Müsliboller med rug og havre

pa010149

Jeg siger jer: De her boller er sagen! Fyldt med kerner og fuldkorn, men stadig bløde og saftige. Mættende og mægtige, men på en måde, der ligger rigtig rart i maven. Ja, kort sagt de perfekte morgenboller, hvis I spørger mig.
Opskriften har jeg glædet mig til at dele med jer, for bollerne har været fast indslag på vores morgenbord de sidste mange weekender. Når Simon om aftenen spørger, om “de der boller” kommer på menuen den følgende morgen, ved jeg præcis, hvilke han mener, og jeg er kun glad for, at han deler min begejstring.
Heldigvis er der ikke langt fra tanke til handling, når det gælder denne opskrift – ingen hævetid og ingen snavsede bordplader – det eneste, man skal huske, er at sætte rugkernerner i blød natten over, og tager bollerne ingen tid at få sat i ovnen dagen efter. Se selv, hvor nemt jeg tryllede dem frem en dag,  hvor jeg netop var kommet hjem fra yoga

Müsli indeholder en blanding af basiskorn såsom havre og rug sammen samt søde rosiner, små stykker tørret æble og hasselnødder. Den giver bollerne et lidt sødere twist, hvilket jeg synes gør, at de passer perfekt på morgenbordet eller som en eftermiddagssnack, men hvis du ønsker at bruge dem til salte måltider – som sandwich brød eller et sidekick til suppe – vil jeg anbefale dig at erstatte müslien med en blanding af gryn og kerner uden rosiner, æble og nødder. Ligeledes kan du også vælge at erstatte rugkernerne med boghvedekerner, hvis du vil gøre bollerne helt glutenfrie.

pa010099 pa010114 pa010130 pa010136
{ INGREDIENSER TIL 12 MÜSLIBOLLER }
2 dl knækkede rugkerne, udblødt i 12 timer eller i kogende vand i 2 timer
2 spsk olivenolie
3 dl vand
1 tsk. honning
1/2 dl chiafrø
1 spsk. fiberHUSK (pulveriserede psylliumskaller)
5 dl müsli
2 dl havremel (125 g havregryn blendet til mel)
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1 dl græskarkerner + ekstra til pynt
Tænd ovnen på 175 grader.
Skyl de udblødte rugkerner, og rør dem sammen med olivenolie, vand og honning i en skål. Tilsæt chiafrø og fiberHUSK, rør det i massen, indtil du får en luftig gelé. Kom müsli, havremel, bagepulver og salt i skålen, og rør og ælt det sammen, indtil du får en let klistret dej. Tilsæt græskarkerner, og ælt dem ind i dejen. 
Form bollerne, evt. med fugtige hænder, hvis du synes, dejen klistrer, og placér dem på en beklædt bageplade. Pensl bollerne med olivenolie, og drys græskarkerne på toppen. Bag bollerne i 40 minutter, indtil de er gyldne og sprøde i overfladen. 

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Molly 🙂 Som jeg også skriver i blogindlægget, kan du sagtens erstatte müslien med en blanding af korn efter eget valg. Du kan også bare bruge grovvalsede havregryn 🙂

 1. De boller ser så lækre ud, og jeg var faktisk glædet mig til opskriften, siden jeg så et billede af bollerne på din instagram! 🙂 Lige et hurtigt spørgsmål: kan fiberhusk erstattes af noget andet eller undlades? På forhånd tak for dit svar! 🙂

 2. Elsker dine madvideoer! Har du tænkt dig at lave flere madfavoritter, som du begyndte at lave på et tidspunkt?
  God dag 🙂

 3. De ser så gode ud, må kaste mig ud i at bage dem snarest. Og så vil jeg lige rose dig og det arbejde, du lægger i bloggen, dine bøger, og din og Mettes kalender – fantastisk!

 4. Hej Emma, når jeg laver bollerne, så bliver det ikke til en ligeså tyk gele, som i din video. Det bliver tykkere end bare vand, men ikke særlig tykt. Jeg rører det (endda) i en røremaskine.. Ved du hvad problemet mon kan være?

  1. Hej Sarah 🙂 Hvilken type fiber-husk bruge du? Det skal være den gule pakke til bagning.

   1. Årh, så er det sikkert derfor. Jeg bruger nemlig en pakke, der er grøn 🙂 Tusinde tak for hjælpen.

 5. Jeg lavede samme fejl og brugte også loppefrøskallerne. Resultatet blev nu godt alligevel. Dog smuldrede de nemt, da jeg skar dem over. Ved ikke om det var derfor eller de stadig var for varme.

Skriv en kommentar