Mojito jello shots

De fleste elsker den klassiske mojito-drink. Derfor har jeg prøvet at lave denne sjove og anderledes tolkning, der stadig tager udgangspunkt i de klassiske smage. Mine mojito jello shots er et sjovt indslag til festen, da de både pynter og smager godt!

Servér dem til din næste fest eller en hyggelig drinks-aften med dine venner. Dine gæster vil uden tvivl synes om den sjove idé – og smagen selvfølgelig!

mojito jello shots

Mojito jello shots

 

Bedøm denne ret

Ingredienser

12 SHOTS

  • 2,5 dl lys rom
  • 2,5 dl flormelis (du kan også bruge sukrinmelis for en sukkerfri version)
  • 6 lime og deraf 2 dl limesaft
  • 1 lille håndfuld mynte
  • 10 blade husblas

Fremgangsmåde

Skær 6 lime over på langs, og pres al limesaften i en skål. Du skal bruge ca. 2 dl.
Pil forsigtigt alt frugkødet og den hvide hinde ud af hver halve lime, og placér de udhulede limebåde ovenpå sølvpapir eller lignende i et dybt fad , så du kan hælde væske i dem, uden at de vælter.
Læg husblassen i koldt vand i en dyb tallerken i 10 minutter. Pres derefter vandet fra den bløde husblas, og smelt den ved lav varme i en lille kasserolle.
Si limesaften, og tilsæt den til den smeltede husblas. Rør rundt, så husblassen er helt opløst, og tag kasserollen af varmen. Tilsæt derefter sukker, finthakket mynte og lys rom, og rør rundt, indtil sukkeret er helt opløst.
Hæld forsigtigt væsken i de udhulede halve limefrugter, og sæt fadet i køleskabet natten over eller i mindst 10 timer. Inden servering skæres gelé shotsene ud i limebåde med en skarp kniv.

Find flere opskrifter i samme kategori

mojito jello shots i limebåde

Lækre jello shots med smag af mojito

Jeg lavede en gang disse mojito jello shots til en grillfest med søde venner. Det var en kæmpe succes og de elskede det sommerlige indslag. Ikke nok med at de pyntede, så var alle gæsterne vilde med den skønne smag af mojito. Det er uden tvivl en af de drinks, man aldrig går helt galt med!

 

TIP: Prøv også en gin og tonic med jordbær og grape! De kan sagtens serveres sammen med mine jello shots på en sommeraften. Er du ikke til gin tonic, så er min cocktail med solbærsnaps og hindbær også en god mulighed.

 

limebåde med jello shots

Hvad er jello shots?

Jello shots er en slags gelé, hvor man har blandet alkohol og husblas sammen med andre smagsgivende ingredienser. Resultatet bliver at de får de en sjov konsistens og skøn smag. De er dog ofte ikke så stærke som et traditionelt shot – på trods af navnet.

TIP: server på terassen en sommerdag sammen med hjemmelavede rodfrugtchips – prøv eksempelvis min opskrift på jordskokkechips eller pastinakchips

 

servering af mojito jello shots

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor lang tid kan de holde sig, altså hvor lang tid skal der gå, fra man har lavet dem, til man senest spiser dem? 🙂

    1. Jeg vil tro, du kan opbevare dem i et døgn i køleskabet – måske længere? 🙂 Jeg lavede mine aftenen før festen, og skar dem ud i både et par timer inden gæsterne ankom.

  2. Hej Emma.
    Jeg planlægger at lave de her mega sjove shorts til en mexicansk temafest denne lørdag. Er de sådan styrkemæssigt stærke eller svarer det til en ganske almindelig mojito, hvor man ofte ikke kan smage alkoholen så voldsomt?

    1. Hej du 🙂 Det er ‘milde’ shots, vil jeg sige, for man kan ikke smage alkoholen så tydeligt, men det er ikke ligesom almindelige mojito (der er jo en del danskvand i.

      1. Jeg har lige et opfølgende spørgsmål. Er den god nok, at det er flormels, der skal i? I opskriften skriver du nemlig sukker, og normalt kommer man jo rørsukker i en mojito.
        Jeg skal lave dem i aften, så hvis du har en lille pause fra dit foto shoot, vil jeg blive meget glad 🙂 På forhånd tak.
        Og god weekend!

          1. Emma, TUSIND TAK, for din hjælp – både her og på Instagram. Dine mojito jello shots var et kæmpe hit blandt gæsterne. De røg så hurtigt, at jeg ikke nåede at tage et billede, men det bliver bestemt ikke sidste gang, at de bliver lavet, så måske jeg sender et næste gang 🙂

  3. Hej Emma.

    Jeg er også nysgerrig efter at finde ud af om det kan passe at det er flormelis man bruger ?

  4. Hvor længe kan man lave dem i forvejen? Altså hvor længe vil de kunne holde sig i køleskabet.

Skriv en kommentar