Mojito jello shots

 photo IMG_0522_zps0d745454.jpg
Til grillfesten på tagterrassen serverede jeg en easy-peasy sangria før middagen, så folk kunne slukke tørsten i varmen uden for mange procenter. En kæmpe bowle fyldt med den friske og fugtige rødvinsdrik blev sat på bordet sammen med et lille sjovt og sommerligt indslag: mojito jello shots! Skægt, ikke? – og faktisk også overraskende lækkert!
 photo IMG_0509_zpsfcf2e2dc.jpg
Min opskrift på sangria må I få en anden dag, inden sommeren er omme , for I dag serverer jeg nemlig opskriften på mojito jello shotsene. De var et hit – selv hos dem der påstod, at de normalt ikke brød sig om mojitos (say what?!).
 photo IMG_0488_zpse3c9cb8d.jpg
Ingredienser
(12 shots i limebåde)
2,5 dl lys rom
2,5 dl flormelis (du kan også bruge sukrinmelis for en sukkerfri version)
6 lime og deraf 2 dl limesaft
1 lille håndfuld mynte
10 blade husblas
Skær 6 lime over på langs, og pres al limesaften i en skål. Du skal bruge ca. 2 dl.
Pil forsigtigt alt frugkødet og den hvide hinde ud af hver halve lime, og placér de udhulede limebåde ovenpå sølvpapir eller lignende i et dybt fad , så du kan hælde væske i dem, uden at de vælter.
Læg husblassen i koldt vand i en dyb tallerken i 10 minutter. Pres derefter vandet fra den bløde husblas, og smelt den ved lav varme i en lille kasserolle.
Si limesaften, og tilsæt den til den smeltede husblas. Rør rundt, så husblassen er helt opløst, og tag kasserollen af varmen. Tilsæt derefter sukker, finthakket mynte og lys rom, og rør rundt, indtil sukkeret er helt opløst.
Hæld forsigtigt væsken i de udhulede halve limefrugter, og sæt fadet i køleskabet natten over eller i mindst 10 timer. Inden servering skæres gelé shotsene ud i limebåde med en skarp kniv.
 photo IMG_0513_zps5149572f.jpg

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor lang tid kan de holde sig, altså hvor lang tid skal der gå, fra man har lavet dem, til man senest spiser dem? 🙂

    1. Jeg vil tro, du kan opbevare dem i et døgn i køleskabet – måske længere? 🙂 Jeg lavede mine aftenen før festen, og skar dem ud i både et par timer inden gæsterne ankom.

  2. Hej Emma.
    Jeg planlægger at lave de her mega sjove shorts til en mexicansk temafest denne lørdag. Er de sådan styrkemæssigt stærke eller svarer det til en ganske almindelig mojito, hvor man ofte ikke kan smage alkoholen så voldsomt?

    1. Hej du 🙂 Det er ‘milde’ shots, vil jeg sige, for man kan ikke smage alkoholen så tydeligt, men det er ikke ligesom almindelige mojito (der er jo en del danskvand i.

      1. Jeg har lige et opfølgende spørgsmål. Er den god nok, at det er flormels, der skal i? I opskriften skriver du nemlig sukker, og normalt kommer man jo rørsukker i en mojito.
        Jeg skal lave dem i aften, så hvis du har en lille pause fra dit foto shoot, vil jeg blive meget glad 🙂 På forhånd tak.
        Og god weekend!

          1. Emma, TUSIND TAK, for din hjælp – både her og på Instagram. Dine mojito jello shots var et kæmpe hit blandt gæsterne. De røg så hurtigt, at jeg ikke nåede at tage et billede, men det bliver bestemt ikke sidste gang, at de bliver lavet, så måske jeg sender et næste gang 🙂

  3. Hej Emma.

    Jeg er også nysgerrig efter at finde ud af om det kan passe at det er flormelis man bruger ?

  4. Hvor længe kan man lave dem i forvejen? Altså hvor længe vil de kunne holde sig i køleskabet.

Skriv en kommentar