Morgenmad i København + jeres tips til byens bedste spisesteder


Som lovet: Et blogindlæg fyldt med inspiration til, hvad København har at byde på madfronten. Alle stederne i blogindlægget er anbefalet af jer, der var så søde at svare på min Instagram-story i fredags, hvor jeg efterspurgte idéer til, hvor vi skulle kigge forbi over weekenden.
Vi endte med at spise på Bæst den første aften. Et sted, jeg faktisk har besøgt før, og som jeg bare måtte dele med Simon. De laver omtrendt verdens bedste pizzaer, hvis I spørger mig, og serverer de hjemmelavet ost (mozzarella, burrata, stracciatella). SÅ godt.
Den anden aften var vi død-trætte og sultne (min frokost endte med at bestå af en halv pakke chokolade i al Bogforum-kaoset… ups…), så der hoppede vi forbi LéLé Street kitchen på Østerbro. Igen et sted, som jeg har besøgt før, og som jeg véd holder. Deres menuer er det perfekte mix af snask og friture vs. friskhed og grøntsager, og så er det perfekte sted, hvis man har lyst til noget godt i en fart, hvor det er hyggeligt nok til, at man lige kan sidde og hænge et øjeblik.
Okay. Det var aftensmad! Nu til morgenmaden, før jeg hopper videre til alle jeres tips. Her fulgte vi igen jeres anbefalinger, og dém kan man altså godt stole på, hvor begge steder vender jeg hellere end gerne tilbage til en anden gang.

RIST Kaffebar på Værnedamsvej er det hyggeligste lille sted. Sådan et sted, jeg ville elske at kigge forbi ugentligt for at nyde en cappuccino og læse avisen. Vi bestilte lidt forskelligt at spise – en morgenmadstallerken, yoghurt, rugbrød og æg – og alt var godt, simpelt og lige, som det skal være. En bonus er forresten, at de servere både matcha og kombucha, og at man kan bestille kaffen med mandel- eller havremælk. Lyder som et rigtig Emma-sted, synes I ikke? ?

Hønen og ægget lå tæt på vores AirBnB, så her kiggede vi forbi med alt vores habengüt, inden vi vendte snuderne hjemad. Det er simplethen den fineste lille perle. Jeg var vild med indretningen, og så overraskede de virkelig med maden. På menukortet så alt super simpelt og plain ud (spejleæg, rørlæg, brød), men da maden blev serveret, var det anrettet så smukt med ekstra grønt, krydderurter og andet lir. Og det er altså sådan noget, der gør, at man føler, man får noget for pengene (vigtigt! Det er jo en jyde i København, I har med at gøre). Den lille café serverer også frokost og aftensmad, og det skal vi helt sikkert prøve, næste gang vi er i byen.


Nu til alle jeres gode tips. Jeg har tilføjet en lille forklaring ud fra jeres beskeder, men de fleste af stederne har jeg endnu ikke besøgt, så ret mig endelig i kommentarfeltet, hvis jeg har ramt ved siden af. Og så er I naturligvis også meget velkomne til at tilføje jeres favoritsteder i kommentarfeltet.
INDRE BY
Apollobar (kaffe og godt brød med smør og ost)
American Pie Company (tærtebutik)
Atelier September (instagramvenlig avocadomad)
Café Flottenheimer (super hyggelig til frokost)
Café Norden (den bedste tomatsuppe)
Cantina (italiensk til frokost eller aftensmad)
Den lille fede (fantastisk middag til en rimelig pris)
Fars Dreng (morgenmad og frokost)
Hafniabar (grøn mad til morgen eller frokost)
Kalaset (fantastiske burgers)
Llama (lidt finere sydamerikansk mad)
Maven (romantisk til både frokost og middag)
P.S Bar & Grill (hyggeligt aftensmadssted)
Sidecar (lækker brunch)
SimpleRAW
SULT (skøn brunch)
Tony’s (Lækreste mad til 200 kr)
42RAW (god morgenmad)
ØSTERBRO
Apollobar
Barner (fransk brasserie)
SoulsCPH
Tony’s Østerbro (Lækreste mad til 200 kr)
VESTERBRO
Gorilla (fantastisk 10-retters menu)
Le Tros Cochions (brunch, frokost og aften)
Mad og Kaffe (god morgenmad)
Madklubben Vesterbro (god mad til pengene)
Prolog (Bedste crossainter og god kaffe)
NØRREBRO
Bæst (bedste pizza og hjemmelavet mozzarella)
Cicchetti (bedste italienske)
Gaarden & Gaden (simpel men fantastisk mad)
GRØD (grød til morgen, middag og aften)
Kaffe og køkken (AOK byens bedste morgenmad)
Manfreds (en grøntsags-fokuseret spisested, kendt for sin tartar)
Mirabelle (morgencroissanter, bageri og pasta)
Slurp ramen (god mad i en fart)
FREDERIKSBERG
Acacia (SMUK, vegansk morgenmad, frokost og søde sager)
Godthåbsvej Kaffebar – The Coffee Collective (fantastisk morgenmad og kaffe)
Halifax (den bedste veggieburger)
AMAGER
Natur Tørst (grøn og farverig brunch)
Wulf og Konstali (instagram venlig “saml selv” brunch)
SYDHAVNEN
Vanvid (lille resturantbåd i Sydhavnen med den bedste latte og god mad)


 

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma! Jeg kunne super godt brug en anbefaling den anden vej rundt – jeg skal nemlig på kærestetur til Aarhus i næste weekend og leder efter et lækkert sted, vi kan spise date-middag om aftenen. Prisen er ikke så vigtig, bare det er rigtig godt og lækkert – det behøver til gengæld ikke alt for fancy/små-bitte-retter. Vi vil langt hellere have hyggelige omgivelser og et godt måltid mad og vino, og så vil min kæreste gerne have noget kød 😀
  Kan du mon anbefale noget?

  1. Hej søde du 🙂 Jeg vil anbefale jer Pondus! Det er et hyggeligt intimt sted med GOD lokal, rustik økomad, der aldrig slår fejl.
   God tur til smiltes by <3

   1. Fedt! Den har jeg faktisk haft lidt i kikkerten, så dejligt lige at få et ekstra “go” på den 🙂
    Og tusind tak! Jeg glæder mig som en vanvittigt til at besøge min næsten-yndlingsby i juletiden.

Skriv en kommentar