INDEHOLDER REKLAME

Nyt snedkerkøkken i moderniseret 60’er hus

For mig er køkkenet husets hjerte. Det er der, vi samles. Morgen, middag, aften. Et socialt og funktionelt samlingspunkt, og som opskriftsudvikler er det samtidig min arbejdsplads.

Derfor var et nyt køkken en af de største prioriteter under renoveringen af vores 60’er hus. Drømmen var et tidsløst snedkerkøkken med referencer til husets tidsalder. Et køkken, vi kunne nyde synet af, samles i og anvende i årevis.

Til at indfri denne drøm hyrede vi Krøyer&Gatten, som både designede og snedkerede køkkenet. Med udspring i vores idéer og ønsker, anvendte de deres erfaring til at skabe det, der i sandhed er vores drømmekøkken.

 

Nyt køkken i 60’er villa

Da vi købte vores 60’er hus og tog hul på en gennemgribende renovering, besluttede vi os for at udskifte det originale køkken. Det var med lidt blandede følelser, for på flere punkter synes vi godt om køkkenet, der stod næsten, som da huset blev bygget i 1960. Skabslåger i træ, højskabe og klassiske fliser. Men køkkenet var slidt, og samtidig ønskede vi at vælte væggen ind til det lille rum, for at etablere et lyst og rummeligt køkkenalrum.

 

køkkenet før renovering
køkkenet før renovering

 

Under renoveringen har det generelt været vigtigt for os at bevare referencer til husets tidsalder. Dette var i særdeleshed en overvejelse i forhold til køkkenet. Selvom vi ændrede på den gamle rumdeling ved at fjerne de karakteristiske fordelingsgange og etablere et nutidigt køkkenalrum, skulle det nye køkken passe til huset og ikke ligne et fra et moderne typehus.

 

 

Krøyer&Gatten snedkerkøkken

Til at skabe husets nye køkken, hyrede vi Krøyer&Gatten, som drives af Philip og Kristian. Vi har kendt snedkeren Philip Krøyer i flere år, og jeg længe drømt om, at han en dag skulle bygge mit drømmekøkken. Philip har sidenhen teamet op med arkitekt Kristian Gatten, og i tilblivelsen af køkkenet oplevede vi, hvordan de deres fagligheder komplimenterede hinanden. Der var både et enormt kendskab til materialerne, håndværket og detaljerne, men samtidig øje for oplevelsen af rummet som helhed, husets stil og vores families behov.

 

 

 Rådgivning og materialevalg

Vores første ønsker til køkkenet stak lidt i øst og vest: Vi kunne godt lide, hvad man traditionelt forbinder med et snedkerkøkken, men var samtidig nervøse for, om det ville passe til huset. Derfor kiggede vi mod klassiske 60’er køkkener med malede låger (hvilket føltes som et kompromis) og vi drømte samtidig om et køkken i det eksklusive (og sværttilgængelige) røgede egetræ.

 

 

På vores første møde lyttede Philip og Kristian fra Krøyer&Gatten til vores virvar af ønsker, og de var samtidig forbi huset for at se dets arkitektur og fornemme rummet for det kommende køkken. Derefter lavede de de først skitser og materialeforslag, som vi fik præsenteret på et opfølgende møde: Et snedkerkøkken med referencer til køkkenerne i de modernistiske “Case Study Houses” og arkitekturen i begyndelsen af 60’erne.

Med designet havde Krøyer&Gatten ryddet op i vores modstridende ønsker, og skabt noget, der var endnu bedre, end vi selv kunne have kommet på. Selvom vi stadig følte, de havde lyttet og taget højde for vores egne visioner. Skitserne viste et køkken, der var simpelt, klassisk og eksklusivt på samme tid. Vores drøm om røget eg, var bragt til live som en unik detalje langs køkkenets låger og hylder i køkken-øen, og køkkenet var tidsløst, dog med tydelige referencer til 60’erne.

 

 

Tilblivelsen af køkkenet

Da vi havde godkendt designet, lavede Philip og Kristian en prototype på et skab, så vi kunne se materialernes samspil. Her blev vi blev rådgivet til at vælge en sokkel af laminat, som er nem at holde, og at håndtagene skulle laves i messing. Disse specialdesignede Krøyer&Gatten sidenhen og fik fremstillet af Stål og form.

Selve monteringen tog 2 dage, og det føltes meget trygt og velplanlagt. I kan se en video fra tilblivelsen af køkkenet her:

 

 

 

Køkkenets detaljer

Noget af det, jeg værdsætter meget ved køkkenet, er de små detaljer. Her kan man virkelig mærke, at et snedkerkøkken adskiller sig fra en standardmodel. Vi har de smukkeste skuffer med rumdeling af træ (og tilmed detaljer af røget eg), et skab med bordplade til køkkenmaskiner og en følelse af kvalitet, hver eneste gang, vi åbner en låge.

 

 

Yderligere detaljer

  • Til køkkenøen har vi valgt en bordplade i Norrvange kalksten fra Østersjøsten. 
  • Ovnen er fra Electrolux, kogeplade med indbygget emhætte samt opvasker fra IKEA og køle/frys er fra Siemens. 
  • Væglamper er AJ væglamper og pendler er Foscarini Gregg. 
  • Grohe Blue vandhane 
  • Stålvask fra Lavabo

 

 

 

Vi har nu levet med køkkenet i 3 måneder, og jeg værdsætter det hver dag. Det er en drøm, når vi kan byde gæster velkomne til et glas bobler omkring køkkenøen. Og lige så meget, når jeg står og smører rugbrødsmadder kl 07 en mandag.

Et snedkerkøkken er en investering. Køkkenet har været en da de større poster i renoveringsbudgettet, men vi er så glade for, at vi prioriterede det. Det er husets hjerte, min arbejdsplads og samlingspunktet for vores lille familie og jeg glæder mig dagligt over, hvor smukt det er.

 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar