven uden sten
Frisk persille
Tænd ovnen på 175 grader. 
Vend kikærterne i olivenolie, paprika, hvidløgspulver og salt. Fordel dem på en beklædt bageplade, og sæt dem i ovnen i 30 minutter, eller indtil de er helt sprøde.
Skær romanesco hovedet i buketter, og vend dem i olivenolie, spidskommen og salt. Fordel buketterne på en beklædt bageplade, og sæt dem i ovnen i 25 minutter, indtil de er let gyldne og møre. 
Skær de soltørrede tomater i mindre stykker, halvér olivenene og hak persille groft. 
Bland nu kikærter, romanesco, soltørrede tomater og oliven på et salatfad, pynt med persille og servér straks. 
P4260321
 

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar