Indeholder reklame

Menu og borddækning til barnedåb

En barnedåb er sådan en fin tradition. Dagens hovedperson forstår godt nok endnu ikke rigtig, hvad der foregår, men forældrene får mulighed for at markere den store livsbegivenhed og vise vidunderet frem. Et nyt liv er kommet til, og det skal fejres. Med dejligt fællesskab, god mad, fine traditioner og i hyggelige rammer.

Jeg synes også, en barnedåb er en begivenhed, som indbyder til, at man gør sig ekstra umage med menu og borddækning. Her er det tilladt at farvekordinere pynten, skrive bordkort og lave en festlig kage, hvad end man samles mange eller blot den nærmeste familie.

I dette blogpost har jeg samlet glimt og gode idéer fra min lille søn Ottos barnedåb. Jeg håber, I vil finde det inspirerende ♥

 

kage til barnedåb

Barnedåb for den nærmeste familie

Vi havde egentlig planlagt en større barnedåb for både venner og familie tilbageg i foråret. Men på grund af coronoa, måtte vi sætte planerne på pause. Først da mine bedsteforældre, Ottos oldemor og oldefar, prikkede mig insisterende på skulderen og spurgte, om det ikke snart var tid til at få holdt den barnedåb, besluttede vi os for at sende invitationer til en ny dato afsted. Denne gang kun til den aller nærmeste familie, så vi kunne overholde alle corona-guidelines og få stablet en barnedåb på benene uden de store armbevægelser.

Vi inviterede kun de aller nærmeste; Ottos oldeforældre, bedsteforældre, onkler og mostre, og vi var således kun fjorten mennesker samlet. Derfor valgte vi at fejre dåben i vores lejlighed, hvor vi ligge kunne finde plads til alle ved langbord gennem stuen.

 

emma martiny barnedåb

emma martiny barnedåb

 

menu til barnedåb

Barnedåb menu og borddækning

Som (forholdsvis) nybagte forældre, er overskuddet ikke altid til at finde mellem halvtomme kaffekopper og bunker af vasketøj. Men samtidig elsker jeg, når der er en anledning til at gøre lidt ekstra ud af menu og borddækning. Jeg fandt derfor overskuddet til at gøre mig lidt umage, samtidig med at jeg sprang over, hvor gærdet er lavest. Hele menuen er sammensat, så den kan forberedes i forvejen og blot anrettes inden servering. Og borddækningen var ganske simpel med et pænt stel og smukke blomster.

 


Menu

Rugbrød
Bondebrød
Foccacia
Surdejsbrød

Rød pesto
Grøn pesto
Laksemousse
Oliven

Salat med havrekerner, granatæble og feta
Salat med rucola, ovnbagte tomater og mozzarella

Bræt med: 
Brie
Vesterhavsost
Vindruer
Figner
Pølse

Dessert
Gulerodslagkage
Cookies med mørk chokolade

 


 

mad til barnedåb

menu til barnedåb

Nem mad til barnedåb

Jeg sammensatte menuen, så jeg vidste, at alt ville kunne forberedes dagen forinden og stadig smage frisk og lækkert ved servering. Jeg tilberedte derfor både brød, dips, salater og kagerne dagen før, og så brugte jeg en halv time på dagen på at anrette maden.

Alt brødet bagte jeg selv, men det er et sted, jeg vil anbefale andre at spare lidt kræfter, hvis man ikke er en erfaring hjemmebager. De fleste moderne bagerier har så lækre brød, at det bestemt ikke gør menuen dårligere – tværtimod!

 

TIP: find også inspiration til din nytårsmenu eller en lækker grillmenu

 

 

Kage til barnedåb

Kagen til barnedåben var prikken over i’et. En festlig safari-lagkage, der er meget, meget nemmere at fremtrylle, end man måske tror.

Jeg har brugt denne opskrift på gulerodslagkage til dåbskagen. I stedet for at sprøjte flødeostcremen på med en tyl, smurte jeg den over kagebundene, og så pyntede jeg med plastik dyr, et hegn af chokolade kattetunger og “sand” af valnødder ristet i ahornsirup og hakket groft.

Som suplement til kagen bagte jeg en portion cookies med mørk chokolade. Jeg formede cookiesene til kugler dagen forinden og opbevarede dem i køleskabet. På den måde kunne jeg lyn-hurtigt bage dem inden servering, så der blev serveret lune cookies til kaffen.

 

barnedåb bord

borddækning barnedåb

Barnedåb borddækning

Jeg er ikke meget til den type pynt, man ofte ser til barnedåbe: lyserødt eller lyseblåt til den store guldmedalje. Alligevel sneg begge farver sig i form af en både pudderfarvet og støvet blå dug (og på den måde lidt kønsneutralt ;-)).

Bordene blev dækket med Hammershøi Poppy stel fra Kähler, glas fra Rosendahl og duge samt servietter fra Juna. Alt sammen ting, som vi kan bruge til alle anledninger og få glæde af i mange år.

Blomsterne valgte jeg i varme, efterårsagtige nuancer, og de pyntede på bordene i små glas vaser sammen med papirs-blade, som jeg havde fundet i Søstrene Grene. Bordkortene var ganske simpelt et lille til-og-fra kort fundet samme sted.

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor ser det bare flot ud, det ligner i havde en rigtig dejlig dag 🙂 Tillykke med ham og hans (virkelige fine) navn!

  2. Hvor ser det bare fint ud! ?

    Et andet lille spørgsmål, ved du hvorfor din blog ikke bliver opdateret I bloglovin mere? Jeg nyder sådan at gemme dine opskrifter samlet der, men det sidste indlæg der er opdateret er clafoutis med hindbær ?

Skriv en kommentar