Mini-guide til Stockholm

Skønne, skønne Stockholm. Jeg nåede at blive helt og aldeles teenageforelsket i den svenske hovedstad i løbet af mit besøg. Masser af sjap i gaderne og byger med slud hist og her ændrede det ikke på, at byen er en af de fineste, jeg nogensinde har besøgt. Så mange gamle bygninger, smukke udkigspunkter, hyggelige caféer og skæve butikker.
Nedenfor finder I mine Stockholm-anbefalinger; Hvad jeg nåede af se, spise og gå forbi mellem alt computerarbejdet på min lille solotur.

 

Min Airbnb

TRANSPORT & BOLIG

First of all: Alt det praktiske!
Da jeg skulle rejse alene, var det vigtigt for mig, at det ville være ret ukompliceret at komme til og fra lufthavnene. Og det må man sige, det var. Jeg tog toget fra Århus direkte til Københavns Lufthavn, og derfra tog flyturen kun en time til Stockholm. Inden jeg tog afsted, havde jeg bestilt billet til toget fra Arlanda Lufthavn til Stockholm City med Arlanda Express. Det var super nemt, og tog kun 20 minutter, før jeg var på Central Stationen. Jeg tog altså fra Århus omkring kl 10 om formiddagen, og var fremme i min Airbnb kl 18. Easy-peasy!
Apropos Airbnb, så havde jeg fundet den fineste lejlighed i Södermalm, hvilket klart er det hyggeligste område i byen. Så hvis du er på udkig efter Airbnb er det et skønt område at søge efter.
Jeg kan ikke give råd i forhold til offentlig transport i byen, for jeg gik bare rundt – og det kan man sagtens, hvis man har nogenlunde friske stænger. Byen er super nem at finde rundt i, og de fleste seværdigheder ligger i en overskuelig gåafstand. Og så er byen bare så pæn, at det er en fornøjelse at gå på opdagelse og få nogle kilometer i benene.

Gamla Stan
Fotografiska

WHAT TO DO

♥ Gamla Stan
Den gamle bydel skal man forbi. Der er rigtig pænt omend ret turistet i hovedgaderne.
♥ Södermalm
Den hippeste bydel fyldt med hyggelige caféer, vintage shops og design butikker.
Shopping i City
Den nye bydel er fyldt med shoppingmuligheder. Sverige er jo hjem for H&M emperiet, så der er masser af butikker med &OtherStories, COS, WEEKDAY, Monki, Arket, Cheap Monday og H&M Home.
♥ Fotografiska
Et fotografi museum på Södermalm, der virkelig er et besøg værd. Jeg så blandt andet udstillingen med Ellen Von Unwerth, der var virkelig cool.
♥ Vasa museet
Se et utrolig velbevaret skib, der sank uden for Stockholm i 1628. Virkelig spændende, hvis man er bare lidt historieinteresseret.
♥ Udkigspunker
Stockholm har mange finde udkigspunkter, hvor man kan få den fineste udsigt over byen. Jeg gik en tur over Västerbron samt op til Skinnarviksberget, der var det perfekte sted at sidde og nyde en kardemummabulle. For fin udsigt over Södermalm kan I gå op til Sofia Kyrka i Vitabergsparken

Pom och Flora

CAFÉER

♥ Kaferang
Hyggelig kaffebar og spisested, der er placeret både i Södermalm og City. Jeg besøgte stedet i Södermalm to gange til frokost, fordi det var et perfekt sted at arbejde, og deres salater er virkelig gode.
♥ Pom & Flora
Den herligste lille morgenmadscafé. Meget insta-venligt og velbesøgt, så kom tidligt eller forbered dig på at skulle stå lidt i kø. Deres bananbrød og matcha latte er tommel op!
♥ Snickarbacken7
En lidt større og super cool café i City. Jeg fik en vegansk salat, der var rigtig god. Perfekt hvis man er lidt større grupper eller som en lækker frokostpause, hvis man er på shoppetur i området.

Kaferang
Fabrique

FOOD SHOPS & BAGERIER

♥ Fabrique
De bedste kardemummabullar i Stockholm, hvis du spørger mig. De. Er. Så. Gode!
♥ Cajsa Warg
Den fineste helsekost og delikatesseshop. Jeg købte blandt andet trøffelchips og den lækreste varmrøgede laks, jeg i mit liv har smagt.
♥ Urban Deli
Det fineste lille supermarked med diverse (sundere) takeaway-muligheder, fancy delikatesser og en lille bager.
♥ Goodstore
Et vegansk supermarked, der ligger i baglokalet bag en café. ALT er vegansk, og udvalget er stort. Skægt for en madnørd, og heaven for veganere.
♥ Paradiset
Et supermarked med helsefokus. Minder lidt om en mini-udgave af Wholefoods. Stort udvalg og semi-høje priser.

TIP: Hvis du vil forsøge dig med hjemmelavede kardemommesnurrer, kan du finde min opskrift lige her

Cajsa Warg
2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar