De bedste müsliboller
Når Simon om aftenen spørger, om “de der boller” kommer på menuen den følgende morgen, ved jeg præcis, hvilke han mener, og jeg er kun glad for, at han deler min begejstring. Heldigvis er der ikke langt fra tanke til handling, når det gælder denne opskrift på müsliboller. Der er ingen hævetid og ingen snavsede bordplader. Det eneste, man skal huske, er at sætte rugkernerner i blød natten over, så tager bollerne ingen tid at få sat i ovnen dagen efter.
Min valgte müsli til opskriften er fra Kornkammeret og indeholder en blanding af basiskorn såsom havre og rug samt søde rosiner, små stykker tørret æble og hasselnødder. Den giver bollerne et lidt sødere twist, hvilket jeg synes gør, at de passer perfekt på morgenbordet eller som en eftermiddagssnack, men hvis du ønsker at bruge dem til salte måltider – som sandwich brød eller et sidekick til suppe – vil jeg anbefale dig at erstatte müslien med en blanding af gryn og kerner uden rosiner, æble og nødder.
TIP: prøv også min opskrift på amaranth müsli eller pandekager med havregryn
Sådan laver du müslibollerne glutenfrie
Hvis du gerne vil lave glutenfrie boller, kan du sagtens erstatte rugkernerne med boghvedekerner. Det er den eneste ingrediens, som du skal ændre, for at bollerne bliver helt glutenfrie. Det giver en overskuelig og lækker opskrift på glutenfrit brød (hvilket desværre kan være svært at finde). Og bollerne smager også skønt med boghvedekerner!
TIP: prøv også mine andre glutenfrie opskrifter. For eksempel bananboller med chokolade, boghvedebrød med rosiner eller mine fiberrige kerneboller