Mumie pølsehorn til halloween
Pølsehorn er altid et hit, men disse mumie pølsehorn springer alle hitlister i slutningen af oktober. Her fejres Allehelgenes aften, Halloween, d. 31. oktober, og det indbyder til (u)hygge med udklædning, skræmmende overraskelser og kreative indslag.
Halloween er jo egentlig en amerikansk helligdag, men siden min barndom har den nærmest overtaget pladsen fra den danske fastelavn. Det er lidt en skam, synes nostalgikeren i mig, men på samme tid vil jeg aldrig sig nej til en anledning for at samles om mad og hygge og sjove traditioner. Derfor fejrer vi nu både fastelavn og Halloween herhjemme. Fastelavn med fastelavnsboller og “slå katten af tønden” og halloween med uhyggelig udklædning og sjove serveringer som disse mumie pølsehorn.
TIP: Andre gode opskrifter til halloween er Halloweenkage eller halloween romkugler.
Halloween pølsebrød
De fine mumie pølsehorn er egentlig bare en helt klassisk opskrift på pølsebrød – bare samlet lidt anderledes.
Jeg tager udgangspunkt i min bedste opskrift på pølsehorn, men i stedet for at rulle dejen ud som en pizza og rulle den omkring pølserne, skærer jeg lange strimler af dejen. De kan nemt vikles omkring pølserne, så man får udtrykket af en mumie, og så er det så nemt at gøre, at selv børn kan være med.
Når de fine mumie pølsehorn kommer ud af ovnen, er det sidste pift små sukkerøjne. Så ligner det nemlig, at der ligger en vågen mumie og titter ud. Sukkerøjnene kan du købe i Panduro hobby eller flere steder på nettet.
TIP: Server også gerne en græskarkage eller græskarboller til din halloweenfest.
Bløde halloween pølsehorn med fuldkorn
Pølsehornene smager fantastisk, når de er helt nybagte og lune. Men de forbliver også lækre dagen efter tilberedning. Skal du servere dem flere dage efter bagning, vil jeg anbefale dig at fryse pølsehornene, så de kan lunes inden servering. Husk bare først at pynte dem med sukkerøjne, når de skal spises.
Jeg bager de fine mumie pølsehorn med af en blanding af almindeligt fint sigtet og og fuldkornshvedemel. Det giver en skøn luftig, blød konsistens til brødet, samtidig med at fuldkornene mætter lidt bedre.
Du kan sagtens lave dejen uden fuldkornsmel, hvis du foretrækker det. Her skal du blot tilsætte lidt ekstra hvedemel. Fuldkornsmel suger nemlig mere væske, så du kan ikke erstatte 1:1 med fintsigtet mel.