Mexi-tærte med kylling og søde kartofler

Denne mexi-tærte har det hele: en sprød bund af søde kartofler, et saftigt, smagsfuldt indre med kylling og chorzio … og selvfølgelig godt med ost på toppen! Her er virkelig tale om “comfort food” på højt plan. Perfekt til de dage hvor man trænger til at mæske sig i et lækkert måltid.

mexi-tærte

Mexi-tærte med kylling og søde kartofler

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personeer personer
forberedelse 15 min / tilberedning 1 t / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

Sød-kartoffel-bund

 • 300 g skrællet sød kartoffel
 • 2 æg
 • 3 spsk. mel (fx af hvede, spelt, boghvede eller ris)
 • ½ tsk. salt

FYLD

 • 350 g kyllingefilet
 • 100 g chorizopølse
 • 2 små løg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 spsk. paprika
 • 2 tsk. stødt spidskommen
 • 1 tsk chiliflager
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 140 g tomatpuré
 • 2 spsk. hvidvinseddike
 • 100 g cheddar
 • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Start med tærtefyldet. Skær chorizopølsen i tynde skiver og rist i bunden af en gryde til fedtet begynder at smelte.

Hak løg, pres hvidløg og tilsæt det til gryden. Tilsæt krydderier og vend rundt. Rist til løgene er gennemsigtige.

Placér kyllingefileterne i gryden og hæld hakkede tomater og tomatpuré over. Læg låg på gryden og lad simre 30 min, indtil kyllingen er helt mør.

Tænd ovnen på 175 grader og fortsæt med bunden. Riv den skrællede søde kartoffel på den grove side af et rivejern, og kom det i en skål. Tilsæt æg, mel og salt – rør det hele godt sammen til en klistret masse.

Smør en springform med en diameter på ca. 25 cm. med olie. Brug dine fingre eller en gaffel til at fordele den søde kartoffelmasse i bunden og op ad kanterne i et jævnt lag. Sæt formen i ovnen i 20-30 min. indtil bunden er fast og gylden.

Riv kyllingekødet i gryden fra hinanden med to gafler. Bring gryden i kog og smag til med hvidvinseddike, salt og peber.

Fyld grydens indhold i den bagte tærteform, drys med revet ost, og sæt tilbage i ovnen igen i 15 minutter (eller indtil osten er gylden).

Lad tærten hvile i 5 min inden servering – gerne med en grøn salat til.

Find flere opskrifter i samme kategori

mexi-tærte

Mexi-tærte med kyllingefyld

Min mexi-tærte er vaskeægte comfort food. Lunende hyggemad, der er perfekt, når til blæsende dage, og når appetitten er ekstra stor.

Tærten består af et saftigt mexicansk inspireret indre af pulled chicken og chorizo, en bund af sprød, revet sød kartoffel og et låg af smeltet os. Dét er altså noget, der rykker, og jeg har fået mange tilbagemeldinger fra læsere og veninder, der beskiver, hvordan mexi-tærte kan starte et lysshow i deres kærestes øjne. Så hvis du lige skal score nogle billige point på kæreste-kontoen, kan du blot sætte opskriften på næste uges madplan!

Rösti-bund af søde kartofler

Bunden er lavet af revet sød kartoffel, som en slags kæmpe rösti, og den har en skøn, sød smag, hvilket passer perfekt til tærtens stærke krydderier.

Jeg river først de søde kartofler – og det gøres super nemt på en food processor. Derefter blandes det med æg, mel og salt, inden det trykkes ud i bunden og forbages i ovnen. Derefter er tærten klar til fyldet, og så er der serveret! En skøn opskrift der er rimelig lige til – man skal blot værne sig med tålmodighed i mens tærten passer sig selv i ovnen.

Shop the post

- reklamelinks

24 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma.
  Møg lækker tærte.
  Jeg har dog det problem, at min mand ikke kan lide hvidløg. Kan man smage det i tærten.
  Hilsen Christina

 2. Er en af mine livretter samt din indiske karry ret ?. Du fantastisk til at lave lækkere opskrift

 3. Den er røget direkte ind på min top ti over yndlingsretter, og er allerede blevet serveret for adskillige hold gæster. Tusind tak for en frisk fornyelse i mit køkken, jeg elsker det.

 4. Kan du anbefale en chorizo? Det er relativt nyt at jeg har fundet ud af, at jeg godt kan lide det. Og jeg har det nogle gange lidt presset med kødpålæg/kød der er “tilberedt” når man køber det.
  Jeg har nemlig kun fået chorizo når jeg har fået serveret tapas 🙂

  1. Hej Helene 🙂 Jeg vil anbefale dig at købe en hel pølse og så selv skære den i skiver. Jeg plejer at købe dem i føtex eller Superbrugsen.

 5. Tror, jeg vil lave den til mine veninder på onsdag! Plejer du ikke at servere en salat til? I så fald hvilken? 🙂 Tak for en dejlig inspirerende blog. Jeg kigger ofte ind – specielt hvis jeg mangler en opskrift! 🙂

  1. Hej Mette 🙂 Jeg plejer at servere en frisk grøn salat til, så det ikke bliver for tungt. En rucolasalat med fennikel skæret i helt tynde skiver ville fx være lækker 🙂

 6. Jeg lavede 2 tærter til gæster. Vi synes alle, den var dejlig og mættende, så jeg har en i overskud. Kan den fryses? Vh Anne-Jette

 7. Hej
  Jeg ville lige høre om du uvander dine sødekartofler inden, nu begynder at blande det sammen?
  Synes min “dej” blev meget våd, ellers skulle jeg bare komme mere mel i, synes heller ikke der kom så meget ud af det, som i din..

  1. Hej Morten
   Nej, jeg udvander ikke mine søde kartofler. Dejen må gerne være fugtig, så længe du bare kan mase den op langs kanten af formen.

 8. Kan man lave den i andet end en springform? Eks. bare et stort ovnfastfad? Jeg skal nemlig lave retten til 11 mennesker, så har simpelthen ikke nok springforme. 🙂
  I øvrigt stor ros til alt, du laver!

  1. Hej Cecilie 🙂 Det kan du sagtens, du skal blot regulere ovntiden en smule, så bunden forbages i længere tid 🙂

 9. Den her tærte er en af top favoritterne herhjemme, både hos voksne og børn?? Jeg har eksperimenteret med knoldselleri og squash (hver for sig) stedet for søde kartofler og det er altså også virkelig lækkert til en tærte med rejer/laks eller skinke. Tippet er hermed givet videre

Skriv en kommentar