Opskrift på hjemmelavet julekrydderi

Denne krydderiblanding dufter af indbegrebet af jul. Af brunkager, julehjerter, risengrød, alt sammen på én gang. I juletiden drysser jeg de lunende krydderier oven på alt, jeg kan komme på: havregrød, yoghurt, i min kaffe, thé, i en græskartærte, og endda også over ovnbagt kylling og sødkartoffel-fritter. Og I må ikke dømme mig for sidstnævnte, før I har prøvet det!

 

Bedøm denne ret

Ingredienser

  • 2 spsk. kanel, stødt eller friskrevet
  • 2 tsk. muskatnød, friskrevet
  • 2 tsk. ingefær, stødt
  • 2 tsk. kardemomme, stødt
  • 2 tsk. allehånde, stødt
  • 2 tsk. nelliker, stødt
  • 2 tsk. stjerneanis, stødt

Fremgangsmåde

Bland alle krydderierne – brug hvad du har, og tilpas til din smag – og gem blandingen i et syltetøjsglas. Du får det mest smagsfulde resultat ved selv at støde krydderierne, med det går også an at købe poser med allerede stødte krydderier i supermarkedet. 

Find flere opskrifter i samme kategori

julekrydderi blanding

Opskrift på julekrydderi

Man siger at julen af hjerternes fest – men er det ikke også mavens? Jeg føler i hvert fald at jul ofte er lig med god mad, søde sager og ekstra krydderier. Det er ofte i køkkenet at jeg kommer rigtigt i julestemning – når man fremtryller alle de nostalgiske ting, man har fået i sin opvækst. Og det er særligt duften af julekrydderier, der er ren nostalgi for mig. Denne krydderiblanding som jeg deler opskriften på her er nok det tætteste, man kan komme på duften af jul. Så hvis du vil i julestemning, så er det bare at komme i sving!

TIP: Prøv at tilføje blanding i min opskrift på stjernebrød med kanelremonce, specier eller bland det med sukker som en slags luksus kanelsukker til din risengrød!

 

hjemmelavet julekrydderi

Andre opskrifter til at komme i julestemning

Hvis man skal få mig i julestemning, skal man et smut i det søde køkken. Her er det særligt klassikere som vaniljekranse og havregrynskugler, som jeg elsker! Jeg har også et par juleklassikere, der har fået et sundere twist. Prøv eksempelvis min opskrift på sundere brunkager eller pebernødder – eller måske havregrynskugler med dadler? Du kan også gå på opdagelse og finde alle mine julede opskrifter lige her.

TIP: Brug denne julede krydderiblanding til at lave kandiserede julenødder eller tilføj lidt af blandingen i fyldet på disse julesnegle med marcipan.

 

opskrift på hjemmelavet julekrydderi

Hjemmelavet julekrydderi

Og nu skal I ikke komme og sige, at man jo bare kan købe en færdig pose julekrydderi… Det er nemlig det nemmeste og hyggeligste lille projekt til at komme i julestemning! Og så er det da lidt ærgerligt at betale dyre domme for at andre blander krydderierne for dig? På denne måde får du en stor portion krydderiblanding, du kan gemme længe i et syltetøjsglas, og du kan endda tilpasse smagen, så den bliver præcis, som jul bør smage (og dufte!) ifølge dig.

TIP: Prøv også mine andre krydderiblandinger såsom en mexicansk krydderiblanding eller min evige favorit: dukkah!

 

julekrydderier

 

krydderiblanding til jul

3 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar