I dag vil jeg (lidt forsinket) fortælle jer om en helt fantastisk men samtidig meget chill kulminarisk oplevelse, Simon og jeg havde, da vi besøgte København for nogle uger siden.
Mange af jer kender sikkert allerede restauranten ‘Mother’, det fremragende pizzeria i Kødbyen, der serverer noget nær de bedste pizzaer i København. Hvad I måske ikke ved, er at Mother fornyeligt har udvidet men med en lille vinbar på Gammel Mønt i indre by: Mother Wine. Her var vi så heldige at være blevet inviteret på en lille vinsmagning, og oplevelsen var simpelthen så skøn, at jeg bliver nødt til at fortælle jer om det.
Hos Mother Wine finder man et udvalg af italienske vine af høj kvalitet, dog alle til en pris, der er til at betale. De fleste vine koster omkring 100 kr, og personalet er altid klar med vejledning og smagsprøver, inden man køber en flaske med hjem. Det helt exceptionelle ved Mother Wine er servicen – personalet er simpelthen SÅ venligt og hjælpsomt, og der er en enorm afslappet og hjemlig stemning i vinbaren. Jeg interesserer mig mere og mere for vin, men jeg er stadig bare en newbie, der stort set ingenting ved, så det var rart at komme et sted, hvor jeg kunne stille (dumme) spørgsmål og blive klogere.
Efter vinsmagningen blev vi inviteret ovenpå, hvor lokalet er indrettet som et køkkenalrum i en almindelig lejlighed. På køkkenøen stod der et udvalg af forskellige økologiske italienske delikatesser og retter, der var blevet tilberedt tidligere dagen. Hver torsdag, fredag og lørdag serverer Mother Wine Aperitivo alla Milanese (en form for ‘happy hour’ af småretter) fra kl 17, og her kan man komme ind forbi og få et let måltid samt et glas vin for blot 100 kr. Alle retterne er kreeret af personalet, der kommer fra fra Italien, og de forklarede os, at ingen af dem er uddannet kok, men at de blot tilbereder mad, som de kender den fra deres familie, og freestyler opskrifterne, alt efter hvilke råvarer, der er til rådighed på dagen.
Vi fik hver en lille paptallerken, og hapsede så et udvalg af de forskellige retter med ned til bordet, hvorfra vi kunne skue ud til Gammel Mønt. Og jeg siger jer: maden var SKØN! Alt smagte fuldstændig fantastisk, og det var tydeligt, at råvarerne var af den bedste kvalitet. Selv det mest simple smagte udsøgt, som Italiensk mad kan, skal og bør. Alt fra ost og charcuterie til pizza og pasta var fremragende, og særligt caponata, der er en vegetarisk ret med aubergine, kartofler, pinjekerner og andet godt, var et hit hos Simon. Han bad værten, der havde tilberedt retten, om opskriften, og har forsøgt at genskabe den hjemme flere gange siden. Når opskriften rammer plet, bliver jeg nødt til at dele den med jer her på bloggen 🙂
Alt i alt kan jeg ikke andet end at smide en kæmpe anbefaling afsted mod Mother Wine. Gør jer selv en tjeneste og besøg dem i aften eller i morgen, hvis I har muligheden, for deres Aperitivo bør ingen gå glip af. Det er den perfekte forret tidligt på aftenen, hvis appetitten er stor, men jeg vil også mene, at det kan gøre sig som en let og simpel sommermiddag.
Mother Wine
Gammelmønt 33, København H
Facebook /motherwine
Instagram @Mother_Wine