Müslibarer med dadler og tahin

Lækre, mættende, knasende, karamelagtige müslibarer, der desuden er utrolig nemme og hurtige at bikse sammen. Det er præcis,  have du får med denne opskrift. Det er en god basisopskrift, hvor man let kan lege med ingredienserne, og I kan sagtens erstatte den færdige müsli med en blanding af nødder og korn, hvis I har halvtomme poser i skabet.

muslibarer med dadler og tahin

 

Bedøm denne ret

Ingredienser

Ingredienser til 10-15 barer

  • ½ dl lys tahin
  • ½ dl kokosolie
  • 100 g bløde dadler, udstenede
  • 4 dl müsli
  • 3 spsk. chiafrø

Fremgangsmåde

Kom tahin og kokosolie i en kasserolle ved lav varme. Lad kokosolien smelte, rør det sammen, og tag kasserollen af varmen.
Blend dadlerne til mos i en minihakker eller med en stavblender. Tilsæt dadelmosen til kasserollen, og rør det hele sammen med en grydeske, så du får en klistret karamel.
Tilsæt müsli og chiafrø til dadel-tahin-karamellen, og
 rør det hele godt sammen, så karamellen fordeler sig, og du får en klistret müslimasse.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, og mos så müslimassen sammen i bunden af formen. Vær grundig, og sørg for at lægge godt med pres på, så barerne ikke falder fra hinanden, når de skæres ud.
Stil formen i køleskabet i 2-4 timer, indtil massen har sat sig og er blevet fast. 
Skær formen ud i barer, og opbevar dem i køleskabet indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

müslibarer med dadler og tahin

 

Sunde müslibarer med dadler og tahin

Müslibarer med dadler og tahin er den lækreste sunde snack. Barerne er perfekte til hverdagen og kan både tages med på farten eller nydes derhjemme til eftermiddagskaffen. Prøv denne opskrift, hvis du er på udkig efter et skønt og sundere alternativ til supermarkedets barer, der ofte er propfyldt med sukker. Her vendes müslien med en lækker tahin-dadel karamel, som giver barerne den perfekte smag og konsistens. Du kan selv vælge hvilken müsli, du vil bruge, men det kan anbefales at vælge en variant, der udover gryn også byder på andre lækkerier som tørret æble, rosiner, nødder, kerner, frø eller lignende.

 

müslibarer med dadler og tahin

Hjemmelavede müslibarer

Mine yndlingsmüslibarer er uden tvivl disse: opskriften fra min kogebog Fabelagtige fristelser. Mættende, knasende, karamelagtige müslibarer, der desuden er utrolig nemme og hurtige at bikse sammen. Det er en god basisopskrift, hvor man let kan lege med ingredienserne. Man kan sagtens erstatte den færdige müsli med en blanding af nødder og korn, hvis køkkenskabene gemmer på halvtomme poser. Ligeledes kan I også vælge at bruge bruge peanutbutter eller mandelsmør i stedet for tahin. Jeg vil dog helt bestemt anbefale jer at give sesamsmørret et skud, hvis I endnu ikke har prøvet at bruge det i en sød opskrift. Det giver et skønt modspil til sødme og  runder virkelig smagsoplevelsen af.

 

müslibarer med dadler og tahin

 

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma
    Sikke en lækker opskrift! Den vil jeg prøve kræfter med 🙂
    Men jeg har et enkelt spørgsmål. Ved du, hvor længe muslibarene kan holde sig? Jeg overvejer nemlig at lave dobbelt portion 🙂
    Kh.

    1. Hejsa Amalie 🙂 De kan i hvert fald snild holde sig en uge i køleskabet. Ellers vil jeg nok smide halvdelen i fryseren, det går sagtens an 🙂

  2. Hej Emma. Den opskrift ser vildt lækker ud og er perfekt til madpakken! Kan man bruge peanutbutter i stedet for tahin? Vil også lige benytte lejligheden til at sige, at jeg generelt er vild med dine opskrifter, og dine billeder er meget appetitvækkende!
    Mvh. Hanna

  3. Tusind tak for opskriften på müslibarer Emma. Har længe ledt efter en, og selvom jeg ved der findes mange, er det et ekstra godt kvalitetstempel når opskriften kommer fra dig 😉 Den vil jeg lave i dag eller i morgen.
    Bh Cecilia

    1. Hej Cecilie :-* Dejligt at høre, at opskriften rammer plet. Glæder mig til at høre, hvad du synes.
      KH

  4. Nøj hvor smager de bare godt! Det er anden gang at jeg laver dem – jeg ELSKER at der er tahin i. Det giver den bedste smag 🙂 Tak for opskriften. Jeg laver dem helt sikkert igen!

Skriv en kommentar