Opskrift på mellemøstlig inspireret salat
Denne opskrift på mellemøstlig salat med havreris mikser det mellemøstlige og nordiske køkken på bedste vis. Jeg har ladet mig inspirere af nogle af de skønne smage og råvarer fra det mellemøstlige køkken, som jeg er så vild med; Smukke granatæblekerner, fetaost, friske og tørrede krydderier. Men basen for salaten er nordisk havre i form af havreris, der fungerer på samme måde som ris, bulgur og couscous, blot produceret af 100% nordisk kvalitetshavre.
Ligesom salaten er et miks mellem mellemøstlig og nordisk, kan du sagtens servere den sammen med retter fra begge verdensdele. Den ville smage skønt til alt fra kebab-spyd til kyllingefrikadeller, falafel eller forloren harre. Og så vil den også fungerer fremragende som en måltidssalat med hummus eller en ærtehummus, der ligesom salaten har fået et twist med nordiske råvarer.
Nordiske havreris
Havreris er en nyhed på det danske marked, og det er allerede blevet et fast indslag i mine køkkenskabe. Både på grund af deres gode smag og næringsindhold med et højt protein- og fiberindhold, sunde fedtsyrer og antioxidanter. Men også fordi, det er et mere klimasmart alternativ til almindelige ris. Havreris produceres nemlig i norden og har kun 1/6 klimapåvirkning sammenlignet med Jasminris fra Thailand. De pakkes i pap, uden plastik, og kan dermed sorteres.
Havrerisene kan bruges præcis ligesom almindelige ris. Varme eller kolde, i risotto, salater eller som tilbehør til alt fra boller i karry til kylling i grøn karry. Smagen er mild og rund, og de har et lækkert lille bid, der særligt er skønt i salater som denne opskrift på mellemøstlig salat med havreris.