Opskrift på hjemmelavet julekrydderi

PB200076

I er advarede… Jeg er i julehumør. Big time! Og hvis I endnu ikke er kommer det, ville jeg ønske, I kunne dufte gennem skærmen. Så er jeg nemlig ikke ét sekund i tvivl om, at I straks ville bryde ud i det ene kliché julehit efter det andet. Denne krydderiblanding dufter af indbegrebet af jule. Af brunkager, julehjerter, risengrød,  alt sammen på én gang. Den sidste uge har jeg drysset de lunende krydderier oven på alt, jeg kunne komme på: På havregrød, yoghurt, i min kaffe, thé, i en græskartærte, og endda også over ovnbagt kylling og sødkartoffel-fritter. SÅ godt!

PB200091PB200190

Og nu skal I ikke komme og sige, at man jo bare kan købe en færdig pose julekrydderi… Det er simpelhen for dumt at betale i dyre domme for at andre blander krydderierne for dig, når du kan gøre det selv! På denne måde får du en stor portion krydderiblanding, du kan gemme længe i et syltetøjsglas, og du ka endda tilpasse smagen, så den bliver præcis, som jul bør smage (og dufte!) ifølge dig.

PB200114

{ Ingredienser }
2 spsk. kanel, stødt eller friskrevet
2 tsk. muskatnød, friskrevet
2 tsk. ingefær, stødt
2 tsk. kardemomme, stødt
2 tsk. allehånde, stødt
2 tsk. nelliker, stødt
2 tsk. stjerneanis, stødt

Bland alle krydderierne – brug hvad du har, og tilpas til din smag – og gem blandingen i et syltetøjsglas. Du får det mest smagsfulde resultat ved selv at støde krydderierne, med det går også an at købe poser med allerede stødte krydderier i supermarkedet. 

PB200097

3 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar